· 

AD Voorne Putten komt met opvallend bericht. Moeten Voetbalclubs Hellevoetsluis fuseren?

Vanmorgen is het volgende bericht in de editie van AD Voorne Putten geplaatst:

 

IBH: Voetbalclubs in Hellevoetsluis moeten fuseren. 

Lees het gehele bericht hier.

De voorzitters van OHVV uit Oudenhoorn en die van VV Hellevoetsluis hebben inmiddels gereageerd. Zie bericht. SportopVoornePutten heeft VV Nieuwenhoorn en FC Vlotbrug om een reactie gevraagd. Zodra er is gereageerd door beide verenigingen zullen wij u hier uiteraard over informeren. Ook de fractie van IBH heeft zojuist via Facebook gereageerd: 

 

We hebben kennis genomen van het bericht in het AD hedenochtend waarin wordt gesteld dat het IBH een fusie wil van de vier voetbalverenigingen in Hellevoetsluis. Dit is absoluut niet het standpunt van onze fractie. Dat er in het kader van de begroting wordt gekeken naar mogelijke bezuinigingen is prima maar dat is nog geen fusie. Wij als IBH zijn ons terdege bewust dat wij als gemeente hier geen zeggenschap over hebben en dat dit een zaak is voor de verenigingen zelf, mocht dit onderwerp ooit ter sprake komen. Wordt vervolgd.

 

Volgens voorzitter Erik den Adel van VV Nieuwenhoorn is er in de jaren '40 en '50 van de vorige eeuw al bijna sprake geweest van een fusie tussen VV Hellevoetsluis en VV Nieuwenhoorn. De toenmalige besturen waren het eigenlijk al eens. De Algemene Ledenvergadering heeft de samenwerking toen op het laatste moment alsnog tegen gehouden. Inmiddels is er natuurlijk een hoop gebeurd. Iedere vereniging heeft zijn eigen cultuur en er zijn natuurlijk bepaalde sentimenten waar rekening mee gehouden moet worden. Wat mij betreft moet de VV Nieuwenhoorn zijn eigen identiteit absoluut behouden. Echter de VV Nieuwenhoorn is bij voorbaat niet tegen het onderzoeken van de mogelijkheid tot een eventuele samenwerking. Je moet op voorhand nooit meteen nee zeggen tegen deze initiatieven. Misschien kunnen we van elkaar leren en maakt het een vereniging zelfs wel sterker. Onze voorkeur zou dan eerder uitgaan naar een samenwerking tussen twee verenigingen in plaats van vier. Het zal een reuze klus zijn om alle verenigingen met de bijbehorende emoties te verenigen. Ook zal er een zeer sterke verbinder nodig zijn om een dergelijke fusie te bewerkstelligen. Ook al heeft de fractie van IBH één en ander genuanceerd en denken wij dat er op korte termijn geen sprake van een fusie zal zijn, we zullen de ontwikkelingen met belangstelling volgen.