· 

Ttv De Sprint promoveert naar Landelijke competitie.

Team 1 van de Brielse Tafeltennisvereniging De Sprint is gepromoveerd naar de Landelijke Derde Divisie. Het team won in de vooravond van zaterdag 30 november 2019 met 6-2 de Finale van de Play Off Hoofdklasse C afdeling West. Tegenstander Vriendenschaar slikte een bittere pil.

 

De Sprint kwam in de arena met de vaste spelers van de laatste weken: kopman Sacha Ykema, Martijn Bekker en Wesley van der Hurk (foto). Vriendenschaar kwam achter de tafel met kopman Jochem van der Zwan, Ilroy van Genderen en Marcel Snippe.

 

Martijn Bekker begon in Katwijk aan Zee tegen Ilroy van Genderen. Een wisselvallige wedstrijd van beide spelers. De games werden eenvoudig gewonnen waardoor een 5e game de beslissing moest brengen. Daarin kwam Martijn op 4-8 achterstand. Op wilskracht wist hij de wedstrijd toch nog in de wacht te slepen: 11-9.

 

De strijd tussen de kopmannen Sacha Ykema en Jochem van der Zwan was zeer spannend. Alle games lagen dicht bij elkaar. In de 5e game kreeg Jochem 1 matchpoint op 9-10, maar Sacha wist met 3 aanvallende ballen de wedstrijd eruit te halen en De Sprint op een 2-0 voorsprong te brengen.

 

Wesley van der Hurk mocht tegen Marcel Snippe de voorsprong proberen uit te breiden. En dat lukte. In een goede wedstrijd won Wesley met 3-0. De Sprint op een 3-0 voorsprong tegen Vriendenschaar 3. Nog 3 overwinningen te gaan voor de promotie naar de Landelijke 3e divisie.

 

Na de Brielse winst in de eerste enkelwedstrijden, ging het dubbel helaas voor de Briellenaren verloren. In twee games kwam het Brielse duo op een 7-2 voorsprong. Telkens konden ze dat niet vasthouden en verloren uiteindelijk het dubbel met 1-3.


Kopman Sacha Ykema wist met goed serveer- en aanvalsspel het gat weer op drie te brengen. Hij wint met 3-0 van Ilroy en De Sprint neemt een 4-1 voorsprong.

 

Omdat Goudenaar Marcel dankzij tactisch sterk spel wint van Martijn (3-1) doet Vriendenschaar 3 weer wat terug en brengt de stand op 4-2.

 

De volgende wedstrijd mocht Wesley de Goudse kopman Jochem proberen te verrassen. Wesley kwam met 1-2 achter in games, maar wist door goed spel er toch een beslissende vijfde game uit te slepen. Die game werd super spannend en Wesley wist Jochem daarin te verrassen en bracht De Sprint op een 5-2 voorsprong.

Aan kopman Sacha de taak om de winst en de bijbehorende promotie tegen Marcel in de wacht te slepen. Sacha speelde goed. Hij liet zich niet net als Martijn door Marcel verrassen en won gedecideerd de wedstrijd. De Sprint op 6-2 en winnaar van de Finale. In het voorjaar in de Landelijke Derde Divisie!!!

 

Na afloop van zijn wedstrijd vertrok Sacha als een speer naar het concert van Beth Hart in AFAS Live. Zijn andere teamgenoten werden door Laura op de foto gezet. Vlnr: Wesley, Martijn en Martin.