· 

Van Amen ondanks tijdsdruk langs MVC

Meer dan een halfuur na de oorspronkelijke aanvangstijd was het Van Amen volleybalteam pas compleet in Maassluis aangekomen voor de wedstrijd. Dit was een gevolg van de enorme verkeerschaos rond Rotterdam.

 

Ook zonder inspelen bleek het MIX 1 team in vorm. MVC was kansloos en de eerste set werd door de gasten uit Hellevoetsluis gewonnen met 12 25.

Dit bleek helaas geen garantie voor set 2. We gingen slechter passen. Mindere scores aan het net leidden tot een benauwde 23 25 zege in set 2.

 

Je zou dan zeggen een gewaarschuwd team telt voor 2. Maar het tegendeel bleek waar. Het leek een kopie van set 2 te worden maar helaas. De thuisploeg pikt de setwinst voor de neus van de Hellevoeters weg. 25 23

 

Dit en het feit dat er nog minder dan 23 minuten over bleken te zijn voor de laatste set bracht de van Amen crew weer bij de les

 

Strak passend en bijna geen mogelijkheid onbenut latend raffelde het team de set af. Een overduidelijke 9 25 en met nog 3 minuten tijd over sloten ze de wedstrijd af. Met 3 punten ontevreden zijn mag eigenlijk niet. Maar een zweem van teleurstelling hing tijdens het douchen toch boven de spelers en speelsters. Het MIX 1 team heeft nu rust tot begin januari.

 

Spelers waren Sylvia Robert Myrthe Leontine Gert-Jan Floris Dirk en Diana

 

 

Op donderdag mocht het MIX 2 team proberen het gat met koploper Hou stand 5 niet groter te laten worden. En dit tegen het 6e team van dezelfde vereniging.

 

De eerste set was met Leontine Myrthe Sylvia Floris Sander en Stefan terwijl Dirk op de bank bleef.

 

Het spel was wisselvallig maar gestaag aan een voorsprong bouwend werd set 1 afgesloten met 18 25

 

Met Dirk op de buitenpositie voor Stefan stonden er 3 routiniers in het veld. Het spel werd rustiger en dat resulteerde in een mooie 7 25

 

Set 3 mocht Sander de bank gaan verwarmen en ging Dirk op midden. Met Myrthe in een glansrol op buiten werd ook set 3 simpel ingelijfd met 11 25.

 

Floris, de meest gelouterde speler ging tevreden rusten en zag toch weer wat onrust in set 4 terugkeren. Maar echt in de problemen kwam het zestal niet en gedecideerd werd het met 20 25 een klinkende 0 4 overwinning.

 

Vandaag, woensdag 18 december sluiten de Heren thuis het kalenderjaar af tegen Intermezzo in de eigen hal aan de Forel in Hellevoetsluis.

 

En mag MIX 2 nog eenmaal aan de bak tegen Erasmus 9. Mocht het team een positief resultaat behalen in de vorm van een 4-0 overwinning, dan staan ze nog maar 1 punt achter op Hou stand 5