· 

De rampscenario's kunnen bij vv Spijkenisse uit de kast

Na de 1-0 nederlaag van Spijkenisse tegen De Jodan Boys moeten de groen-witten alles uit de kast gaan halen om zelfs directe degradatie bij de eindafrekening in de hoofdklasse A te ontlopen. De achterstand op de eerstvolgende ploeg op de actuele ranglijst 's-Gravenzande bedraagt maar liefst zes punten, omdat de Westlanders met 5-0 van Achilles'29 wonnen.

 

Gouda - ,,Ze hebben pas een wedstrijd gewonnen en pas zeven punten," hield assistent-trainer Michael Sol van De Jodan Boys zijn spelers bij de warming-up voor ogen en gaf daarmee aan dat zijn oogappels de mogelijkheden kregen om hun opmars voort te zetten. ,,Wij moeten onze lijn na twee opeenvolgende zeges gewoon voortzetten."

 

In het begin van het duel acteerden beide ploegen voorzichtig en wilden alle risico's vermijden. Het werd ploeteren want elke poging om toch de nek uit te steken verzandde door het onnauwkeurig overspelen van de bal, waardoor balverlies veelvuldig het gevolg was van die noeste pogingen. Tot in de twintigste minuut toen Bradley El Idrissie op de linkerflank in balbezit kwam. De op rechts gestarte en naar links uitgeweken aanvaller gooide, in een duel met Robert Michilsen, zijn lichaam behendig in de strijd en leverde het kleinnood op maat af bij Jeroen Borsboom die het leder onbereikbaar voor doelman Michael Termijn in de rechterhoek schoof: 1-0.

 

Wie dacht dat die treffer de vlam in de pan gooide kwam echter bedrogen uit. De risico's werden nog steeds gemeden ook al kreeg de thuisclub meer mogelijkheden om te scoren dan Spijkenisse. Het vizier stond verre van scherp zodat beide ploegen de mogelijkheden voor een goede afloop van het gezapige duel levendig hielden.

 

Veldoverwicht

 

Na de pauze ging Spijkenisse, schoorvoetend weliswaar, op jacht naar de gelijkmaker. Kansen deden zich voor om, via Marvin van der Pluijm, op de linkerflank door te breken. Maar te weinig werd gebruik gemaakt van het surplus aan snelheid van Van der Pluijm. En, als die mogelijkheid zich wel voordeed dan ontbraken de aanspeelpunten om de uitbraak met succes te bekronen.

 

De Jodan Boys kwam minder in de voorstelling voor maar kreeg wel een handjevol grote kansen die echter jammerlijk werden verprutst. 

 

Naarmate het eindsignaal naderde namen de mogelijkheden voor Spijkenisse, om toch met punten uit de arena te komen, toe. De mannen van Wubben kregen nieuwe impulsen door de entree van Adam el Fazazi en Serginio van Axeldongen, maar de ban werd niet gebroken. 

 

Bij de uitgang van het sportpark van De Jodan Boys hangt een groot bord met als opschrift 'verlies of winst, bedankt en tot ziens'. Maar of dat ook van toepassing is op het seizoen hierna is voor Spijkenisse nog maar zeer de vraag. Om te overleven in de hoofdklasse A is nu wel alle hens aan dek.

De Jodan Boys-Spijkenisse 1-0 (1-0). 20' Jeroen Borsboom 1-0.

 

De Jodan Boys: Roy Rondeltap, Michael Verkaik (75' IIyas Oulad-Ali), Dirk Pieter Rietveld, Roald Heerkens, Enzo Huntink, Kevin de Vries, Tygo de Berg, Mo Bellahcen, Jeroen Borsboom (66' Leroy Brank), Jorn Van Lunteren (66' Jordi Tuithof), Bradley El Idrissie.

 

Spijkenisse: Michael Termijn, Yassire Hamdani, Anthony Bentem, Glenn Rijsdijk, Youri Verschoor, Robert Michilsen (46' Adam el Fazazi), Felino Jardim, Daan Bourgonje (70' Demi Gosepa), Marvin van der Pluijm, Sander Barragan (79' Serginio van Axeldongen), Michael van Dommelen.

 

Bijzonderheden: er viel niets aan te merken op de leiding van scheidsrechter Van Rijsbergen uit Maasland

 

Man of the match: Glenn Rijsdijk

 

 

Aantal toeschouwers: 300

 

Verslag: vv Spijkenissewebsite.