· 

Play Off Hoofdklasse C Finale voor ttv De Sprint.

Team 1 van de Brielse Tafeltennisvereniging De Sprint speelt zaterdagmiddag 30 november de Play Offs Finale van de Hoofdklasse C tegen Vriendenschaar 3 uit Gouda. Inzet van deze wedstrijd, die gespeeld wordt bij ttv Rijnsoever in Katwijk aan Zee, is een plaats in de Landelijke 3e Divisie van de Nederlandse Tafeltennisbond. Die plek ligt klaar voor de winnaar van de wedstrijd. Het team dat als eerste zes wedstrijden wint, is de gelukkige.

 

De Sprint 1 speelde een goede halve competitie in de Hoofdklasse C. In de 7 wedstrijden werd er maar liefst 6 keer gewonnen en speelde het team eenmaal gelijk. Het gelijkspel was tegen Vriendenschaar 3, de tegenstander van zaterdagmiddag. De Sprint trad destijds op 28 september aan met Sacha Ykema, Martin Lankair en Wesley van der Hurk; Vriendenschaar 3 met Marcel Snippe, Jochem van der Zwan en invaller Jeroen Verhage. De Brielse overwinningen kwamen op conto van Sacha (3), Martin (1) en het dubbel (1). De Goudse overwinningen kwamen van het bat van Jochem (2), Marcel (2) en Jeroen (1).

 

Na de halve competitie onder de acht teams, volgde de Halve Finale van de Play Offs waarin gedecideerd met Alexandria'66 4 werd afgerekend. De Sprint won zowel de uit- als thuiswedstrijd met 7-3.

 

Zaterdag zullen twee andere teams van De Sprint en Vriendenschaar aan de start van de Finale staan in vergelijking met de teams van 28 september. De Sprint speelt met kopman Sacha Ykema (Elo Rating 1735 - 94%), Martijn Bekker (Elo Rating 1649 - 75%) en Wesley van der Hurk (Elo Rating 1576 - 56%). Vriendenschaar vermoedelijk met kopman Jochem van der Zwan (Elo Rating 1700 - 80%), Iloy van Genderen (Elo Rating 1612 - 71%) en Marcel Snippe (Elo Rating 1587 45%). Het zal ongetwijfeld een spannende wedstrijd worden, maar op basis van de Elo Rating en winstpercentages in de najaarscompetitie, is De Sprint iets in het voordeel. De vorm van de dag kan roet in het eten gooien.

 

Redacteur Jack Holten sprak met ttv De Sprintspeler Sacha Ykema over de wedstrijd en keek vooruit.

Sacha: "We hebben als team een goede najaarscompetitie gespeeld. We hebben met goed spel vertrouwen opgedaan. Ik schat onze kansen op 60% - 40% dat we Vriendenschaar zaterdag verslaan. Ons team is super gemotiveerd om naar de landelijke competitie te promoveren. Het wordt ook wel weer eens tijd. Het is inmiddels een paar jaar geleden dat De Sprint op Landelijk Competitieniveau uitkwam. En de eerlijkheid gebied te zeggen dat het dan wel een enorme klus voor ons wordt om ons in de 3e Divisie te handhaven. Het niveauverschil tussen de Hoofdklasse Afdeling West en de Landelijke 3e Divisie is groot. Maar gelukkig keert Demelsa Basie vanaf januari 2020 weer terug in ons team. Zij heeft haar afstudeerscriptie afgerond (opleiding tot arts) en stapt over van de Duocompetitie naar onze Reguliere Competitie. Demelsa is al twee seizoenen op rij samen met Martijn Bekker kampioen in de Hoofdklasse van de Duocompetitie. Zij is een welkome versterking."

Sacha vervolgt: "Ikzelf vind het tafeltennissen momenteel ook weer erg leuk en ben elke wedstrijd 100% gemotiveerd. Dat ligt ook aan het team. Het zijn gezellige teamgenoten. De sfeer was en is uitstekend. Het was wel jammer dat Martin Lankair de laatste weken door omstandigheden niet meer mee kon doen. Nogmaals, op naar zaterdag! En als het aan ons ligt, op naar de 3e Divisie! Samen met Demelsa zullen we dan met zijn vijven per wedstrijd rouleren en er een mooi voorjaar van proberen te maken." 

 

Dank Sacha. We gaan het zaterdag zien! Veel succes!