· 

ttv Hellevoets Effect 1 vecht voor klassenbehoud.

Duoteam 1 van Hellevoets Effect is in de 2e klasse A in felle degradatiestrijd verwikkeld met Kwiek 1 uit Waddinxveen. Vrijdagavond togen Arno Ynzonides en Onno Blok naar Kwiek voor de ontmoeting met de concurrent. 

 

Er kan niet anders vastgesteld worden dat het Hellevoetse team goed van zich afbeet. Het werd in Waddinxveen een leuke, spannende wedstrijd waarin uiteindelijk de gelukkigste won.

 

Onno Blok toonde zich een waardig kopman door zijn beide enkelspel tegen Ad Werkman en Marcel de Rooij met mooie cijfers te winnen. Tweemaal een 3-0 zege. Tegen Ad: 11-6, 11-5, 11-7. Tegen Marcel: 11-6, 11-7, 11-9. 

 

Arno Ynzonides speelde ook twee goede wedstrijden, maar verloor wel. Beide enkelspelen was het onderling verschil niet groot. Arno kon het met wat pech helaas niet omzetten in winst. Tegen Marcel verloor Arno met 0-3 (8-11, 9-11, 7-11), tegen Ad met 1-3 (9-11, 8-11, 11-7, 14-16). 

 

Zoals vaak in de duocompetitie werd het dubbelspel beslissend. Onno en Arno openden met winst: 11-9. De tweede game ging met 9-11 verloren. Het bleek dat Ad en Marcel de juiste  strijdwijze hadden gevonden en ze walsten in de derde en vierde game over Onno en Arno heen: 11-3, 11-5.

Een 3-2 eindstand op het wedstrijdformulier in het voordeel van de mannen uit Waddinxveen. De achterstand op HE 1 met 1 punt verkleind. Kwiek kan de degradatiedans nog ontspringen. Zie hiervoor de stand en toelichting:

 

Stand 2e klasse A:

1. Dordrecht 3: 9-35. 

2. NN Rotterdam 1: 9-32.

3. Trefpunt 2: 8-22.

4. Hellevoets Effect 1: 9-19.

5. Kwiek 1: 8-13.

6. Alexandria'66 4: 9-9.

 

Maandagavond speelt Kwiek 1 in eigen huis tegen Trefpunt 2. Daags daarna reist Kwiek 1 naar Rotterdam voor de wedstrijd tegen degradant Alexandria'66 4. Taak: 6 winstpunten achterstand op Hellevoets Effect goed maken. Maximaal 10 punten te winnen.

Hellevoets Effect speelt vrijdagavond in Dordrecht tegen Dordrecht 3. Het is te hopen dat Dordrecht 3 de kampioenspunten niet meer zo hard nodig heeft. Maandagavond ontmoeten Trefpunt 2 en NN Rotterdam 1 elkaar al in Krimpen a/d IJssel. Dordrecht weet dan exact hoeveel punten het nog nodig heeft. Datzelfde geldt voor Hellevoets Effect 1. Het kan in Hellevoets voordeel werken.