· 

KV Olympia wint boeiende derby bij 't Capproen

In een meer dan druk bezette Sporthal de Morgenstont in Hellevoetsluis, ontving ’T Capproen 1 de formatie van KV Olympia 1 uit Nissewaard. De pure liefhebbers, die de gehele dag al voor hun geliefde sport bezig waren, bleven uiteraard “hangen”. Toeschouwers, meegereisd uit Spijkenisse en die de ploeg uit Hellevoetsluis een warm hart toedragen, wilden niets missen van deze derby, die korfballend Voorne Putten al jaren op een sportieve manier bezig houdt. De ploeg van Just Riet was bewust vroeg uit Spijkenisse weggereden en men kon op deze manier nog aan een goede voorbespreking doen. Desgevraagd vertelde Just dat zijn ploeg er klaar voor was en een mooie opwarmer gehad had aan het eerste Voorne Putten zaalkorfbal toernooi. Dit toernooi hebben we uiteindelijk gewonnen, verteld Just enthousiast. We wonnen eerst van ZKV Zuidland en in de finale van Nikantes. Ik heb in de finale mijn team bewust andere opdrachten gegeven en was benieuwd naar de manier waarop ze die uitvoerden. Dit ging prima, maar omdat Nikantes de wedstrijd van hun leven speelden, bleef het lang spannend. Ik zie uit naar deze wedstrijd om te kijken of we de goede vorm van dat toernooi mee hebben kunnen nemen.

 

Ook Capproen trainers Alex Krol en Nathan Doodkorte waren met een gezonde dosis optimisme naar de Forel gekomen. Alex ziet de patronen van de training steeds vaker terug komen in de praktijk en maakt zo langzaam aan progressie met het jonge team. Ondanks het feit dat wij een aantal sterkhouders missen in verband met blessures en andere verplichtingen denk ik dat wij het, het sterker geachte Olympia lastig kunnen maken. We gaan in ieder geval onze uiterste best doen! 

 

Met in het voorprogramma de wedstrijd tussen Capproen 2 en Paal Centraal en het feit dat het ‘tweede’ team, deze wedstrijd keurig over de streep leek te trekken, werd de sfeer steeds beter en stond niets meer in de weg voor een heerlijke derby. Totdat er in de slotfase van deze wedstrijd een lelijke botsing was tussen een speler van Erasmus en Lotte Stolk, speelster van 'T Capproen. Lotte verging van de pijn en het was hartverscheurend om haar op de grond te zien. Toegesnelde trainers en verzorgers verhielpen de eerste last, maar Lotte moest helaas richting ziekenhuis met een verdenking van de schouder uit de kom. We wensen haar uiteraard veel sterkte en beterschap.

 

Na een uitgebreid applaus van alle toeschouwers voor Lotte, kon de wedstrijd met een uur vertraging dan eindelijk beginnen. Scheidsrechter Adwin Krijger uit Middelharnis had z’n mooiste pak aangetrokken en floot af voor het begin. Beide teams begonnen licht nerveus aan de wedstrijd, het was per slot van rekening de eerste officiële zaalwedstrijd, maar al snel ontbond zich een interessant duel. De bezoekers wisten een kleine voorsprong te nemen en kwamen 1-3 voor. De geel blauwen herpakten zich, druk aangemoedigd door het thuispubliek en de coaches en vochten zich terug in de wedstrijd. Die hierna lang gelijk op ging. Het werd 4-4, 5-4 en 6-4 en even leek het erop alsof ’t Capproen aan de winnende hand was en het publiek werd nog enthousiaster. Mede door twee strafworpen en het terugvechten van de blauw witten, kwam de ploeg uit Spijkenisse weer met 7-6 voor. Het spel golfde op en neer en de wedstrijd had eigenlijk alles wat je van zo’n derby verwacht. Nik Stolk, het zat de familie Stolk echt niet mee, moest de wedstrijd aan de kant van de thuisploeg verlaten en zo kon het gebeuren dat de ploeg van Just Riet een gaatje wist te slaan naar 8-12. Ondanks verwoede pogingen en met de geweldige inzet van een aantal jonge invallers, waarover later meer, wist ’T Capproen nog maar één keer te scoren. Dit kwam met name door uitstekend verdedigend werk van KV Olympia. Eindstand 9-12.

 

Het eindsignaal werd met luid applaus ontvangen en ondanks de nederlaag waren de supporters uit Hellevoetsluis zeer trots op hun ploeg. De zaalvoetballers die de wedstrijden erna speelden waren niet in het minst blij omdat zij ook graag met hun wedstrijd wilden beginnen. Heren, dank voor de flexibiliteit.

 

De rode en bezwete koppies van de dames en heren korfbalsters en die van hun trainers, vonden de weg naar de bar en kleedkamers en in eerste instantie was het aanvoerster Naomi van Olympia die een reactie wilde geven. Met een aantal jonge speelsters en spelers in het aanvalsvak hadden wij het in het begin erg lastig. We konden niet echt doordrukken en lang zag het er niet helemaal goed uit. Ik ben uiteindelijk toch blij dat we de winst hebben kunnen pakken en we reizen op deze manier prettig terug naar Nissewaard. Coach Just Riet zag ook wat zijn aanvoerster zag en baalde er voornamelijk van dat zijn aangestelde spitsen niet echt tot scoren kwamen. Natuurlijk ben ik blij dat we hebben gewonnen. Zag ook echt wel wat vastigheden terug komen, maar we gaan ook hard werken aan het afmaken en scoren dus.

 

Even later schoof ook Alex Krol aan en de, nog niet lang geleden, aangestelde coach van ’t Capproen vertelde ontzettend trots op zijn ploeg te zijn. Vanuit het oogpunt van de spelers, die even van slag waren door de blessure voorafgaand, hebben zij het enorm goed opgepakt. Zoals je weet miste ik Mark Kuijper en ook Freek kon uiteindelijk niet spelen. Nik viel relatief snel uit en zo kon het gebeuren dat wij met diverse invallers moesten spelen. Wat deden zij het goed! Ik kan niet mijn gehele team benoemen maar complimenten voor Justin, Sam en Rick. Zij vallen bijna probleemloos in en volgen ook al mijn aanwijzingen goed op. Ik val misschien in herhaling, maar de door ons gewenste looplijnen en tactiek, wordt steeds beter uitgevoerd en dit geeft vertrouwen voor de toekomst. Als we geheel compleet waren geweest, denk ik in ieder geval, dat we het sterke team van Olympia nog wat langer bij hadden kunnen houden en nog beter partij hadden kunnen geven.  Sterkhouder Dianne Kuijper, die een prima partij speelde aan de kant van ’t Capproen, was zeker niet ontevreden over haar wedstrijd en die in het algemeen. Zij hebben met name goed verdedigd en de druk op ons team uiteindelijk weten op te voeren. Met een beetje meer geluk en de terugkeer van diverse selectiespelers kunnen we een aardig woordje meespreken in de competitie.

 

De ploeg van Alex Krol speelt volgende week al om 11.00 uur tegen SKV uit Giessen. De ploeg van Just Riet ontvangt in de “eigen” Sporthal Olympia de ploeg van de Voltreffers.

 

De doelpunten bij KV Olympia kwamen op naam van Andre vd Wagt 5 keer, Joey 1x, Nienke 2x, Herman 1x en Lennart 3 x. De thuisgoals kwamen van Brittany 1 x, Color 2x, Dianne 4 x, Sanne 1x en Justin 1x.