· 

Vooruitblik voetbal van de zaterdag (Heren).

We kijken vooruit naar de Heren voetbalwedstrijden van zaterdag 7 december 2019. Spijkenisse speelt haar 13e speelronde. De ander clubs spelen speelronde 11.

 

In de hoofdklasse A gaat Spijkenisse op bezoek bij Jodan Boys. De Spijkenisser mannen staan 15e op de ranglijst met 7 punten. Jodan Boysa 11e met 17 punten. Spijkenisse rook 2 keer aan de winst, maar moest toch telkens de punten delen. Zaterdag tegen het sterke Jodan Boys, dat zich graag bij de eerste 5 wil voegen aan het eind van het seizoen. Dat zal zeker geen gemakkelijke middag in Gouda worden.

Spijkenisse weet zeker dat trainer Leen van Steensel zijn mannen in zijn favoriete 4-3-3 de wei in zal sturen en dat het oppassen wordt voor de rechtsbuiten Bradley El Idrissie. Kan Spijkenisse de winst meenemen uit Gouda? Vorig seizoen werd het 3-2 in Gouda en 1-1 in Spijkenisse. De mannen trappen om 14:30 uur af op het sportpark Oosterwei.

 

In de 1e klasse B gaat Brielle (de nummer 4 met 17 punten) naar Honselersdijk dat met 12 punten 9e staat. De gasten hebben een zeer slechte start en willen graag nog wat punten sprokkelen in de laatste wedstrijden voor de winterstop begint. Na de winterstop hoopt trainer Lourens dat hij weer kan beschikken over thans geblesseerde vaste krachten. Brielle lijkt in goede vorm en wil met de winterstop zeker in de subtop staan. Met Honselersdijk en Forum Sport (10e) zal er dus na verwachting wel lukken om punten te sprokkelen. Vorig seizoen werd het 0-0 in Honselersdijk en in mei dit jaar werd er nog gestreden om de periode titel en werd het na een 0-3 nog 3-3 in Brielle. Om 14:30 uur begint de wedstrijd op het sportpark De Strijphorst in Honselersdijk.

 

In de 2e klasse D speelt Rozenburg tegen Sparta. De gedeelde nummer 2 (17 punten) thuis tegen de nummer 1 (19 punten). Sparta, de ploeg die afgelopen seizoen lang met Nieuwenhoorn, DCV en Neptunus-Schiebroek de strijd aan ging voor het kampioenschap. Dit jaar doen ze weer mee voor de prijzen. Dus Rozenburg is gewaarschuwd voor de gasten van vandaag en zal alles op alles moeten zetten om geen grotere achterstand op te lopen op tegenstander Sparta, dat nog 1 wedstrijd in mag halen. Volgende week staat de wedstrijd tegen Charlois nog op het programma voordat de winterstop begint voor de mannen.

 

In de 2e klasse E speelt om 14:00 uur ST Oostkapelle/Domburg tegen Nieuwenhoorn en om 15:00 uur Hellevoetsluis tegen MZC '11.

Nieuwenhoorn gaat als de lijstaanvoerder met 27 punten naar de nog ongeslagen nummer 2 met 24 punten: ST Oostkapelle/Domburg. Kan Nieuwenhoorn tegen de andere titelkandidaat vandaag winnen? Of krijgen de mannen vandaag weer een grote tik op de neus? De gastheren zijn nog ongeslagen dus voor Nieuwenhoorn zal het geen gemakkelijke klus worden. Zeker omdat St Oostkapelle/Domburg nog maar 8 doelpunten tegen heeft gehad dit seizoen. Nieuwenhoorn weet ook dat volgende week de DERBY der DERBY's op het programma staat, dus te veel schade oplopen is ook niet gewenst. Wat gaat deze wedstrijd worden tussen St Oostkapelle/Domburg en Nieuwenhoorn? De wedstrijd begint om 14:00 uur.

 

Hellevoetsluis dat 9e staat met 12 punten ontvangt de nummer 7 met 13 punten: MZC '11. Hellevoetsluis kan na de 3-2 zege op Arendskerke vandaag de volgende club inhalen op de lijst. MZC '11 dus. Hellevoetsluis doet er goed aan de gasten te verslaan zodat ze met vertrouwen volgende week toe kunnen leven naar de derby met Nieuwenhoorn.

 

In de 3e klasse D hebben we een derby: OVV-Zuidland. Verder spelen Rijnmond HS tegen GHVV'13, Botlek tegen VFC, VDL tegen Vlotbrug en DVO '32 tegen Vierpolders.

In de derby OVV-Zuidland staan de nummer 4 (17 punten) en 5 (15 punten) tegenover elkaar. OVV speelde vorige week in en tegen Rhoon gelijk (1-1). En daarmee is het achterom kijken en niet vooruit. Vandaag kan Zuidland, dat vorige week met 6-0 Botlek op de slachtbank legde, OVV zelfs inhalen bij een winst. Wie zal er vandaag het dichtst in de buurt van de top 3 blijven? En wie zal middenmoot gaan aanvoeren? De derby begint om 14:30 uur.

 

Rijnmond HS tegen GHVV '13. De nummer 9 en 10 met 11 punten. GHVV '13 had een weekje vrij omdat de wedstrijd werd afgelast. Vandaag in Hoogvliet willen ze de 3 punten pakken om vervolgens de achterstand op Zuidland en OVV niet te groot te laten worden. Rijnmond HS staat bekend als een lastige wedstrijd op eigen veld. Kan GHVV '13 zaterdag punten pakken of moeten ze de punten aan de tegenstander laten?

Botlek tegen VFC: de nummer 13 met 6 punten tegen de nummer 7 met 13 punten. Vorige week was het niet best in en tegen Zuidland. Het werd 6-0. Vandaag weer nieuwe kansen tegen VFC. En dan volgende week de lastige uitwedstrijd in Vlaardingen tegen CION.

 

VDL tegen Vlotbrug: de nummer 11 met 10 punten tegen de nummer 12 met 9 punten. Vlotbrug kwam vorige week tegen Vierpolders niet verder dan een 1-1. Vandaag tegen een andere directe concurrent kan het de gevarenzone verlaten en zich langzaam naar de middenmoot begeven. Bij verlies zal VDL 4 punten uitlopen en dan wordt de klus toch wat lastiger.

 

DVO '32 tegen Vierpolders: de nummer 6 met 15 punten tegen de nummer laatst met 3 punten. Vierpolders hoopt dat de schade de komende twee wedstrijden niet te groot is, met mogelijk zelfs wat punten, zodat na de winterstop de weg naar boven ingeslagen kan worden.

 

In de 4e klasse H hebben we de wedstrijden tussen GOZ en Simonshaven, Abbenbroek en ZBVH. Om 15.00 uur de wedstrijden tussen Zinkwegse Boys en Hekelingen en Excelsior R en SCO '63.

GOZ tegen Simonshaven: de lijstaanvoerder met 25 punten tegen de nummer 12 met 3 punten. Simonshaven heeft een zware klus op het programma; het ongeslagen GOZ. Simonshaven kan iedereen verrassen door vandaag te winnen. Maar de verwachting is dat er met lege handen naar huis gegaan wordt.

Abbenbroek tegen ZBVH: de nummer 6 met 14 punten tegen de nummer 10 met 11 punten. Abbenbroek verloor met 1-0 vorige week van GOZ, maar wil vandaag weer winnen om de mee te blijven doen in de top van deze klasse. Lukt dat de mannen van Abbenbroek? Of zaken ze verder af?

 

Zinkwegse Boys tegen Hekelingen: de nummer 5 met 16 punten tegen de nummer 2 met 19 punten. Hekelingen staat 6 punten onder GOZ en weet bij een verlies de achterstand te groot zal worden. Zelfs Zinkwegse Boys komt dan ook gelijk in punten. Wat wordt het zaterdag voor Hekelingen? Volgende week komt Abbenbroek nog op bezoek. Daarna kunnen de mannen maandje uitrusten.

 

Excelsior R. tegen SCO '63 is de confrontatie tussen de nummer 8 (12 punten) en nummer 4 (17 punten). SCO '63 verloor vorige week twee dure punten en ook haalden twee spelers het einde niet. Vandaag zal er weer gewonnen moeten worden. De maand november moet maar snel vergeten worden. Kan SCO '63 vandaag winnen en aansluiting met de top behouden? Of zakken de mannen nog verder af?

 

In de 4e klasse I hebben we de wedstrijden Melissant tegen OHVV, Zwartewaal tegen Flakkee en Herkingen '55 tegen Rockanje.

Melissant tegen OHVV: de nummer 10 met 10 punten tegen lijstaanvoerder met 20 punten. OHVV wil graag nog twee wedstrijden winnen om als “kampioen” de winterstop in de gaan. En dan na de winterstop de voorsprong uitbreiden en promoveren naar de 3e klasse.

 

Zwartewaal tegen Flakkee is de wedstrijd tussen de nummers 13 (1 punt) en 6 (14 punten). Zwartewaal weet dat de 2e helft van het seizoen beter moet als ze nog wat van het seizoen willen maken. Vandaag een puntje tegen Flakkee sprokkelen zou mooi mee genomen zijn. Gaat dat lukken?

 

 

Herkingen '55 tegen Rockanje tenslotte is de nummer 8 (12 punten) tegen de nummer 3 (16 punten). Rockanje doet goed mee en staat 4 punten achter op OHVV. Met beetje geluk zal er bij de wedstrijd tussen NTVV en DVV '09 (nummer 2 en nummer 4) ook een goed resultaat uitkomen voor de mannen uit Rockanje en zal het gat met de middenmoot groter worden en het verschil met OHVV verkleind.