· 

Gemengde week voor de volleyballers van Van Amen

 

Offday Mix 2 Met de beste bedoelingen, maar zonder vaste spelverdeelster begon mix2 in Rotterdam aan de wedstrijd tegen Hou Stand. Onwennig ,rommelig en slecht passend waren de kernwoorden van set 1. Met 25 – 18 werd deze set verloren. 1 wisseling in set 2 wierp zijn vruchten af. Betere passes,  maar helaas rommelig in de afwerking. Maar toch een duidelijke 12 25 winst. Door wisselen zorgde voor wat meer stress en verwarring. Maar knikkend bleef het spannend tot het einde. Helaas 25 ÷ 21. In set 4 was het op. Met de beste aanvaller Floris op de bank werd de rest naar de slachtbank gevoerd. 25 - 13. Al met al een verdiende nederlaag en een goede les. En gezonde revanchegevoelens voor 8 januari als de Rotterdammers naar Hellevoetsluis komen

 

Op vrijdagavond speelde het Mix team 1 tegen Benevia. Met de eerste plaats als inzet werd in  s'Gravendeel om 20.15 uur de eerste bal geslagen. De ploeg uit de Hoekse Waard stond drie punten voor, dus de ploeg uit Hellevoetsluis moest vol aan de bak. Met een geblesseerde Leontine op de bank als bidon verantwoordelijke begon van Amen geconcentreerd aan de 1e set. Mooie rally’s, servicedruk en fanatiek verdedigen leidde tot een fraaie 13-25 stand. De eerste stap was gezet. Set 2 zette Benevia alles op alles en de strijd ging eerst gelijk op. Maar mede dankzij fraaie scores op buiten van Ma-ike en Myrthe liep het Van Amen team langzaam uit naar een regelmatige 19 - 25 setwinst.

 

Nu de oplossing om dit team te verslaan was gevonden wilden we meer. Met Dirk als libero hoefden de middenaanvallers Floris en Gert-Jan alleen maar aan het net hun gebruikelijke punten binnen te slaan. En met goed resultaat 17 - 25. Sylvia de spelverdeelster vond Robert op de diagonaal positie ook steeds vaker en mede dankzij diens verdedigende werk kwam het team geen seconde in de problemen. Met fraaie aanvallen en verdedigend teamwerk trok men ook set 4 met 16 - 25 over de streep..

 

Op de helft van de competitie is de 1e plaats weer heroverd en kijkt men voor aanstaande woensdag met vol vertrouwen uit naar de strijd tegen Yum uit Hoogvliet. Het team gaat dan in, de "eigen" Sporthal de Morgenstont, op zoek naar 4 punten om op de ranglijst bij te schrijven. De 21 gewonnen sets in 7 wedstrijden is een fraai gemiddelde.