· 

Het voetbalprogramma bij de mannen op zaterdag 23 november 2019

Het programma van zaterdag 23 november 2019.

Met deze week speelronde 11 voor Spijkenisse. Voor de andere teams is het speelronde 9.

In de hoofdkasse A speelt Spijkenisse dat met 5 punten 15e staat uit tegen de nummer 13 met 8 punten 's-Gravenzande. De gastheren starte ook matig en hebben maar 8 punten meer. De trainer van de gastheren is Richard Elzinga en hij kent Spijkenisse van haver tot gort. Spijkenisse zal dus alles op alles moeten zetten om vandaag met een zege naar huis te gaan. Met winst in de beker tegen V.O.C. weet Spijkenisse dat ze kunnen winnen en ook het feit dat Sander Barragan weer inzetbaar is, na een lange blessure, zal de groen-witte goed doen. De wedstrijd begint om 14:30 op het sportpark Juliana in 's-Gravenzande.

 

In de eerste klasse B gaat Brielle, de nummer 3 met 14 punten, naar Nootdorp, de nummer 7 met 12 punten. Beide ploegen schelen maar 2 punten op de ranglijst. Afgelopen zaterdag mochten de mannen inhalen tegen SHO en boekte hun eerste thuisoverwinning, met veel spelers uit het 2e elftal, van dit seizoen. Het werd 1-0 voor Nootdorp. Brielle speelde zelf voor de beker en kwam het team tegen dat graag ook Brielle uit de beker gooide. Gelukkig wonnen de mannen met 1-0, in de 90e minuut, van Kagia. Vandaag zal er vermoedelijk geen muur van 8 verdedigers staan in Nootdorp en zal het een middagje worden waar 2 ploegen graag willen winnen. In 2016/2017 werd het tussen tussen beide ploegen 1-2 (in Brielle) en 1-3 (in Nootdorp). Dus het kan alle kanten op voor Brielle. De wedstrijd begint om 14:30 op het sportpark 's-Gravenhout en de inzet is de 3e plaats.

 

In de tweede klasse D speelt Rozenburg, de nummer 4 met 13 punten, thuis tegen, de nummer 11 met 9 punten, CWO. Rozenburg lijkt de vorm kwijt te zijn. Ze begonnen zeer goed met 3 overwinningen daarna ging er toch wat minder er werd alleen nog van NSVV gewonnen en tegen DCV kwamen de mannen ook niet verder dan 2-2. Er is nog niks verloren want Spirit staat maar 2 punten voor op Rozenburg. Maar onder rozenburg is tot en met de nummer 9 ook 2 punten achterstand. Dus als Rozenburg weer wat ruimte wil dan moeten ze vandaag winnen tegen CWO om bij de top te blijven en niet nog verder af te zakken op de ranglijst. De wedstrijd in Rozenburg begint om 14:30.

 

In de 2e klasse E hebben we ST Oostkapelle/ Domburg dat Hellevoetsluis ontvangt en Nieuwenhoorn ontvangt Walcheren.
Nieuwenhoorn, dat 21 punten uit 8 wedstrijden heeft, staat nog steeds bovenaan en zij ontvangen, de nummer 14 met 2 punten, Walcheren. Tegen Bruse Boys werd er met 4-6 verloren na 7 overwinningen op rij. Vandaag tegen de nummer laatst dat nog geen wedstrijd heeft gewonnen kan de nieuwe reeks starten. Kunnen de mannen weer een reeks neerzetten of is de Nieuwenhoorn motor te veel beschadigt?
Hellevoetsluis, dat 10e staat met 9 punten, gaat naar nog ongeslagen nummer 2 met 18 punten ST Oostkapelle Domburg. Na 2 maal gelijk wil Hellevoetsluis vandaag de eerste zijn die Oostkapelle met lege handen laat staan. Dit zal geen gemakkelijk klus worden omdat de gastheren in goede vorm lijk en Hellevoetsluis zelf niet echt de draai kunnen vinden dit seizoen. Afgelopen woensdag werd er ook nog eens met 2-3 verloren in de beker. Kan de vorm weer gevonden worden met vandaag de wedstrijd in Oostkapelle die om 14:30 begint?

 

In de 3e klasse hebben we de derby tussen Vlotbrug en GHVV '13 en de derby tyussen OVV en Vierpolders. Ook spelen Botlek tegen Kethel Spaland en HBSS tegen Zuidland deze middag.
- derby - Vlotbrug - GHVV '13. De wedstrijd tussen het slecht draaiende Vlotbrug, 13e met 5 punten, en de middenmoter, met 11 punten 8e, GHVV '13. GHVV '13 ziet nog steeds de koplopers en weet dat het met een overinning zomaar weer boven aan de middenmoot staat. Vlotbrug wil de gevarenzone uit en bij winst kan de eerste stap gezet worden want volgende week spelen ze tegen Vierpolders en week daarna tegen VDL en de laatste wedstrijd van dit jaar is tegen Rhoon. Allemaal clubs die dicht bij Vlotbrug staan en ingehaald kunnen worden voor de kerststop. Welke club pakt de 3 punten vandaag?
- derby - OVV - Vierpolders. De nummer 4, met 13 punten, tegen de nummer laatst, met 2 punten, Vierpolders. OVV wil en kan de aansluiting met de top behouden bij winst. Vierpolders kan de onderste plaatst verlaten als het de komende weken punten pakt. Wie word de gelukkige winnaar vanmiddag? Vorig seizoen werd het 0-3 en 3-1 voor Vierpolders.
- Botlek, de nummer 12 met 6 punten, ontvangt, de nummer 2 met 17 punten, Kethel Spaland. Botlek had het plan om in de middenmoot te spelen dit jaar maar vecht wederom tegen het degradatie monster. Vandaag tegen Kethel Spaland zal het niet makkelijk worden want die ploege wil eigenlijk weer terug naar de 2e klasse. Kan Botlek verrassen en de gasten met lege handen terug naar huis sturen?
- Zuidland, dat met 12 punten 6e staat, gaat naar Schiedam en treft daar, de nummer 3 met 16 punten, HBSS. Zuidland draait wat wisselvallig maar omdat alles zo dicht bij elkaar ligt is het gat met CION nog te overzien. Als ze vandaag de punten mee nemen uit Schiedam dan staan ze nog maar 1 punt achter HBSS. Als ze verliezen kan het ineens degradatie voetbal worden. Wat gaat het worden voor Zuidland?

 

In de 4e klasse H spelen Abbenbroek tegen Piershil, Pernis tegen Hekelingen en om 15:00 Zinkswegse Boys tegen SCO '63. De heren van Simonshaven zijn deze week vrij.
- Pernis tegen Hekelingen. 2 van de 3 ploegen met 16 punten in deze klasse. Nu hebben deze 2 al 8 wedstrijden gespeeld en SCO '63 nog maar 7. Hekelingen wil vandaag kosten wat kost de achtervolging op GOZ, dat met 19 punten bovenaanstaat,  voortblijven zetten. Hekelingen speelt nog 3 wedstrijden tot de winterstop GOZ en SCO '63 nog 4. Kan Hekelingen vandaag een gaatje slaan tegen Pernis? Of gaat Pernis afstand van Hekelingen nemen?
- SCO '63 gaat zelf naar Oud-Beijerland en treft daar, de numemr 7 met 10 punten, Zinkswegse Boys. SCO '63 wil zelf graag winnen en hoopt op een gelijk spel in Pernis. Gaat dit de mannen lukken of worden de laatste wedstrijden voor de winterstop een te groot obstakel? De wedstrijd in Oud-Beijerland begint om 15:00.
- Abbenbroek, de nummer 6 met 11 punten, ontvangt met 0 punten nummer 13 Piershil. Dit lijkt voor Abbenbroek een makkelijke wedstrijd maar Piershil verraste aantal weken bijna Goudswaardse Boys. Dus Abbenbroek moet oppassen voor deze tegenstander vandaag. Want voor je het weet word je verrast door Piershil.

 

In de 4e klasse I spelen Zwartewaal tegen NTVV en SNS tegen Rockanje. OHVV is vandaag vrij.
- Zwartewaal, nummer 13 met 1 punt, ontvangt, de nummer 3 met 13 punten, NTVV. Zwartewaal lijkt de draai in de competitie niet te kunnen vinden. En krijgt vandaag het ongeslagen NTVV op bezoek. Kan Zwartewaal vandaag tegen NTVV wel weer eens 1 of 3 punten pakken of staan de mannen na 90 minuten nog steeds op 1 punt?
- Rockanje, de nummer 4 met 12 punten, gaat naar, de nummer 9 met 9 punten, SNS. Rockanje doet goed mee en kan vandaag bij winst zelfs OHVV op 2 punten naderen. Maar bij verlies staat SNS ineens gelijk met Rockanje. Dus het is voor Rockanje spannend vandaag kunnen ze de aansluiting met de top behouden of vallen ze stukje terug in de ranglijst?