· 

De Voetbal Nabeschouwing op de eerste seizoenshelft

Nabeschouwing eerste seizoenshelft: vandaag worden nog 6 wedstrijden gespeeld in een inhaalprogramma. De andere clubs zijn competitie vrij op dit moment.

 

Hoofdklasse A staat vv Spijkenisse met 10 punten 15e. De winst van afgelopen week (4-3) in de "derby" tegen Capelle was een goede opsteker en zeker nodig om na de winterstop vol gas te gaan om boven de nacompetitiestreep uit te komen. De nummer 13 staat met 14 punten 4 punten los van Spijkenisse en dat zal het eerste doel zijn. Kan Spijkenisse na de winterstop de weg naar de middenmoot inzetten of wordt het weer nacompetitie? Trainer Peter Wubben schuift bij ons aan tijdens ons radioprogramma van 4 januari. Wij zijn benieuwd wat het noodplan van Spijkenisse is. De mannen beginnen op 18 januari thuis tegen Rijnvogels. 

 

In de eerste klasse B staat vv Brielle 3e plek met 21 punten. Een goede prestatie in vergelijking met vorig seizoen. Lijstaanvoerder Poortugaal heeft 33 punten en de promovendus Neptunus-Schiebroek 24 punten. In de 2e periodetitel staat Brielle met 7 punten op een gedeelde 3e plek met SHO en Voorschoten. Datzelfde Voorschoten is op 25 januari de eerste tegenstander na de winterstop voor Brielle. Die Haghe staat met 9 punten op een 2e plek en Poortugaal staat halverwege deze periode met 12 punten bovenaan. Dus voor Brielle nog alle kans op een periodetitel en mogelijk zelfs de titel. 

 

In de 2e klasse D hebben we Rozenburg dat met 17 punten samen met vier andere teams gedeeld 5e staat. Rozenburg stond lang bovenaan, maar de laatste weken zaten de mannen toch in een dipje. Oké de gedeelde 5e plaats, na twaalf wedstrijden in je eerste seizoen in de 2e klasse, is niet verkeerd. Maar de mannen hadden graag hoger gestaan. Na de winterstop is er nog van alles mogelijk. Men begint op 25 januari tegen Spirit, dat ook 17 punten heeft. 

 

In de 2e klasse E hebben we Nieuwenhoorn, met 30 punten de nummer 1, en Hellevoetsluis, de nummer 11 met 12 punten. Waar de één strijd om het kampioenschap moet de andere uitkijken voor de gevarenzone. Nieuwenhoorn staat 5 punten los van St Oostkapelle/Domburg (8 als je de gestaakte wedstrijd meerekent) en 6 (of 9) los van Serooskerke. Dus een redelijke voorsprong en als er op dit tempo door gegaan wordt, dan kan Nieuwenhoorn zich volgend seizoen opmaken voor de 1e klasse.

 

Hellevoetsluis daarentegen lijkt soms niet helemaal te weten hoe je moet scoren. Of krijgt er meer tegen dan dat ze zelf kunnen maken per wedstrijd. Dit moet verbeterd worden als Hellevoetsluis volgende seizoen ook nog in de 2e klasse wil spelen. Met 6 punten boven de streep is dat nog heel wat werk voor na de winterstop. Op vrijdag werd bekend dat Paul Bestebreur volgend seizoen voor de groep zal staan. 

Op 25 januari begint Nieuwenhoorn in Zoutelande tegen De Meeuwen en Hellevoetsluis ontvangt Walcheren. 

 

In de 3e klasse D worden vandaag de wedstrijden Rijnmond HS - OVV en Zuidland - Kethel Spaland nog ingehaald. De andere ploegen spelen pas weer op 25 januari, of een week eerder, op 18 januari als ze nog moeten inhalen. 

 

Zuidland ontvangt als de nummer 5 met 18 punten vandaag de nummer 2 met 23 punten Kethel Spaland. Die wedstrijd werd vorig seizoen ook gespeeld maar toen in de 2e klasse D. Het werd toen 6-4 in Zuidland en 0-4 in Schiedam. Wat wordt het vandaag? Bij winst kan Zuidland na de winterstop mee gaan doen met de achtervolging op CION. Anders wordt het de kar van de middenmoot trekken.

 

Rijnmond HS ontvangt als de nummer 8 met 14 punten de nummer 7 met 17 punten OVV. OVV is niet in vorm en wil graag met wat rust de vorm weer terug vinden. Met een overwinning op een directe concurrent zal de winterstop toch wat prettiger in gegaan worden dan met een verlies en het feit dat Rijnmond HS in punten gelijk komt. 

 

GHVV '13 zou vandaag ook inhalen maar die wedstrijd is afgelast. Voor GHVV '13 betekent dit dat ze voorlopig op plek 12 eindigen met 11 punten uit 10 wedstrijden. Dit is onder de streep en er zal naar de winterstop zeker op jacht gegaan worden naar punten om zo weer in de middenmoot te eindigen aan het eind van het seizoen. 

 

Vlotbrug heeft 1 op 1 ratio 12 wedstrijden gespeeld en 12 punten en staan op de 11e plek net boven de streep van de nacompetitie. Na de winterstop zullen er nog wat punten gepakt moeten worden en de vorm van de afgelopen weken is zeker niet verkeerd. 4 wedstrijden in deze periode tot nu toe en daar werden al 7 punten bij elkaar gesprokkeld. Hiermee staan de mannen van Richard Koutstaal in de top 4 van deze periode. Wat kan Vlotbrug na de winterstop doen? 

 

Botlek staat met 6 punten 13e en zal na de winterstop keihard moeten werken om boven de streep te komen. Vorige week pakte Vierpolders verrassend ook nog eens 1 punt tegen de nummer 3 HBSS. 

Vierpolders heeft 4 punten en staat 14e. Het punt tegen het goed spelende HBSS is mooi mee genomen en eind januari gaan de mannen alles op alles zetten om de onderste regio te verlaten. 

Het gaat dus spannend worden in de onderste helft van de 3e klasse. Waar 4 clubs van Voorne-Putten strijden tegen degradatie en nacompetitie. 

 

In de 4e klasse H hebben we SV Simonshaven dat vandaag gaat inhalen tegen WCR. De andere clubs zijn vrij. 

Simonshaven staat met 3 punten 12e en WCR staat met 19 punten 4e. Simonshaven gaat een keer niet als de nummer laatst de winterstop in, maar net 1 plek er boven. Vandaag gaan ze WCR verrassen en hopen zo nog wat puntjes te sprokkelen. 

 

SCO '63 begon best wel goed aan het seizoen. Maar de laatste weken gaat het niet zo heel goed. Met vorige week 6-1 verlies bij ZBVH als dieptepunt. Nu terug naar de tekentafel en na de winterstop met nieuwe plan beginnen. 

 

Hekelingen dat 2e staat met 25 punten is net een dieseltrein. Het had tot 26 oktober nodig om op gang te komen en heeft na die datum alles gewonnen. 

 

Abbenbroek staat met 14 punten op plek 8. Abbenbroek heeft nu 3 wedstrijden op rij verloren. Gelukkig heeft Abbenbroek een weekje langer vrij t.o.v. de andere ploegen. Dat kan misschien het voordeel zijn voor Abbenbroek. 

 

In de 4e klasse I spelen vandaag OHVV en SNS tegen elkaar. Ook FIOS en Zwartewaal spelen vandaag tegen elkaar. 

 

OHVV heeft 21 punten en staat 2e en SNS heeft 13 punten en staat 8e. OHVV heeft vandaag als missie om Rockanje weer in te halen, want Rockanje speelde vorige week wel en OHVV niet. Bij een winst is OHVV winterkampioen van 4I. Gaat dat de mannen lukken? Of moeten ze een aantal plekken toegeven? 

 

Rockanje heeft 22 punten en hoopt na vandaag als winterkampioen de winterstop in te gaan. Ze hoeven vandaag zelf niet te spelen, maar het hangt af van de wedstrijd in Oudenhoorn. Rockanje kan zeker tevreden terug kijken naar de eerste seizoenshelft en heeft alles nog in eigen handen om het OHVV en DVV'09 lastig te maken. 

 

Zwartewaal mag als de nummer 13 met 1 punt naar de nummer 7 met 14 punten FIOS. Kan Zwartewaal vandaag FIOS verrassen en punten mee naar huis nemen? Of gaat ook deze wedstrijd verloren?

 

De dames hebben nu ook een winterstop. 

In de 2e klasse B speelt Zuidland VR1, dat met 13 punten 8e staat. Niet de gewenste plek van de dames. Maar alles is na de winterstop nog mogelijk, want de eerste wedstrijd is tegen de nummer 4 RKAVV en dat staat maar 3 punten voor op de dames uit Zuidland. Ook IFC dat 3 punten onder Zuidland staat en RCL dat de nummer 11 is, treffen de dames in de eerste 3 wedstrijden na de winterstop. Voor nu eventjes uitrusten en dan over maandje, 25 januari om exact te zijn, weer knallen. 

 

In de 4e klasse 1 hebben de meeste clubs er 8 wedstrijden op zitten. Een aantal clubs hebben er 7 of 9 wedstrijden gespeeld. 

 

Hekelingen heeft geen klagen met 8 wedstrijden en 24 punten gaat het zeer goed en staan de dames 5 punten los van de nummer 2 Poortugaal. Op 11 januari spelen de dames tegen elkaar in Poortugaal. Als Hekelingen dan wint hebben de dames 9 punten voorsprong op Poortugaal en 8 op de nummer 3 Rozenburg. 

 

Rozenburg begon goed maar heeft toch 2 wedstrijden, waaronder tegen Hekelingen, verloren. Alles is nog mogelijk. Er moet dan wel alles gewonnen worden en Hekelingen moet onderweg punten laten liggen. 

Rockanje staat met 9 punten 6e en dat is netjes in de middenmoot. Als de dames meer gaan winnen na de winterstop kunnen ze ook nog beetje stiekem naar boven gaan kijken. 

 

GHVV '13 heeft uit 7 wedstrijden 8 punten gehaald. Ook zij staan dus in de middenmoot. De dames mogen mogelijk nog 1 wedstrijd meer spelen dan de 6 clubs boven hen. Wel moeten de dames wat stabieler gaan spelen. Er wordt te wisselvallig gespeeld om mee te kunnen doen in de top van deze klasse. 

 

In de 5e klasse 3 spelen de dames van Botlek dat uit 10 wedstrijden 12 punten heeft gehaald en daarmee op plek 5 terug te vinden is. Het is hier nogal rommelig met de gespeelde wedstrijden van andere clubs, maar op dit moment lijkt het erop dat de dames in de middenmoot staan en als ze niet te veel punten verliezen daar ook blijven staan. Wat gaan de dames doen vanaf 25 januari?

 

SportopVoornePutten blijft het voor u volgen!