· 

Het wordt kouder, maar de strijd gaat door!

Bij de Hellevoetse Jeu de Boulesvereniging Jeu de Woeles (Woelhoek) was de woensdagmiddaggroep pas toe aan de tweede wedstrijdmiddag in vier speelweken voor de 2e periode van de wintercompetitie. De donderdagavondgroep kwam al voor de derde keer bij elkaar.

 

Vier van de 33 deelnemers op woensdagmiddag wisten 4 december alle drie de wedstrijden te winnen: Cees Cornet, Jaap Looy, Nico van Dijke en Rob Swaep. Joke Verschuur en Roza van der Slot liepen een clean sweep net mis. Zij verloren hun 3e wedstrijd met het kleinst mogelijke verschil (12-13) en eindigde daardoor op maar 2 overwinningen.

 

In de 2e periode (13 november t/m 18 december) gaat Rob Swaep nu alleen aan de leiding met 5 overwinningen uit 6 wedstrijden. Op de voet gevolgd door een energiek negental dat 4 uit 6 gescoord heeft. Dark horses zijn nog de ongeslagen Gerda Oosterbroek-Freijters en Frans Wiersma. Zij speelden slechts één ronde mee, maar bleven daarin wel ongeslagen (3 uit 3).

 

Het totaalklassement wordt aangevoerd door Jaap Looy. Hij won 18 van zijn 21 wedstrijden (85,7%). Een mooie 2e plaats voor Maja Postma met 16 uit 19 (84,2%). Op plek 3 voorlopig Rob Swaep met 17 uit 21 (81%).

 

Bij de donderdagavondgroep slechts 15 deelnemers op donderdag 5 december. Twee van hen haalde de maximale score (3 uit 3): Corneel Post-de Hoog en Rob van Leeuwen. Vijf spelers wonnen 2 keer (Flor de Ruijter, Henny Swemmer, Jean van Heddegem, Maja Postma en Ria Looy). 

 

In de 2e periode (14 november t/m 19 december) heeft Rob van Leeuwen de leiding (7 uit 9 = 77,8%) voor Corneel Post-de Hoog (6 uit 6 = 100%). De 3e plaats in deze groep is voor Bert Oosterbroek (5 uit 6 = 83,3%). 

 

Het totaalklassement wordt aangevoerd door Jean van Heddegem (20 uit 27 = 74,1%). Jaap Looy (18 uit 27 = 66,7%) en Frank Klompenhouwer (17 uit 27 = 63%) proberen Jean de voet nog dwars te leggen voordat de wintercompetitie ten einde is.