· 

Competitie indeling ttv De Sprint 1 bekend.

De indeling van de landelijke tafeltenniscompetitie is bekend gemaakt. Team 1 van de Brielse tafeltennisvereniging De Sprint weet nu welke tegenstanders het treft. 

De Sprint 1 zal met de volgende spelers de competitie ingaan: Sacha Ykema, Martijn Bekker, Wesley van der Hurk, Demelsa Basie, Martin Lankair en Dennis Blok. Dennis Blok komt alleen in noodgevallen in actie. Elke wedstrijd wordt er een keuze gemaakt welke drie spelers in actie komen. 

 

Op vrijdag 24 januari begint voor het Brielse team de voorjaarscompetitie met een uitwedstrijd tegen het eveneens gepromoveerde Tanaka 1 (Etten-Leur / Afdeling Zuidwest). Op 1 februari volgt dan de eerste thuiswedstrijd. De Sprint 1 ontvangt Avanti 3 uit Hazerswoude-Dorp. Een sterke tegenstander. Avanti 3 liep in de najaarscompetitie promotie naar de 2e divisie net mis.

 

Een week later (8 februari 2020) ontvangt De Sprint 1 in eigen huis aan De Rik 22b in Brielle SVE 2 uit Utrecht. Dat team eindigde in de najaarscompetitie op de 4e plaats in de 3e divisie poule E. Twee uitwedstrijden completeren dan de eerste competitiehelft op 7 maart (Scylla 3/Leiden) en 14 maart (TTC Middelburg 1). Scylla 3 beëindigde in het najaar de 3e divisie poule F op plaats 3; TTC Middelburg strandde op de 2e plaats in poule 3D.

 

Zoals speler/kopman Sacha Ykema eerder al zei, wordt het een hele klus voor De Sprint om zich in de derde divisie dit voorjaar te handhaven. Sacha: "Het niveauverschil tussen de Hoofdklasse in de afdelingen en de landelijke Derde Divisie is groot." Maar met Demelsa Basie er in het team bij, creëert De Sprint wellicht kansen. We zullen het Sacha en Demelsa 11 januari zelf vragen. Zij komen dan naar onze Radio studio voor een interview.