· 

Najaarscompetitie tafeltennis

De najaarscompetitie bij het tafeltennis is beëindigd. Hoe deden de regionale tafeltennisverenigingen het in deze competitie? De Sprint (Brielle), De Repelaer (Spijkenisse), Hellevoets Effect (Hellevoetsluis), Bernisse'80 (Abbenbroek) en De Beer (Rozenburg).

 

In de tafeltennissport bestaan er twee officiële competities naast elkaar: de duocompetitie (teams van 2 of 3 spelers, vijf wedstrijden per avond) en de reguliere competitie (teams van 3 spelers, tien wedstrijden per avond).

 

 

Het Brielse ttv De Sprint is zonder concurrentie de vereniging op het hoogste niveau in de NTTB afdeling West. De Sprint 1 kwam in beide competities in de hoogste afdelingsklasse uit: de Hoofdklasse. 

In de duocompetitie prolongeerden Demelsa Basie en Martijn Bekker (De Sprint 1) hun Hoofdklassetitel. Zij verloren slechts één ontmoeting (uitwedstrijd bij Shot'65 1: 1-4). Alle andere wedstrijden werden met 4-1 of 5-0 gewonnen. Jammer dat de afdeling West geen kampioenswedstrijd organiseerde tussen de beide Hoofdklassewinnaars De Sprint (hoofdklasse A) en Alexandria'66 1 (hoofdklasse B). Het team zou kansrijk geweest zijn in zo'n ontmoeting.

 

In de reguliere competitie speelde team 1 (Sacha Ykema, Martijn Bekker, Wesley van der Hurk, Martin Lankair) eveneens in de Hoofdklasse. In poule C was het team onbetwist de sterkste. Super gemotiveerd om kampioen te worden en promotie naar de Landelijke Derde Divisie af te dwingen. En dat lukte! Na de 1e plaats op de ranglijst na een halve competitie met acht teams, volgde in de Halve Finale van de Play Offs een glorieuze zege op Alexandria'66 4 (twee keer 7-3 zege) om vervolgens in de Finale Vriendenschaar 3 kansloos te laten: 6-2. Het team dwong hiermee verdiend een plaats in de Landelijke Derde Divise af. Sacha Ykema verloor in alle wedstrijden slechts één keer: van Tristan Benschop (Alexandria'66 4). Sport op Voorne Putten gaat dit team in het voorjaar intensief volgen. 

Het Spijkenisser De Repelaer speelde met het duoteam 1 in de 3e klasse E. John van der Draai en Wim Muit waren veel te sterk voor de andere vijf teams en promoveren terecht naar de 2e klasse in de voorjaarscompetitie. John verloor slechts één wedstrijd. Van Martijn Dennebos (Korendijk 2).

Ook het reguliere team 1 werd kampioen in de 3e klasse F en promoveert naar de 2e klasse. Marcel van der Sterre, Jeffrey Tempelman, Daniel Koppenol en Danny van der Wal hielden Xerxes 3 en Hellevoets Effect 1 achter zich. 

 

Hellevoets Effect 1 uit Hellevoetsluis kwam in de duocompetitie uit in de 2e klasse A. Onno Blok en Arno Ynzonides speelden een goede competitie, maar verloren desondanks de strijd om degradatie met Kwiek 1. In het voorjaar weer in de 3e klasse. Het reguliere team 1 (Rob Huizinga, Barry van Dijk, Joyce Ynzonides) moest het in de tweede competitiehelft afleggen tegen Xerxes 3 en De Repelaer 1 (3e klasse F). 

 

Bernisse'80 (Abbenbroek) en De Beer (Rozenburg) komen alleen met teams in de duocompetitie uit. De Beer 1 (Arnold Sturkenboom en Edwin Jouvenaar) in de 2e klasse E waarin het als 3e eindigde, Bernisse'80 1 (John Kik, Peter Koorneef, Gerald Nollen, Daan de Jonge en Alexander Gunsch) in de 4e klasse C waarin het de felle kampioenstrijd met Doing 5 winnend afsloot. De Abbenbroekers mogen het in de voorjaarscompetitie weer in de 3e klasse proberen.

 

De overige teams.

 

De Sprint kwam met 6 teams uit in de duocompetitie. Team 1 werd kampioen (Hoofdklasse A/zie hierboven), team 2 degradeerde uit de 3e klasse A, team 3 (Kees van Doorn, Daan Geest, Tim van Loon) werd kampioen in de 5e klasse E, team 4 degradeerde uit de 5e klasse B, team 5 werd 2e in de 6e klasse B en team 6 (Rudi de Jong, Gerd Eggenkamp, Petra Visser) werd kampioen in de 6e klasse A.

In de reguliere competitie kwamen maar liefst 7 teams in actie. Het 1e team promoveert naar de Landelijke 3e divisie, team 2 werd 2e in de 1e klasse E, team 3 werd 3e in de 2e klasse D, team 4 degradeert uit de 2e klasse B. Team 5 verloor op één winstpunt de kampioenstrijd met De Treffers Melissant 3 in de 4e klasse E. Team 6 degradeert uit de 5e klasse E, terwijl team 7 in de 6e klasse B 3e werd.

 

De Repelaer kwam met 5 teams uit in de duocompetitie. Team 1 werd kampioen in de 3e klasse E (zie hierboven), team 2 derde in de 3e klasse B en team 3 (Jakub Czarny, Johan Krohne, Paul de Haas, Jeffrey Tempelman) kampioen in de 3e klasse C. Team 4 degradeert uit de 4e klasse B, team 5 degradeert uit de 4e klasse D.  

In de reguliere competitie kwamen 3 teams in actie. Team 1 werd kampioen in de 3e klasse F (zie hierboven). Team 2 vierde in de 4e klasse E, team 3 vijfde in de 4e klasse I.

 

Drie team van het Hellevoetse Hellevoets Effect kwamen uit in de duocompetitie. Team 1 degradeert uit de 2e klasse A (zie hierboven), team 3 knokte hard om de degradatie uit de 5e klasse B te ontlopen en uiteindelijk op plaats 4 te eindigen, team 4 werd in de 6e klasse B derde. Team 2 moest op het laatste moment door persoonlijk malheur van maar liefst drie spelers uit de competitie genomen worden (5e klasse A). 

In de reguliere competitie twee teams. Team 1 werd derde in de 3e klasse F, team 2 eindigde op een keurige 2e plaats achter de onbetwiste kampioen Shot'65 3 (5e klasse E).

 

De Beer 1 (Rozenburg) speelde met vier teams in de duocompetitie. Team 1 werd derde in de 2e klasse E, team 2 vierde in de 3e klasse A, team 3 tweede in de 4e klasse A en team 4 derde in de 5e klasse B.

Bernisse'80 (Abbenbroek) had drie teams in de duocompetitie. Team 1 werd kampioen in de 4e klasse C (zie hierboven), team 2 derde in de 5e klasse C, terwijl team 3 in de 6e klasse A vierde werd.

 

Jeugd.

 

De Repelaer  had 1 gecombineerd jeugdteam met ttv De Sprint in de Jeugdcompetitie. In de 4e klasse C eindigde dat team op een 4e plaats. Het Jeugdteam van De Sprint 1 maakte kennis met de competitie in de Pupillen A-klasse. Het team werd laatste in poule A. Slechts vier keer een overwinning voor het jonge Brielse team. Hellevoets Effect, De Beer en Bernisse'80 hebben geen jeugdteams in de competitie.