· 

De voorbeschouwing op het mannenvoetbal van zaterdag 30 november 2019

De wedstrijden van zaterdag 30 november 2019. Spijkenisse speelt haar 12e speelronde de ander clubs spelen de 10e speelronde. 

 

In de hoofdklasse A speelt Spijkenisse, de nummer 15 met 6 punten, thuis tegen, de nummer 8 met 18 punten, DUNO D.

DUNO D is in 2013 onder leiding van Lodewijk de Kuif zijn de mannen aan de opmars begonnen van de 4e klasse naar de hoofdklasse. Onder leiding van huidige trainer Jan Oosterhuis bivakkeren ze nu al voor het 2e seizoen in de hoofdklasse en zullen vanmiddag Spijkenisse geen cadeautje geven. Spijkenisse wil nog wat punten pakken voor de winterstop om vervolgens in de 2e helft van het seizoen naar de middenmoot te klimmen. Vandaag zullen de 3 punten thuis moeten blijven om het gat niet nog groter te laten worden. Om 14:30 uur trappen de mannen af. 

 

In de 1e klasse B speelt Brielle, de nummer 7 met 14 punten, tegen, de nummer 13 met 5 punten, Heinenoord. Brielle verloor vorige week in een matig duel van Nootdorp met 2-1 en aangezien de clubs dicht bij elkaar liggen betekende dit direct dat Brielle drie plaatsen op de ranglijst zakte.

Vandaag is het zaak om tegen Heinenoord weer te winnen om zo weer naar boven te kruipen. Heinenoord wil zelf ook graag winnen want het kende een matige seizoen start. Vorig seizoen eindigden de gasten op de 6e plek op de ranglijst en won Brielle beide wedstrijden: 5-2 (1-2) en 3-4. Als de mannen weten te scoren vandaag, kan het weer een leuke en spannende pot worden op het Geuzenpark. Bij Brielle is het deze week bekend geworden dat trainer Stanley Rieborn na dit seizoen stopt als trainer van Brielle.

 

In de 2e klasse D speelt, de gedeelde nummer 1 met 16 punten, Rozenburg uit tegen, de nummer 9 met 12 punten, Strijen. De mannen staan in punten gelijk met Sparta, dat 1 wedstrijd minder heeft gespeeld. Het is een goede zaak vandaag in Strijen de punten te pakken. Sparta treft thuis Binnenmaas. Volgende week is het Rozenburg tegen Sparta en dan eindigt dit jaar tegen in Rotterdam tegen Charlois.

Rozenbug kan toch wel tevreden terug kijken op het eerste helft van het seizoen in de 2e klasse D. Ondanks een dipje je voortdurend in de top van de 2e klasse D bevinden, is meer dan je verwacht van een club die gepromoveerd is uit de 3e klasse. Vandaag dus om 14:30 uur tegen Strijen en dan daarna opmaken voor de belangrijkste wedstrijd van de eerste seizoenshelft. 

 

In de 2e klasse E hebben we FC Axel tegen Nieuwenhoorn en om 15:00 uur Hellevoetsluis tegen 's Heer Arendskerke. 

Nieuwenhoorn met 24 punten koploper, gaat naar Axel dat met 3 punten op de 13e plek staat. Op papier geen lastige wedstrijd maar je weet het maar nooit tegen een laagvlieger. De gastheren hebben nog geen wedstrijd gewonnen dus ze zullen extra gemotiveerd zijn om juist dat vandaag wel te doen tegen de koploper.

Voor Nieuwenhoorn zaak om snel de wedstrijd veilig te stellen, want volgende week DE uitwedstrijd tegen nog ongeslagen nummer 2 ST Oostkapelle/Domburg en week daarna DE derby der derby's thuis tegen Hellevoetsluis. Dus vandaag wat energie sparen zou zeker niet verkeerd zijn. De wedstrijd in Axel begint om 14:30 uur.

Hellevoetsluis dat met 9 punten op de 11e plek staat, ontvangt vandaag de nummer 10 met 10 punten, 's Heer Arendskerke. Hellevoetsluis wil met een winst vandaag het gat graag groter maken met de degradatiezone. Tegen de gasten van vandaag ziet het een extra kans omdat bij een winst minimaal 1 plek gestegen gaat worden. Hellevoetsluis heeft alleen één probleem en dat is scoren. Met 8 doelpunten uit 9 wedstrijden is het resultaat tot nu toe mager. Terwijl in de bekers er wel vaker wordt gescoord en uiteindelijk gewonnen. Kom dus allemaal naar de Brielsestraatweg om Hellevoetsluis aan te moedigen. De mannen trappen om 15:00 uur af.

 

In de 3e klasse D hebben we de derby's tussen Vierpolders tegen Vlotbrug en Zuidland tegen Botlek. Ook spelen Rhoon tegen OVV.

- Derby -Vierpolders tegen Vlotbrug.

De nummer laatst met 2 punten tegen de nummer 12 met 8 punten. Drie ploegen van Voorne-putten staan in de gevarenzone en dat moet in de 2e helft van het seizoen veranderen. Vlotbrug kan vandaag nogmaals de 3 punten pakken tegen Vierpolders dat nog geen wedstrijd heeft gewonnen. Met beetje geluk halen ze dan VDL, dat tegen Kethel Spaland speelt, in en kunnen ze volgende week in Vlaardingen tegen VDL nog verder uitlopen en de gevarenzone verlaten. De laatste wedstrijd van dit jaar is tegen een andere concurrent: Rhoon. Conclusie: kansen voor Vlotbrug om nog 9 punten te rapen voor de winterstop.

Vierpolders daarin daarentegen zal nog een zware klus krijgen want ook DVO'32 en HBSS staan ook nog op het programma voor de winterstop. Als de mannen nog wat punten rapen voor de winterstop is er nog van alles mogelijk in de 2e seizoenshelft.

- Derby - Zuidland tegen Botlek. De nummer 7 met 12 punten tegen de nummer 13 met 6 punten. Botlek strijdt weer tegen degradatie en Zuidland heeft na 9 wedstrijden de score van 3-3-3. Beide ploegen willen graag de punten pakken. Zuidland om mee te kunnen doen in de top en misschien voor de prijzen en Botlek om zonder nacompetitie te overleven in de 3e klasse. Welk team is vandaag de betere in Zuidland?

Rhoon tegen OVV - De nummer 9 met 11 punten tegen de nummer 4 met 16 punten. OVV heeft 1 wedstrijd minder in de benen dan de top 3. Het team kan vandaag zeker de aansluiting behouden met de top 3. Bij verlies betekent het toch "vechten in de grote middenmootgroep". Met volgende week de Schiedamse derby op het programma tussen HBSS en Kethel Spaland, is het gat minder groot dan het lijkt. OVV heeft volgende week bezoek van Zuidland en week daarna gaan ze naar VFC om vervolgens een week later in te halen in Hoogvliet tegen Rijnmijn HS. Hoe pakt december voor OVV uit?

Afgelast: GHVV '13 tegen HBSS

 

In de 4e klasse H hebben we de wedstrijden SCO '63 tegen Goudswaardse Boys, GOZ tegen Abbenbroek en Simonshaven tegen Pernis. Hekelingen is vrij vandaag.

- SCO '63 tegen Goudswaardse Boys - De nummer 3 met 8 punten tegen de nummer 11 met 8 punten. SCO '63 kan vandaag in punten gelijk komen met Hekelingen en dan de achtervolging inzetten op GOZ. Al lijkt GOZ onverslaanbaar, er is nog een seizoenshelft te gaan vanaf januari. Dus tot dan geen punten verliezen.

GOZ tegen Abbenbroek - De nummer 1 met 22 punten tegen de nummer 5 met 14 punten. Abbenbroek zal geen gemakkelijk klus krijgen tegen het nog ongeslagen GOZ. Bij winst zal Abbenbroek wel de titelstrijd weer helemaal openmaken en dan is nog de vraag wie als winterkampioen de winter ingaat. Kan Abbenbroek verrassen en GOZ de eerste nederlaag dit seizoen bezorgen?

Simonshaven tegen Pernis - De nummer 12 met 3 punten tegen de nummer 4 met 16 punten. Simonshaven weet dat het tegen Pernis niet gemakkelijk zal worden. Maar wie weet verrast Simonshaven deze week iedereen. Pernis doet nog volop mee in de titelstrijd en wil dus gewoon winnen en heeft de 3 punten al bijgeschreven.

 

In de 4e klasse I speelt OHVV tegen Herkingen '55, Rockanje tegen Flakkee.

- OHVV tegen Herkingen - De nummer 1 met 17 punten tegen de nummer 8 met 12 punten. OHVV heeft nog maar 1 punt voorsprong op de nummer 2 en de nummer 5, Rockanje, staat maar op 4 punten achterstand. Dus als OHVV winterkampioen wil worden, dan moet het zelf winnen de komende 3 wedstrijden. Ondertussen weten ze ook dat de achtervolgers elkaar nog treffen in de laatste weken voor de winterstop. Dus... OHVV heeft alles in eigen handen om de voorsprong wat uit te breiden voor het de winterstop ingaat.

- Rockanje tegen Flakkee - De nummer 5 met 13 punten tegen de nummer 4 met 14 punten. Rockanje kan vandaag een directe concurrent inhalen. Al zal dat tegen Flakkee een lastige klus worden. Echter, alles is mogelijk. Met na deze wedstrijd nog Herkingen '55 en WFB op het programma, kan Rockanje zelf prima zaken doen om de middenmoot te verlaten.

Afgelast: FIOS tegen Zwartewaal.