· 

Spijkenisse SPARK Marathon.

Morgen (zondag 15 december) staan 1500 atleten aan de start om de verschillende afstanden te gaan lopen tijdens de Spijkenisse SPARK Marathon. Ook dit jaar weer deelnemers uit 18 verschillende landen.

 

Het aantal Belgische deelnemers is inmiddels gestegen tot 100. Regio atleet David Bouman van PAC is kanshebber op de marathon, hij liep op 7 april jl. de Rotterdam marathon in 2:32:24. Bij de dames is Monica Sanderse uit Vlissingen één van de favorieten, zij won op 13 april jl. de marathon in Zeeuws Vlaanderen in 2:59:21.

 

Op de halve marathon kan Nixon Fernandes uit Poortugaal voor de winst gaan. Hij wordt in staat geacht deze afstand royaal onder de 1:10 te lopen. De Poolse Diana Golek uit Lubliniec is favoriet bij de dames, zij kan 1:24 lopen.

Op de 5 en 10 km zijn geen favorieten te noemen, op deze afstanden zijn er altijd relatief veel na-inschrijvers.  Na-inschrijven is mogelijk op de wedstrijddag, 15 december a.s., vanaf 8:15 uur in Sporthal Olympia aan de Plaatweg in Spijkenisse. Voor meer info zie www.avspark.nl

 

Persbericht AV Spark. Foto: editie 2018.