· 

De Voorbeschouwing op het amateurvoetbal bij de heren vandaag

De wedstrijden van zaterdag 14 december 2019.

VV Spijkenisse speelt haar 14e speelronde de ander clubs spelen de 11e speelronde.

In de hoofdklasse A ontvangt Spijkenisse dat met 7 punten 15e staat de nummer 8 met 19 punten Capelle. Beide clubs kennen elkaar goed en streden de afgelopen 2 seizoenen tegen elkaar in de degradatiezone. Nu heeft Capelle 19 punten en zit in veel rustiger vaarwater. Bij Spijkenisse kan het rampenplan uit de kast. Want ook vorige week werd er weer verloren. Het gat is flink maar met nog 17 wedstrijden te gaan zeker te overbruggen. Vandaag kan Spijkenisse aan de slag tegen Capelle dat vorige week weekje rust had omdat de wedstrijd met DUNO D werd afgelast.

 

In de 1e klasse B ontvangt de nummer 3, met 20 punten, Brielle de nummer 10 m,et 14 punten Forum Sport. Forum Sport staat nog niet zo hoog als gewild. De trainer Dennis den Turk maakt zich vooral zorgen om de smalle selectie en daarmee de improvisatie die hij elke week moet doen dat er niet veel meer uit dit elftal kan gehaald worden. Vandaag tegen en in Brielle willen de mannen winnen van de gastheren om zo 2019 goed af te sluiten. Brielle won vorige week de wedstrijd in en tegen Honselersdijk (1-2) en begreep uit hun hun verslag moeten we geloven dat dat vooral lag aan het feit dat Honselersdijk vele kansen miste. Maar ook het goede werk van de doelman van Brielle Mitchell Lieshout werd genoemd. Met dat compliment maar ook het gegeven dat wederom weinig problemen zijn binnen het huidige elftal zullen er vrijwel zeker geen wijzigingen vinden in het elftal dat afgelopen weken op het veld stond. Wat voor trainer Stanley Rieborn ook wel fijn is na een seizoen waar hij bijna elke week moest bedenken wie hij op moest stellen om het perfecte team te vormen. Vorige seizoen werd het 2-1 op het Geuzenpark en uit, in een zeer mattig duel, 1-0. Om 14:30 begint de laatste thuis wedstrijd van dit jaar op het Geuzenpark. Brielle hoopt iedereen weer te zien om het eerste aan te moedigen.

 

In de 2e klasse D speelt Rozenburg als de nummer 4 met 17 punten uit in Rotterdam tegen de nummer 5 met 16 punten Charlois. Rozenburg verloor vorige week thuis van de koploper Sparta (av) en staat nu op het kruispunt of bij de top 3 blijven of heel ver de middenmoot in stappen want buiten Charlois hebben nog 3 andere ploegen 16 punten en is punten verlies tegen Charlois geen optie om nog hoop te houden op kampioenschap. De wedstrijd in Rotterdam begint vandaag om 15:00.

 

In de 2e klasse E hebben we DERBY der DERBY's. Zwart-wit tegen rood-wit. Eilands Glorie tegen Eilands trots. Nieuwenhoorn tegen Hellevoetsluis. Nieuwenhoorn heeft 27 punten uit 10 wedstrijden en staat 1e en Hellevoetsluis heeft 12 punten uit 11 wedstrijden behaald en staat 10e. Kwaliteitsverschil lijkt groot tussen beiden teams als je ranglijst bekijkt. Maar dit blijft de derby waar iedereen naar uit kijkt vanaf moment dat het programma bekend is. Afgelopen seizoen werd het 4-1 in Nieuwenhoorn en 2-1 in Hellevoetsluis wie gaat er vandaag winnen? Of delen de teams de punten? Nieuwenhoorn en Hellevoetsluis maken er een derby dag van want om 12:30 spelen Hellevoetsluis JO19-1 - Nieuwenhoorn JO19-1 (bij Hellevoetsluis), om 16:00 start de voorwedstrijd mini-pupillen Nieuwenhoorn - Hellevoetsluis, om 16:55 Officiële opening nieuwe LED-lichtinstallatie door Wethouder Peter Schop en dan om 17:00 Nieuwenhoorn 1 - Hellevoetsluis 1. Akcay regelt het eten, DJ Frans voor de muziek en ook is er genoeg vocht in huis. Dus kom met zijn alle. Graag wel op de fiets want de parkeerplaatsten zijn schaars.

 

In de 3e klasse D hebben we Zuidland tegen Kethel Spaland, CION tegen Botlek, Vierpolders tegen HBSS, Vlotbrug tegen Rhoon, GHVV '13 tegen VDL en om 17:00 VFC tegen OVV.
- Zuidland tegen Kethel Spaland (AFGELAST)- De nummer 4 met 18 punten ontvangt de nummer 2 met 23 punten. Zuidland loopt ineens heel hard richting de top met 2 maal winst op rij. Vandaag kunnen ze zelfs de gasten tot 2 punten naderen en dan is er nog vanalles mogelijk vanaf 25 januari.
- CION tegen Botlek - De koploper met 28 punten ontvangt de nummer 13 met 6 punten. Botlek had alles in handen om de winterstop beter in te gaan dan nu zal gebeuren. Vandaag tegen de koploper CION, dat 9 maal gewonnen heeft al, zal het een zeer lastige klus gaan worden vanmiddag.
- Vierpolders tegen HBSS - De nummer 14 met 3 punten tegen de nummer 3 met 22 punten. Vierpolders kan zich beter focussen op de 2e seizoens helft en deze 1e helft vergeten. Er word stiekem gehoopt op een stuntje vanmiddag maar tegen het goed spelende HBSS zal dat uit de sok aan de openhaard moeten komen.
-Vlotbrug tegen Rhoon - De nummer 12 met 9 punten ontvangt de nummer 10 met 12 punten. De 8-0 verlies van vorige week bij VDL was toch niet zoals verwacht tegen een naaste concurent. Vandaag tegen Rhoon zal er gewonnen moeten worden om gelijk te komen staan met Rhoon. Dan kan er ook wat rustigere de winterstop in gegaan worden. En is de kans op de gevarezone te verlaten ook groter.
-GHVV '13 tegen VDL - (AFGELAST)De nummer 11 met 11 punten tegen de nummer 9 met 13 punten. GHVV '13 verloor vorige week met 4-2 in Hoogvliet en wil vandaag VDL inhalen om van hun te winnen. Stiekem hopen de mannen dat de gasten vorige week al hun kruit hebben verschoten tegen Vlotbrug. Bij winst haalt GHVV ';13 VDL in op de ranglijst.
-17:00 VFC tegen OVV - De nummer 7 met 16 punten tegen de nummer 6 met 17 punten. OVV is beetje de vorm kwijt. Van de laatste 4 wedstrijden gingen er 2 verloren, 1 gelijk en 1 werd er maar gewonnen. Dus de mannen kijken nu meer naar onder dan naar boven. Vandaag kunnen ze 4 punten afstand nemen van VFC en volgende week kunnen ze zelfs, als OVV inhaalt tegen HBSS, aansluiting met de top houden. Wat gaat het voor OVV worden?


In de 4e klasse H hebben we de derby Hekelingen tegen Abbenbroek, Simonshaven tegen Zinkwegse Boys en ZBVH tegen SCO '63.
- Derby Hekelingen tegen Abbenbroek. - De nummer 2 met 22 punten tegen de nummer 8 met 14 punten. Hekelingen had een lastige start maar is nu al 5 wedstrijden ongeslagen en samen met Pernis nog zeker niet afgeschreven om de koploper GOZ lastig te maken in de volgende seizoenshelft. Abbenbroek zit daarin tegen in een  wisselvallige fase 3 maal verlies en 2 maal winst uit de laatste 5 wedstrijden en zijn gebrand vandaag om weer te winnen. En tegn een top 3 ploeg is dat mogelijk want van Pernis werd er namelijk gewonnen anderhalf maand geleden.
- Simonshaven tegen Zinkwegse Boys - (AFGELAST) De nummer 12 met 3 punten tegen de nummer 6 met 16 punten. Simonshaven had vorige week 7 doelpunten te verwerken toen ze bij de koploper GOZ op bezoek gingen. Jammer genoeg konden ze zelf geen 1 erbij schrijven zoals tegen Pernis. Vandaag tegen de nummer 6 zijn er weer nieuwe kansen en wie weet wat vandaag kan gebeuren voor Simonshaven.
- ZBVH tegen SCO '63 - De nummer 7 met 14 punten tegen de nummer 4 met 18 punten. Het als al weer even geleden dat de mannen van SCO'63 de volle 3 punten hebben behaald. Vandaag tegen ZBVH is daar kans voor. Zeker als de mannen de achterstand op de top niet nog groter willen laten worden is een winst vandaag noodzakelijk. Kunnen de mannen met een winst de winterstop in of zien ze nog een paar ploegen hun inhalen?

In de 4e klasse I hebben we de wedstrijden OHVV tegen SNS, Rockanje tegen WFB en Stellendam tegen Zwartewaal.
- OHVV tegen SNS - (AFGELAST) De nummer 1 met 21 punten tegen de nummer 8 met 13 punten. OHVV is de laatste weken de competitie weer spannend aan het maken om hier en daar toch punten te laten liggen. Vorige week kwamen de mannen niet verder dan 0-0. Met 4 ploegen binnen de 3 punten achterstand is het dus vandaag te winnen om als winterkampioen te kunnen afsluiten.
- Rockanje tegen WFB - De nummer 3 met 19 punten tegen de nummer 6 met 16 punten. Rockanje draait zeer goed dit jaar mee en maakt zeker nog kans op het kampioenschap. Dus vandaag winnen, al is WFB nu al 5 wedstrijden ongeslagen dus word nog een lastig klusje, en daarna heerlijk de winterstop in met een mooi 2e helft van het seizoen op het programma.
-Stellendam tegen Zwartewaal - De nummer 11 met 8 punten tegen de nummer 13 met 1 punt. Zwartewaal heeft het zwaar en lijkt dit seizoen gewoon te willen vergeten. Al kan er in de 2e helft van het seizoen nog van alles gebeuren. En voor je het weet kan je in de 2e periode (zijn maar 2 periodes in deze klasse) nog mee doen voor de periode titel.