· 

NK Runner Up sfeerverslag Oleander

Vrijdag de 13e zijn de deelnemers en begeleiders van de Hellevoetse Twirlvereniging Oleander naar Almere vertrokken voor het NK Runner Up. Maar dat ging niet zonder slag of stoot.

 

Of er nu een auto te weinig beschikbaar was of twee deelnemers/begeleiders teveel, laten we even in het midden, maar Oleander kwam twee plaatsen in de auto te kort.  Gelukkig kom met Yvonne van Sempre Crescendo meegereden worden. 

 

Eenmaal in het stulpje aangekomen dat voor het weekend gehuurd is, was het daar erg koud. De kachel maar aangestoken. Die werkt helaas maar op halve kracht. Dus: een dekentje erbij. :-) . Ook gaf het spelletje dat de meiden met elkaar speelden de nodige warmte. De kapsels werden wedstrijd klaar gemaakt.

 

Dag 1 NK Runner Up in Almere. 

 

Na een lekker ontbijt vertrekt zaterdag 14 december een volle auto richting Almere. Vanaf het ijspaleis niet zo ver rijden. Isabel, Amani, Lorena en Maybel vertrekken met de coach. Althans, dat dachten ze. Er moest nog een hindernis genomen. Gesloten slagboom. Na wat bellen, mochten de twirlsters met coach het park verlaten. Eenmaal in sportcentrum Almere wordt Satacey gemist. Die komt blijkbaar later.  Had vertraging. Eenmaal compleet, gingen de dames op de foto en konden ze zich opwarmen voor de wedstrijd die vanmiddag gehouden wordt.

 

We dames zijn er klaar voor. De kostuums worden gecheckt. Alles in orde. De haren worden gecheckt. Alles in orde. Heefdt iedereen de juiste baton? Ja. De goede schoentjes aan? Ja. De spanning stijgt. Het team is bijna aan de beurt. Ondertussen wordt een monteur op de tijdelijke woning afgestuurd. De kachel kan niet gerepareerd worden. Ter compensatie ontvangt het team en de begeleiders een nieuw, erg luxe vakantiehuisje. 

 

In Almere wordt het Oleanderteam met luid gejuich ontvangen. De meiden nemen hun positie in. De muziek wordt gestart. De "poppen" komen tot leven. De groep gebruikt goed de zaal. Hier en daar tijdens de oefening kleine oneffenheden, maar dan wel minimaal. De meiden hebben eigenlijk een perfecte routine laten zien. No-drop routine, dat wil zeggen dat niemand haar baton heeft laten vallen. Na de routine hebben en nemen de meiden rust, in gespannen afwachting van de prijsuitreiking. Zijn ze er in geslaagd hun titel te verdedigen? Uiteindelijk valt de beslissing in het voordeel van het Preteen Ensemble Oleander. Opnieuw de nummer 1 van Nederland in deze categorie!!! Alle aanloopproblemen overwonnen. Meiden, gefeliciteerd!!! 

Dag 2 NK Runner Up in Almere. 

 

Dit is de dag voor Amani en Stacey.

Vroeg uit de veren, lekker ontbijten en op naar Almere. De meiden maken zich op voor de strijd in het eerste onderdeel: 1 baton. Ondanks dat ze goede vriendinnen zijn, moeten ze toch vandaag tegen elkaar in het strijdperk. Het zal een spannende strijd worden want beide meiden liggen dicht bij elkaar.

Stacey start  enorm goed en gaat super snel;. Vlak voor het einde van haar oefening moet ze een trick doen waar ze twijfelt. Moet ik hem links vangen, met rechts of met beide handen? Helaas gaat het eind van de oefening door haar verwarring de mist in. 

Dan is Amani aan de beurt. Ze start goed, maar krijgt al snel de baton op haar neus met als gevolg een bloedneus. Amani is echter een vechter en geeft niet op! Ze gaat gewoon door en maakt haar oefening elegant af. Mooi zoals Amani dat altijd doet. Vechten tot het einde.

 

Direct na afloop gaat Amani langs bij de EHBO. Ze wordt nagekeken en de bloedneus wordt gestelpt.  

Het is nu wachten op de uitslag. Beide meiden kunnen zich intussen voorbereiden op hun Dancetwirl van vanmiddag.

Amani is Preteen Runner Up  met 1 baton kampioen van Nederland geworden. 

 

Overige uitslagen:

Amani: ook nog 8e met dancetwirl
Stacey: 4e met 1 baton en 5e met dancetwirl

 

De trainer/coaches zijn super trots op de meiden. 

Met dank aan John Kramer (Oleander) voor het sfeerverslag.

Oleander heeft de professionele foto's gekocht en heeft toestemming gegeven de foto's te mogen plaatsen. Overige foto's van John Kramer.