· 

Rozenburg verliest van Sparta.

Vandaag stond de topper in de Tweede Klasse op het programma. Promovendus en nummer 3 Rozenburg ontving thuis koploper Sparta. Rozenburg moest het vandaag doen zonder de drie geschorsten na de wedstrijd van vorige week, dus de opstelling was ietwat aangepast.

 

Rozenburg creëerde in het begin een paar goede kansen, maar wist niet op voorsprong te komen. Sparta daarentegen lukte dat wel, na 20 minuten kwamen de gastheren op voorsprong. Voor de rust werd er niet meer gescoord, dus Rozenburg ging rusten met een 1-0 achterstand.

 

In de tweede helft kwam Rozenburg al snel op een 2-0 achterstand. Uit een corner wist Sparta te scoren. Vijf minuten later eenzelfde situatie, een corner voor Sparta en een goal voor Sparta: 3-0.

 

Rozenburg gaf niet op en bleef jagen op een treffer. Die kwam er ook, uit een vrije trap wist Patrick Struijk de 3-1 aan te tekenen. Helaas voor Rozenburg was de vreugde van korte duur, Sparta wist namelijk de 4-1 te maken. Desondanks kwam Rozenburg wederom terug in de wedstrijd, Floris van den Heuvel maakte de 4-2.

 

Jammer genoeg gebeurde hierna hetzelfde als naar de eerste goal van Rozenburg, Sparta wist de marge weer naar 3 te tillen. Hierna kwam Rozenburg niet meer dichterbij dus was de eindstand 5-2. Ondanks dat dit een beetje geflatteerd was, wel een terechte nederlaag voor de Rood-Gelen.

 

Volgende week staat de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma, uit tegen SV Charlois.

 

Bron: vv Rozenburg.