· 

Rosanne Boere: aanstormend Golftalent.

Rosanne Boere is het 14 jarige aanstormende golftalent van Golfbaan/Golfclub Kleiburg dat zondag 22 december bij de proefuitzending van SportopVoornePutten Radio geïnterviewd werd. Deze leerling van het Maerlant in Brielle heeft één grote hobby: golfen.

 

Door haar ouders en oudere broer kwam Rosanne in aanraking met het golfen. Eigenlijk kreeg ze de sport dus met de paplepel ingegoten. Sinds haar achtste jaar golft Rosanne bij Golfclub Kleiburg in Brielle en heeft daar les van Tammo Murris. Vorig jaar heeft Rosanne voor het eerst damescompetitie gespeeld, in een heel leuk team. Ze zijn toen kampioen geworden.

 

Op de Challenge Tour werd Rosanne al overall winnaar, tijdens de NK Strokeplay t/m 15 jaar werd ze keurig derde. Rosanne deed aan verschillende NK wedstrijden mee; kreeg veel uitnodigingen zoals de vraag om deel te nemen aan de bekende Evian Cup.

 

Het hele weekend gaat op aan golfen. Eén dag op de club, de andere dag met de Oranje B Selectie op verschillende locaties in het land. Soms met een overnachting erbij. Door de week is Rosanne ook vaak op de club te vinden. Ze kijkt uit naar 2020! De eerste selectietraining is al weer in januari 2020. Volg haar op de blog die door moeder keurig bijgehouden wordt: http://rosanneboere.nl/

 

Golf is een dure sport. Daarom heeft Kleiburg een Stichting opgericht om het Brielse golftalent te ondersteunen. Dit omdat de golfjeugd in Nederland geen privé sponsors mag hebben. De stichting steunt naast Rosanne momenteel ook Sophie Dekker, Carmen Gonzales Lo-A-Njoe en Rein Karel. Voor meer informatie over de stichting: https://www.stichtingtopgolfbrielle.nl/