· 

SPIVO Dames 1 met één punt terug uit Meerkerk

Ook de achtste competitiewedstrijd van Spivo eindigde in ‘3-1’. Dit keer trok Spivo aan het kortste eind. Tegen Volley Meerkerk greep Spivo dankzij een ijzersterke eindfase de openingsset. Daarna speelde Spivo zeker geen slechte wedstrijd, maar dames uit Meerkerk lieten zich niet van de wijs brengen. Vooral in de laatste twee sets kwam Spivo heel dichtbij, maar het bleef bij één punt.

 

De laatste wedstrijd tegen het inmiddels bekende Volley Meerkerk eindigde in een klinkende 4-0 voor Spivo. Met die wetenschap in het achterhoofd en met het besef dat er ook toen nog genoeg dingen beter konden, wist Spivo dat er vandaag kansen zouden komen. In de kleedkamer werden nog wat videobeelden bekeken en Spivo was klaar om van start te gaan. Met dezelfde basis als vorige week begon Spivo aan de wedstrijd. De service was wisselvallig, maar met de middenaanval kwam Spivo goed door. Spivo maakte vervolgens wat onnodige fouten die Meerkerk niet maakte, waardoor het 11-7 werd. Goede punten, met name aanvallend en blokkerend, werden maar zelden opgevolgd door meer goede punten, waardoor Spivo tegen een klein gaatje bleef aankijken. Op 19-16 kwam Katja aan service en tijdens die serie maakte Spivo even geen ongedwongen fouten. Katja bleef serveren en Spivo keerde de set helemaal om. Op 24-20 kwam Spivo op setpoint en even later maakte Alicia het af (21-25).

 

Met Rachelle aan service begon Spivo fantastisch aan de tweede set. Al snel stond het 0-3, maar helaas kwam Volley Meerkerk direct terug in de set. Megan was aanvallend goed op dreef, maar ondanks dat slopen er meer foutjes in spel van de Spijkenissers. De blokkering, waar in de voorbereiding veel aandacht aan was besteed, stond goed en leverde punten op. Maaike wist haar aanvallers goed te bedienen en lang kon Spivo de achterstand op twee punten houden. Tijdens een daaropvolgende serie kwam de passing goed aan, maar Spivo kwam niet tot scoren. De aansluiting werd in die fase verloren en ook invallers Anouk en Daisy konden de set niet meer omdraaien (17-25).

 

Volley Meerkerk pakte in set 3 snel de leiding, omdat Spivo veel eigen fouten maakte. Anouk en Sabine halveerden met een dubbele wissel de achterstand, maar daarna was het opnieuw Meerkerk dat een versnelling plaatste. De gemaakte afspraken en aanwijzingen werd niet altijd opgevolgd. Spivo deed goede dingen, maar het was verre van constant. Lennart en Ineke begonnen te wisselen en het spel verbeterde. Langzaam sloop Spivo dichterbij en Katja en Alicia hadden een sterke fase in aanvallend opzicht. Op Maaike’s service kwam Spivo tot 22-19, maar helaas kreeg Spivo daarna twee zeer ongelukkige punten om de oren. Die klap kwam Spivo, ondanks dat er nog twee punten gemaakt werden, niet meer te boven (25-21).

 

De rally’s werden de vierde set steeds langer. Aan beide kanten werd goed gevolleybald. Mede dankzij een goede Spivo-blokkering liep de stand tot 10-10 gelijk op, maar daarna kwamen de middenaanvallers van Meerkerk steeds beter door. Spivo probeerde wat het kon en werkte keihard om het gat te dichten. De passing van Katja en Charlotte stond echter ook nu als een huis en op de service van Rachelle kwam Spivo terug tot 22-19. In de slotfase van de wedstrijd waren de kansen er voor Spivo om de stand gelijk te trekken, maar het verschil tussen beide ploegen was deze wedstrijd dat Spivo die kansen soms liet liggen (25-21). 

 

Kortom, bij vlagen prima gespeeld. Maar als we vandaag hadden willen winnen, had de foutenlast net iets lager moet liggen en moeten we op sommige momenten wat dodelijker zijn. Genoeg zaken om tevreden op terug te kijken en genoeg zaken om komende week weer mee aan de slag te gaan. We zullen hard moeten trainen, want zaterdag krijgen we de ploeg in bloedvorm op bezoek: titelfavoriet Peelpush. Support is meer dan welkom en we beloven er een leuke pot van te maken!