· 

Mark van Os geniet bij OHVV uit Oudenhoorn

 

Mark van Os en OHVV zijn, met ingang van dit seizoen, het avontuur aangegaan in de zaterdag competitie. In de Vierde Klasse I om precies te zijn.

Na een uitstekende voorbereiding met verrassende overwinningen en goed en degelijk spel, gaat het in de competitie, tot nu toe, eigenlijk ook boven verwachting goed.

 

Afgelopen zaterdag speelde de ploeg van de jonge oefenmeester tegen Herkingen’55. Mark betitelde zijn ploeg als slordig. Ik vond het een moeizame eerste helft, waarin we vooral tegen onszelf speelden. Als gezegd heel rommelig spel. Er was een 2-2 ruststand. Na mooie goals van Gavin van Dort, op aangeven van Shih-fa Steehouder, werd het 1-1  en Arie Bravenboer, maakte op aangeven van Dylan van Loosdrecht de 2-1. Helaas maakte de ploeg uit Flakkee, nog voor de rust, gelijk. In de tweede helft gaven we wat meer druk naar voren. Zo ontstonden er extra kansen. Uiteindelijk was het Gavin van Dort met zijn tweede, op aangeven Jim baks, die de 3-2 maakte. Shih-Fa Steehouder, maakte de  4-2 op aangeven van Arie Bravenboer.

 

 

Desgevraagd zegt Mark dat hij het een zeer spannende competitie vind. We zijn nu al even onderweg en weten, min of meer, wat we aan de concurrenten hebben. Ik ben er inmiddels van overtuigd, dat je geen enkele wedstrijd cadeau krijgt.

 

Wij zijn met elkaar bereid om te knokken voor ieder punt. Dat is een kernwaarde, maar je moet het maar zo kunnen bereiken. We hebben een leuke enthousiaste gezellige spelersgroep, met veel nieuwe gezichten die snel een team zijn geworden. Dat ligt niet alleen aan mij, maar ook aan de groep zelf en de mensen eromheen. Het is een jonge ploeg met veel kwaliteit.

 

 

We willen het maximale uit het team halen en als het goed is komen de resultaten dan vanzelf. Vind wel dat we vooral naar ons zelf moeten kijken en voort moeten borduren op de weg die we hebben ingeslagen.

 

Als je naar de ranglijst in 4I kijkt, staat de top 7 dicht bij elkaar. Verrassend genoeg staan wij momenteel al bovenaan. Een plek waar we vooraf voor getekend zouden hebben. Achteraf hebben we de punten die we hebben verloren, eigenlijk te gemakkelijk weggegeven. Vanuit die wedstrijden nemen we leermomenten mee voor het vervolg in de competitie.

 

Het voetbaldier in Mark laat hem uiteraard ook naar de ploegen uit de rest van de competitie kijken en voor zover hij dit kan, wil hij hier, zonder oordeel, zeker iets over zeggen.

 

 

Ik vind het VV Rockanje van Harry Rusken (momenteel knap derde op de ranglijst) wel een ploeg met een idee. Al mag het voor mij wel wat aanvallender. DVV’09 heeft een sterke counterploeg ( tenminste tegen ons) NTVV is een stugge ploeg die knap op de 2 de plaats staat. WFB heeft prima spelersmateriaal waar Arie Horstink denk ik meer mee kan en wil bereiken dan de plaats waarop ze nu staan. (5de met 5 punten achterstand op OHVV). Flakkee (nummer 6) is een ploeg met gevaarlijke buitenspelers. De nummer 7 FIOS, hebben wij nog niet ontmoet, maar we zijn heel nieuwsgierig.

 

 

Om nog even terug te komen op streekgenoot VV Rockanje, wil ik graag zeggen dat het een heel mooie vereniging is! Ze namen ook veel supporters mee naar ons. (2-0) Waardoor er een uitstekende sfeer ontstond. Het is een team met een plan. Zoals eerder omschreven was het tegen ons wel erg ver naar achteren. Mijn persoonlijke voorkeur geniet wat aanvallender voetbal. Harry Rusken zal zeker zijn redenen hebben gehad, om in de derby die we speelden, iets verdedigender te spelen.

 

Ik weet in ieder geval wel, dat wij als club, staf en spelersgroep hard blijven werken om het elke week weer een beetje beter te doen. Op een goede en rustige manier willen wij stappen maken met OHVV 1 en 2. We komen met OHVV terug,  van wat magere seizoenen waar het prestatievoetbal wat was afgezakt. Dit bouwen we langzaam weer op. De technische commissie helpt zeker in de randvoorwaarden en die maken wij met elkaar elke week weer een beetje beter.

 

Ik heb het enorm naar mijn zin aan de Eeweg en ben eerlijk gezegd tevreden met de prestaties van de selectie.

 

Op 7 december speelt OHVV uit tegen Melissant om op 14 december gastheer te zijn voor SNS uit Stad aan’t Haringvliet. Zal de ploeg van Mark van Os de winterstop als koploper ingaan? We gaan het volgen.