· 

Jury Sportgala Nissewaard bijeen om nominaties te bespreken.

 

Op zondag 1 december is er door de jury van het Sportgala Nissewaard overleg geweest in verband met de nominaties voor het Sportgala 2019. Plaats van handeling was de Boekenberg in Spijkenisse. Het gala, op maandag 27 januari 2020, wordt dit keer georganiseerd door de Gemeente Nissewaard in samenwerking met High Five. High Five is een methodiek die gelukkige en gezonde inwoners als doel heeft. Daarvoor richt de methodiek zich bij activiteiten op vijf thema’s: ontwikkeling, beweging, voeding, maatschappelijk en sociaal welzijn. De methodiek beoogt inwoners, verenigingen en organisaties met elkaar in contact te brengen en zo bij te dragen aan het algeheel welzijn van de inwoners van Nissewaard. Namens de organisatie waren Ilse Boerma en Hanna van Vreeswijk aanwezig. In de jury hadden Donna Jansen (rolstoeltennis ter en kenner), Vincent Reimering (drievoudig jurylid Turnen Olympische spelen), Dennis Zijlmans (Sport en Beweegdocent Albeda College), Alex Hordijk ( Groot Nissewaard en AD Sport) én Patrick Buys namens SportopVoornePutten een zetel gekregen. Er waren nominaties in meerdere categorieën: Sporter van het Jaar, Coach van het jaar, Sportploeg van het Jaar, Aangepast Sporter en Talent van het Jaar. De vrijwilligers worden uiteraard dit keer ook niet vergeten. De jury had voorwaar geen makkelijke taak. Tot 1 december konden de fans uit Nissewaard hun favoriete sporter, coach, vrijwilliger of sportploeg nomineren. Men heeft dit in grote getale gedaan, zodat de jury een weloverwogen keus moest maken. Binnenkort meer over de nominaties, de winnaars worden op 27 januari bekend gemaakt in Theater de Stoep.