· 

Spivo Dames 1 wint na knappe comeback.

 

Waar Spivo vorig week voor het eerst een ‘0-4’ noteerde, daar was dit weekend de eerste vijfsetter een feit. Spivo begon tegen Trivos uitstekend aan de eerste set, maar verspeelde een ruime voorsprong. Die lijn werd doorgetrokken in set 2, maar daarna herpakte Spivo zich fantastisch door drie sets op rij naar zich toe te trekken. Het werd de vijfde set nog spannend, maar Spivo hield het hoofd koel.

 

Maaike, Katja, Rachelle, Alicia, Sabine, Megan en Charlotte begonnen op Katja’s service goed aan de eerste set. Rachelle nam het servicestokje over en Sabine sloeg de ballen binnen, 1-5. De side-out werd constant gemaakt, dus de voorsprong bleef staan. Katja kende een goede fase met slimme scores en Spivo strafte nagenoeg elke rallykans af. Met een achterstand van acht punten vluchtte Trivos al snel in hun tweede time-out. Vervolgens ging Spivo meer fouten maken. Trivos blokkeerde beter. Aan de passing lag het niet, maar Spivo wist de bal in aanval gewoon niet af te maken. Maaike, die een goede eerste set speelde, deed wat ze kon maar Trivos kwam langszij en Spivo verspeelde set 1 (25-21).

 

Het was ook Trivos dat beter startte aan set 2. Spivo produceerde teveel fouten in de opslag en ook in verdedigend opzicht was het te matig. Halverwege de set liep het gat nog maar eens verder op. Spivo oogde gefrustreerd en keek onvoldoende naar zichzelf. Serviceseries van invaller Daisy en van Maaike brachten Spivo nog wat terug. Katja scoorde af en toe nog een goede bal. Pas tegen het einde van de set keerde de vechtlust bij Spivo terug, maar dat was te laat (25-18).

 

Lennart en Ineke besloten de derde set wat omzettingen te doen, om te proberen iets te veranderen. Speelsters wisselden van posities en de startrotatie was anders. Een perfecte start was het gevolg. Sabine serveerde ijzersterk en aan het net stelde Maaike haar aanvallers in staat de kansen af te straffen. Alicia was niet te stoppen en een voorsprong van vier punten bleef daarna een volledige rotatie staan. Ondertussen scoorde Daisy enkele knappe ballen. Vervolgens kwam Sabine opnieuw aan service en opnieuw plaatste Spivo op dat moment de versnelling. De voorsprong werd verdubbeld en Maaike kon doen wat ze wilde. Charlotte en Daisy blonken uit in verdediging en Spivo ging zonder problemen op weg naar setwinst (18-25).

 

Zou de eerste vijfsetter er dan aan komen? Als het aan Spivo lag wel. Met de juiste agressiviteit begon Spivo aan de vierde set. Op Maaike’s service liep Spivo naar 2-5. Verdedigend oogde Spivo solide en aanvallend was de genadeloze mentaliteit te zien, die soms nog wel eens gemist wordt. Met een goed spelende Daisy, bouwde Spivo gedegen aan de voorsprong. Die liep almaar op, omdat Trivos steeds meer fouten ging maken. Rachelle pakte langs de hele netband blokpunten mee en Katja scoorde er lustig op los. Op haar service liep Spivo uit naar 10-20. En omdat de passing de hele set goed bleef, kreeg Trivos ook geen kans om zich terug in de set te spelen. Spivo verspeelde nog een paar setpoints, maar won de set ondanks dat heel ruim (15-25).

 

Inderdaad, de eerste vijfsetter. Ondertussen verzamelden zich steeds meer mensen in de toch al goed gevulde sporthal in Wijchen. De finaleset begon met een lange rally. Katja kegelde uiteindelijk een Trivos-speelster omver en Spivo was los. Alicia serveerde Spivo met strakke services naar 0-3. Door goed serveerwerk van Maaike en prachtige reddingen van Charlotte, wist Spivo met 4-8 van veld te wisselen. De spanning steeg, maar Spivo bleef koel in het afmaken van de side-outs. In deze set scoorden met name de tactische ballen in aanval. Op 9-12 stokte de Spivo-machine even en Trivos vocht zich, gesteund door het publiek, terug naar 12-12. Tijdens een zenuwslopende eindfase deed Spivo wat het moest doen en met een blok van Rachelle werd de wedstrijd beslist (13-15).

 

Een knappe zege, vooral omdat Spivo zich over een dood punt heen zette. Het was voor Spivo een wedstrijd van aan- of afhaken en een uitoverwinning op een team dat dicht in de buurt staat, is altijd welkom. Volgende week krijgt Spivo de dames van Volley Tilburg 2 op bezoek in Den Oert. Het is tevens de laatste wedstrijd van 2019, dus gezellig kijken!

 

Bron: Spivo Website.