· 

Vooruitblik voetbal van de zaterdag (dames)

We kijken vooruit naar de voetbalwedstrijden van de regionale dames voetbalteams op zaterdag 7 december 2019 (Dames). Een vooruitblik verzorgd door redacteur Joris.

Let op: de wedstrijden kunnen door de huidige weersomstandigheden afgelast worden.

 

In de 2e klasse B begint om 14:30 uur in Zuidland de wedstrijd tussen Zuidland en DSVP. De wedstrijd tussen de nummers 8 (10 punten) en 7 (11 punten) van de ranglijst. De Zuidland dames willen heel graag de maand november vergeten, want van de 4 wedstrijden in die maand is alleen tegen RCL VR2 met 2-1 gewonnen. De andere 3 wedstrijden gingen verloren. Dus alle plannen moeten bijgesteld worden. Indien Zuidland wint, halen ze DSVP bij. Daarna volgt volgende week nog de wedstrijd tegen het puntloze Ariston'80.

 

In de 4e klasse I hebben we de volgende wedstrijden:

* om 09:45 uur Flakkee tegen Rozenburg,

* om 11:00 uur Hekelingen tegen SSS VR3,

* om 11:30 uur GHVV '13 tegen DBGC en

* om 12:00 uur Rockanje tegen Poortugaal.

 

Flakkee (5e met 11 punten) tegen Rozenburg (3e met 15 punten). Rozenburg verloor afgelopen woensdag met 2-3 van Hekelingen en tekende daarmee haar 2e verlies op rij en 2e van dit seizoen. Kunnen de dames vandaag weer de vorm terugpakken en winnen van Flakkee? Bij verlies wordt het gat wel heel groot met Hekelingen.

 

Hekelingen tegen SSS VR3: de ongeslagen lijstaanvoerders met 21 punten tegen de nummer 10 met 5 punten. Door de winst op Rozenburg is Hekelingen winterkampioen. Het zou nog mooier zijn om vandaag ook te winnen en daarmee ongeslagen en zonder puntverlies de winterstop in te gaan. Lukt dat de dames of wordt SSS VR3 hun Waterloo?

 

GHVV '13 (7e met 8 punten) tegen DBGC (8e met 6 punten). GHVV '13 verloor vorige week met 3-0 van Flakkee. Na de week daarvoor met 3-2 nipt te winnen tegen het toen nog ongeslagen Rozenburg, is het dus niet te pijlen wat de dames vandaag zullen doen. Bij winst zou het toch wat prettiger kerst vieren zijn dan bij een verlies.

 

Rockanje tegen Poortugaal: de nummer 6 met 9 punten tegen de nummer 2 met 16 punten. Een zware laatste klus voor de winterstop. Het zal vast wel een winst of een verlies worden want dit seizoen heeft Rockanje namelijk 3 gewonnen en 4 verloren en 0 keer gelijk gespeeld. Wat zijn de plannen voor na de kerst? We zullen het zien. Vandaag winnen zou wel mooi zijn om de aansluiting te behouden met Poortugaal, Rozenburg en Hekelingen.

 

In de 5e klasse 3 spelen om 10:00 uur de dames van Zuidland VR4 tegen de dames van Botlek. De nummer 8 met 9 punten tegen de nummer 7 met 10 punten. Botlek heeft 1 wedstrijd minder gespeeld dan de gastdames van deze ochtend. En mag daarom volgende week nog een thuiswedstrijd afhandelen tegen de nummer 12 DSVP VR3. Het zou dus mooi zijn om nog 6 punten te pakken voor de winterstop en zo in de subtop mee te kunnen draaien. Dus vandaag de eerste horde genaamd Zuidland VR4 nemen en afstand nemen.