· 

De Hellevoetse derby door de ogen van vv Nieuwenhoorn.

Hellevoetsluis heeft gisteren naar vermogen gepresteerd tegen Nieuwenhoorn, maar ze was niet opgewassen tegen het sterke collectief en een uitblinkende Chris Dabaghian. Het was deze wedstrijd vooral Nieuwenhoorn, die de toeschouwers trakteerde op mooie aanvallen en bij vlagen goed voetbal.

De wedstrijd ontbrande met een sfeervolle inleiding en traditiegetrouw met een weergaloos doelpunt van de pupil van de week. De weersomstandigheden waren net als de editie van vorig jaar, onstuimig. Dat is niet vaak een recept voor goed voetbal.
Hellevoetsluis wist wat het te doen stond: met veel strijd en wilskracht de duels aangaan, dat was het credo. Nieuwenhoorn moest vooral zorgen dat het surplus aan voetbalkwaliteit zijn werkt deed, ondanks het weer.

Een wedstrijd tussen Nieuwenhoorn en Hellevoetsluis staat altijd op zichzelf. Daarnaast was het voor Hellevoetsluis, vanwege de stand op de ranglijst, naast de eer, ook van belang te voorkomen echt in degradatiezorgen terecht te komen. Voor Nieuwenhoorn stond er naast de eer ook de mogelijkheid om verder uit te lopen op  het spel. Op het moment van aanvangen was al bekend dat alle concurrenten punten hadden laten liggen. Maar het belangrijkste was toch echt de stadseer. Het affiche en de rivaliteit, brengt namelijk altijd veel publiek op de been en dat maakt het natuurlijk geweldig om op het veld te staan.

 

De wedstrijd werd afgetrapt en het tempo zat er gelijk in. Kortdurig balbezit voor beide ploegen en hier en daar nerveuze spelers die nog in de wedstrijd moesten komen. Na een klein kwartier was de eerste goede aanval van Nieuwenhoorn. De bal belande op de paal na een schot van Dimitri Gomez. Niet veel later moest de doelman van Hellevoetsluis naar de kant wegens een blessure. Uiteraard hadden de roodwitten een reservedoelman die er in kon komen.

Nieuwenhoorn had het windje in de rug, al bleek dat na 34 minuten anders. Ondanks het veldoverwicht van Nieuwenhoorn wist Gaultier Obiango zijn team onverwacht op 0-1 te zetten. Hierdoor kreeg spreekwoordelijk Hellevoetsluis het duwtje in rug.
Dat was een domper, maar Nieuwenhoorn is deze competitie vaker op achterstand gekomen en beschikt over wilskracht en kwaliteit. De zwartwitten gingen aandringen.

Net voor rust was daar een goede opening op Chris Dabaghian. Daarop volgende een actie van het merk Arjan Robben. Een kap, een versnelling naar binnen en de verre hoek zoeken. Een prachtige goal waarbij Christiaan zijn ware voetbalkwaliteiten toonde. Een aangeslagen Hellevoetsluis trapte vervolgens af, een voorsprong weggeven net voor rust is altijd vervelend. Het werd echter erger voor onze buren. De mannen van Ron van den Berg beten door en sloegen op slag van rust nogmaals toe. Wederom was het Dabaghian die scoorde uit een wat rommelige situatie en waar de invaller doelman er misschien niet helemaal goed uit zag. Maar een 2-1 stond op het bord toen de scheidsrechter voor de pauze floot. Iets wat voor Hellevoetsluis waarschijnlijk voelde als 10 tellen rust als het in een boksring zou zijn, in het voetbal een kwartiertje naar binnen en aan de thee.

 

De mannen van Hellevoetsluis betraden de ring voor de 2e helft, maar het leek er op of ze al wisten wat hen te wachten stond. Een Nieuwenhoorn dat op vele fronten beter was. Het was namelijk duidelijk dat Hellevoetsluis ten opzichte van andere jaren heeft ingeboet aan kwaliteit, maar ook op alle andere fronten werd men afgetroefd. Qua kracht, snelheid, spelintelligentie, gogme, eigenlijk alles. Het kon niet anders dat Nieuwenhoorn deze wedstrijd met ruime cijfers zou gaan winnen.

En dat gebeurde dan ook. Chris omzeilde buitenspel en gooide de wedstrijd op slot met een koelbloedige goal. Zo maakte hij zijn derde goal en kon hij zijn eerste hattrick bijschrijven. Hiermee voegde hij zich bij de scorende elite van Nieuwenhoorn.

Vervolgens was het aan Melvin Winterberg die een penalty mocht verzilveren, na een overtreding van Armin de Rooy, die daarvoor zijn tweede gele kaart kreeg. Melvin schoot zuiver de 4-1 op het bord en maakte een vreugdedansje/sprintje langs het publiek. Niet iedereen vond dit een leuke manier van vieren, maar het heeft het feestje uiteindelijk niet verstoord. Uiteindelijk nog het slotakkoord. Deze kwam op naam van Tom Sleeuwenhoek, met een karakteristieke Sleeuwenhoek goal, 5-1 einde wedstrijd.

De tap ging verder open en het napraten kon beginnen. Tot diep in de avond was het zoals altijd een Hellevoets buurtfeestje. Een goed buurtfeestje, waarbij voetbal als belangrijkste bijzaak in het leven inderdaad vooral bijzaak is, want vriendschap met een gezonde rivaliteit maakt dit vooral tot een bijzondere Derby. Sportief gezien zijn er gewoon 3 belangrijke punten te halen en deze kon Nieuwenhoorn dik verdiend bijschrijven.

Nieuwenhoorn deed goede zaken op de ranglijst en is hard op weg naar de titel. Een mooie voetbaldag voor de zwartwitten. Aan de kant van Hellevoetsluis is het wonden likken en zich oprichten om deze competitie misschien nog voor een periode te gaan, maar dan moet het wel een tandje beter bij de mannen van de afscheidnemende Edwin de Koning. De trainer van Nieuwenhoorn is tevreden en ziet zijn groep groeien en dat is voor een trainer ongeacht de stand op de ranglijst het mooiste compliment.

As donderdag staat Jong Sparta op het menu. Interessant om te zien hoe deze wedstrijd gaat verlopen.  

 

Bron Website vv Nieuwenhoorn.