· 

Balansdag HVS

Voor de senioren zit het eerste deel van de competitie erop. De seniorenteams welke een hele competitie spelen zijn nu halverwege de competitie en hebben in principe elke tegenstander gehad. Zij gaan de winterstop in en zullen over drie maanden de veldcompetitie hervatten in het voorjaar van 2020. Een mooie gelegenheid dus om de balans eens even op te maken voor deze teams.

 

Laten we eens beginnen met Heren 3. Dit team komt uit in de Jonge Senioren Competitie 5e klasse A. In verband met onregelmatig werk, verder weg wonen, komt het er vaak niet van om op vrijdagavond met zijn alle hard te trainen. Maar wel een team met hockeyende jongens die lekker met elkaar op zondag een partijtje willen hockeyen. Dit seizoen lukt het niet echt om op zondag een potje winnend af te sluiten. Zij kwamen tot één gelijkspel dit seizoen. Gisteren werd er wel weer gescoord door onze jongens. Met rust stonden zij met 5-1 achter, maar de tweede helft hebben zij zich goed hersteld. Uiteindelijk werd het 2-7 tegen Souburgh. Na de winterstop wordt deze klasse heringedeeld en is er misschien meer succes te melden.

 

Heren 2 is vorig jaar kampioen geworden in de 3e klasse en gepromoveerd naar de 2e klasse. En daar gaat het nu net weer even wat sneller. Vaak kwamen zij er gewoon niet aan te pas, zoals gisteren op het moment dat Berkel-Rodenrijs op bezoek kwam. Het was de mogelijkheid om gelijk met Berkel op de ranglijst te komen en Ring Pass te passeren, maar dat zat er eigenlijk gisteren geen moment in. Toch hebben zij knap 7 punten bij elkaar weten te sprokkelen. Indien ze de tweede competitiehelft net iets beter presteren en wat meer geluk hebben, dan kunnen ze nog een klein beetje stijgen boven de 10e plaats waarop ze nu staan en zo degradatie terug naar de 3e klasse ontlopen.

 

Heren 1 vorig jaar afgezakt naar de 4e klasse kon vorig jaar nog in de top meedoen. Dit jaar is het een middenmoter na twee verliespartijen de afgelopen weken tegen vorig week DDHC en deze week was Vlijmen te sterk in een doelpuntrijke wedstrijd. Met rust was het nog 2-2, maar na rust wist onze mannen geen vuist meer te maken en gingen zij met een 7-4 nederlaag naar huis. Dus twee nederlagen tegen twee lager op de ranglijst staande teams doet onze mannen uit de top van de 4e klasse vallen. Een plaatsje in de top 4 lijkt het hoogst haalbare dit jaar en dat is ook best mooi, want het is toch een heel jong team waar aan gebouwd moet worden.

 

Bij de dames komen twee teams uit in de Jonge Senioren Competitie. Ook zij zullen net als Heren 3 heringedeeld gaan worden in het voorjaar. Beide teams komen uit in de 4e klasse.

Dames 5 sloot gisteren de eerste helft van het jaar positief af met een knappe overwinning op het veel hoger geplaatste Rotterdam (1-0). Met twee overwinningen en drie gelijke spelen eindigen zij op de 9e plaats.

Dames 4 was de competitie redelijk goed begonnen. Er werd wat gewonnen en wat verloren. Doordat de laatste vijf wedstrijden geen punten meer werden gehaald blijven ook zij net als Dames 5 op 9 punten steken. Zij mogen volgende week nog een wedstrijd inhalen, maar of ze dan voor een stunt kunnen zorgen is niet aannemelijk bij een bezoek aan HUDITO. HUDITO kan immers bij winst het herfstkampioenschap pakken en dat zullen zij zich vast niet willen laten afnemen.

 

Dames 3 mocht gisteren letterlijk het licht uit doen op het Jumboveld na de wedstrijd tegen Leonidas D24. Er werd wel gescoord maar niet gewonnen. Leonidas ging met een 1-3 overwinning naar huis. Meer dan de helft van de wedstrijden werd er niet verloren. En met 12 punten staan zij mooi in de middenmoot van de 4e klasse. Als in de tweede helft van de competitie een paar keer extra gewonnen wordt in plaats van de behaalde gelijke spelletjes, dan zit er nog een top 5 klassering in aan het eind van het seizoen.

 

Dames 2 speelt een beetje wisselend in de 3e klasse. Ze laten nog wel eens puntjes liggen doordat ze niet altijd alle energie in het hockeyen stoppen. Een gedreven groep meiden die graag willen winnen en dat enthousiasme slaat soms om in negatieve energie als het even niet lukt of als zij vinden onrecht te zijn aangedaan. Toch mogen zij trots zijn op hun prestatie in de eerste helft van het seizoen. Forescate gaat met slechts twee verliespunten aan kop, maar die verliespunten werden wel opgelopen tegen ons Dames 2. Gisteren werd uit bij Schiedam gewonnen en zo eindigen ze de eerste helft op een mooie 6e plaats. Als zij zich helemaal op het hockey richten, dan zit een derde plaats er zeker in.

 

Dames 1 heeft de eerste helft van de competitie de goede lijn van de tweede helft van vorig jaar voort gezet. Gisteren hadden zij de kans om de 3e plaats in te nemen, maar in het gevecht met directe concurrent Ommoord kwam er geen winnaar van het veld. HV Spijkenisse had het initiatief maar het was Ommoord dat uiteindelijk in het tweede kwart de score opende met een strafcorner die niet goed verdedigd werd door onze dames. Gelukkig kon Ommoord niet heel lang genieten van de voorsprong want als snel kwamen onze dames op gelijke hoogte door een strafcorner die door Jamie netjes laag in de hoek van het doel werd geslagen. De tweede helft was van beide kanten rommelig. Veel overtredingen over en weer en geen ene echte aanval waar een doelkans uit voort kwam. Toch was het niet raar geweest als één van beide teams met de overwinning aan de haal zou gaan. En als het dan niet lukt, dan moet je gewoon tevreden zijn met een punt. Ze sluiten hierdoor na het onverwachte verlies een week eerder de eerste helft van de competitie af op de vijfde plaats. Het positieve is dat dit op slechts 3 punten afstand is van de tweede plaats welke recht geeft op promotie naar de 2e klasse.

 

De Veterinnen hebben de eerste helft van het seizoen afgesloten op de tweede plaats. Vorige week werd er met 10 vrouwen verloren van Ring Pass, maar deze week konden zij er toch weer 11 vinden om op het veld te plaatsen. Bij afwezigheid van Pum eiste de oudste Veterin het aanvoerderschap op onder protest van de minder ervaren teamgenoten die zich uiteindelijk toch nog wisten te schikken hierin. Mede doordat de twee scheidsrechters een shoot in de slotfase van de wedstrijd miste, pakte HVS de 8e overwinning van het seizoen. Nu even drie maanden rust waarbij het doel is om de lappenmaand weer leeg te maken en het seizoen met een volledig herstelde selectie af te maken.

 

Eerder in het seizoen kon het je niet ontgaan als de Veteranen een thuiswedstrijd speelde, maar als je gisteren niet op de hoogte was dat zij op het veld stonden, dan zou het je zomaar ontgaan kunnen zijn. En dat zou echt jammer zijn geweest want het was een lust voor de hockeyliefhebber om onze mannen gisteren te zien hockeyen. Met Marco in het doel die afwezige Bauke verving werd een mooie overwinning geboekt op middenmoter HDM. En er waren echt mooie combinaties te zien die prachtig werden afgerond. De mooiste van de dag hebben we niet op film, maar wel een doelpunt aan het begin van de wedstrijd waarbij uit een strafcorner werd gescoord. Met 27 punten halen zij de eerste helft van alle HVS teams de meeste punten binnen en staan ze op een derde plaats.

 

Dames 2 tot en met Dames 5 en Heren 1 gaan deel nemen aan de zaalcompetitie. De overige teams hebben 3 maanden rust en zien we in maart weer terug.

 

Op zaterdag speelde uiteraard onze jeugd verspreid over het district Zuid Holland haar wedstrijden. Door het uitgebreide verslag over onze senioren beperken we ons deze week even tot de Jongste Jeugd. Volgende week spelen onze jeugdteams in tegenstelling tot de senioren de laatste wedstrijden van dit jaar op het veld e zullen we hier inclusief de wedstrijden van deze week uitgebreid op terug komen.

 

We beginnen deze week met onze jongste competitiespeelsters, de meiden van de Cool Kids MF1. Zij mochten het thuis opnemen tegen Rotterdam. Wederom wisten zij in totaal 6x te scoren en dat was toch wel weer knap van deze dames.

De meiden MF1 en MF2 scoorde ook afgelopen zaterdag, maar wisten beide niet winnend van het veld te komen. MF1 op bezoek bij Hoeksche Waard verloor met 6-1 en MF2 thuis tegen Krimpen verloor met 2-7. Ondanks het verlies leren de meiden elke week weer en zullen ze steeds een beetje beter worden in het hockeyspel. Dat geldt natuurlijk ook voor de meiden van de M6E1 dat deze week niet wist te winnen. Zij mochten naar Feijenoord en konden daar het doel van de tegenstander gewoon een keertje niet vinden. Feijenoord lukte dat wel 7x. De M6E2 pakte thuis wel een mooie overwinning in de eilandderby tegen Forcial kwamen zij met een 5-1 overwinning van het Raboveld. Ook 5x wist de M8E1 te scoren, zij deden dat in de thuiswedstrijd op het Jumboveld tegen Pijnacker dat ook nog twee keer wist te scoren. De M8E2 ging op bezoek bij Tempo’34. De thuisploeg won nipt met 1-0. De wedstrijd van de M8E3 is niet gespeeld. Zij konden niet genoeg speelsters bij elkaar krijgen waardoor de wedstrijd is afgelast.

 

De jongens JF1 mochten thuis aantreden tegen Berkel-Rodenrijs. Het was een leuke wedstrijd tussen twee gelijkwaardige teams. Onze jongens scoorde in de eerste helft 1 keer en Berkel in de tweede helft 2 keer. De jongens worden elke week een beetje beter en hebben ook deze wedstrijd weer met veel plezier gespeeld. De jongens die ook veel plezier hadden zaterdag waren de jongens van de J6E1. Zij mochten uit naar Cartouche. Dat werd een doelpuntrijk festijn waar HVS uiteindelijk wel als overwinnaar van het veld kwam (3-8). Dat deden de jongens van de J8E1 net niet. Op het Jumboveld werd in een spannende wedstrijd net met 2-3 verloren van Leonidas.

 

Tot volgende week!

Bron: Hockeyvereniging Spijkenisse (HVS)