· 

Daan van Sintmaartensdijk beleeft mooi en nuttig strandraceweekend

Beloftenwielrenner Daan van Sintmaartensdijk is zaterdagochtend 2e geworden in de door Johnny Hoogerland gewonnen Strandrace C-side van Ouddorp. Sjors van Zandbeek werd derde.


Saillant detail: in de race stond ook Junior Roel van Sintmaartensdijk (foto 2) aan de start. Het was de eerste keer dat deze junior samen met zijn oudere broer aan de start van een officiële wedstrijd stond. Talent Roel voltooide de race op de 7e plaats.

 

Uitslag Strandcross C-Side van Ouddorp licentiehouders:

1. Johnny Hoogerland (Velden am Wörthersee O.), 2. Daan van Sintmaartensdijk (Zuidland), 3. Sjors van Zandbeek (Heeswijk-Dinther), 4. Robbie Gevers (Schijndel), 5. Bas Nieuwkoop (Roosendaal), 6. Ronan van Zandbeek (Schijndel), 7. Roel van Sintmaartensdijk (Zuidland), 8. Ramon Vleugel (Goes), 9. Jordi Talen (Spijkenisse), 10. Tim van Daele (Burcht B.).

Vrouwen: 1. Inis Klok (Vierpolders), 2. Celine van Houtum (Schijndel), 3. Patricia Doorn (Melissant). Basisleden: 1. Dirk Verstraate (Middelburg), 2. André van den Nieuwendijk (Ouddorp), 3. Jan David van Keulen (Stellendam), 4. Kees Spuij (Stellendam), 5. Marco Snoek (Brielle). Dan Rolandus.

 

 

Op zondag stond Daan aan de start bij de Jeep MTB Beachrace Scheveningen. In een sterker deelnemersveld werd Daan 10e. Opvallende namen voor hem: Jasper Ockeloen, Jordy Buskemolen, Tom Dumoulin en Thijs Zonneveld. De winst in Scheveningen ging naar Rick van Breda. Hij finishgte voor Ivar Slik en Robbie van Traksel die mee naar het podium gingen. Het is onbekend of Roel ook hier aan de start stond. 

 

Uitslag Cad & Company MTB Beachrace Scheveningen voor licentiehouders:

1. Rick van Breda (Den Helder), 2. Ivar Slik (Bergen N-H), 3. Robbie van Brakel (Schijndel), 4. Jasper Ockeloen (Amstelveen), 5. Jordy Buskermolen (Kudelstaart), 6. Tom Dumoulin (Maastricht), 7. Thijs Zonneveld (Amsterdam), 8. Tibor Zwaan (Egmond aan Zee), 9. Michiel Hillen (Belgie), 10. Daan van Sintmaartensdijk (Zuidland).

Vrouwen: 1. Riejanne Markus (Amstelveen), 2. Tessa Neefjes (Wervershoof), 3. Danique Braam (Veenwouden).

 

Het Ouddorpverslag van Dan Rolandus voor Cyclingonline.nl leest u hier.

Het Scheveningenverslag van Dan Rolandus voor Cyclingonline, leest u hier

Eerste foto Daan, tweede foto Roel van Sintmaartensdijk.