· 

vv Zuidland VR 1 wint na achterstand.

Zo, die staat! Door Samenwerking Verkregen Pijnacker (DSVP) Vr1 moet lange tijd gedacht hebben aan een halve penalty in de slotminuut van de 1e helft genoeg te hebben aan 3 punten op Groot Nibbeland. Deze werd netjes ingeschoten in een eerste helft die de toeschouwers nou niet op de banken kreeg. DSVP leek wat dreigender in balbezit maar kon ook nauwelijks open kansen creëren. Een open schot geblokt door en SLandse verdediger konden we noteren. Aan de andere kant had Zuidland het net zo lastig om het doel te vinden, Jacqueline was er het dichtste bij na een voorzet van Ryanne die ze direct uit de lucht nam. De bal kwam van de paal terug.


Na de rust iets meer op de helft van DSVP voetballend Zuidland wat de grootste 2 kansen van de voeten van Ryanne net naast het Pijnackerse doel zag gaan. Ryanne die even later geblesseerd het veld moest verlaten, wat voor trainer Michel het sein was om meteen 3 verse krachten het veld in te brengen teneinde de druk maar op te gaan voeren en een punt binnen te halen.

Dat leek 3 minuten later over een uit als Romy Takken met een hamstring blessure het veld moet verlaten. 2 van de 3 spitsen eruit. De toch al door blessures geteisterde selectie moest het laatste kwartier met 10 man verder. Dat heet dan de dood of de gladiolen. 85e minuut een grappig moment. De scheidsrechter geeft een ingooi voor Zuidland, waarna de assistent aangeeft dat de bal achter de achterlijn was geweest in de gedachte dat een achterbal zou volgen. Dat werd echter een hoekschop en die was nou net doeltreffend door de inlopende Sanne. De assistent zal zich nog wel een keer bedenken. 1-1 en dat was met 10 vrouwen al mooi. Zuidland rook echter bloed en ging er nog vol voor. En dat werd beloond in de 90e minuut; een bal door het middel werd door Jacqueline op waarde geschat en zij was net eerder bij de bal dan de uitkomende keepster. Een fraaie lift over de doelvrouw en de 2-1 op het niet bestaande scorebord van veld 2. Minuut of 6 blessuretijd waarin uiteraard alle hens aan dek en een afgekeurd doelpunt van DSVP wegens buitenspel later kon Zuidland juichen om 3 verdiende punten. Uiteraard zeer knap terug gekomen met 10 vrouwen en gezien de kansen over de hele wedstrijd terecht.

Volgende week de laatste uit bij Ariston'80 wat vandaag de eerste overwinning behaalde.