· 

Gouden Weken van Amen Volleybal

Galavoorstelling van Amen textieldruk. 

 

Met de gedachte aan 8 punten achterstand met 2 wedstrijden minder gespeeld begon het herenteam aan de hand van , jawel, dame spelverdeelster Sylvia aan de wedstrijd. Gert-Jan op de bank en met Jarno en Floris op midden, Stan en Fuan op buiten en Robert als diagonaalspeler. Dirk kwam steeds voor de middenspelers in het veld als diegene naar achter draaiden. 

Dit bleek een zeer solide opstelling te zijn en vanaf het 5e punt uitlopend werd het een eclatante overwinning met 25 13. 

 

In  de 2e set nam Gert-Jan de plek van Floris in en mede dankzij zijn punten en de 3 meteraanvallen van Robert pakte het geelzwart geklede team ook set 2 met 25 21.  

Intermezzo probeerde in set 3 aan te haken maar met Jarno voor Fuan op buiten en veel verdedigend teamwerk boog de thuisploeg, mede door enkele blokkeringen van Sylvia een achterstand van 4 punten om in een regelmatige 25 - 20 set overwinning.  

De buit was binnen en in de 4 set ging het team door voor de volle buit. Gert-Jan weer op de bank en nog 1 set focussen. Intermezzo speelde goed maar was ook nu niet opgewassen tegen de vastberadenheid van Van Amen textieldruk 25 19. Met een mooie 4 0 overwinning kunnen de mannen plus vrouw de feestdagen in.  

Eerstkomende tegenstander is wederom Intermezzo op 7 januari in Sommelsdijk. De bedoeling zal duidelijk zijn. Weer een winstpartij en de huidige koploper flink onder druk zetten.  

 

Mix2 verhoogt druk op de koploper 

Met een klinkende overwinning op middenmoter Erasmus 9 nadert het 2e mix team de koploper Hou Stand tot op 1 punt  

Vanaf het eerste punt heeft het team onder leiding van spelverdeelster Sylvia het initiatief genomen 

De wisselingen in de opstellingen per set hadden haast geen invloed op het doel van de titelkandidaat die deze betrekkelijk eenvoudige wedstrijd benutte om nieuwkomer Sander aanvallend aan het werk te zetten. Iets dat gaandeweg de wedstrijd vorderde, steeds beter werd. Mooie serviceseries van Sylvia Stefan Leontine en Floris maakten het geheel af:

 

Setstanden waren 15 25. 15 25. 10 25 en 12 25

 

Op naar 8 januari als lijstaanvoerder Hou Stand5 naar de Morgenstont in Hellevoetsluis komt. Een belangrijke wedstrijd omdat het de volleyballers van van Amen de eerste plaats kan gaan opleveren.