· 

Harry Rusken (VV Rockanje) blikt terug en kijkt vooruit.

Na de vleiende woorden van Mark van Os over VV Rockanje in de competitie van de Vierde Klasse I, kunnen VV Rockanje en Harry Rusken natuurlijk niet achterblijven. De oud trainer van o.a. OHVV, AGE, en WFB, kijkt terug op de eerste competitiehelft en blikt vooruit.  

 

- Wat vind je van de competitie in de Vierde Klasse I tot nu toe? 

We hebben een mooie competitie waarbij het niveau ten opzichte van vorig jaar wat meer naar elkaar toe is gegroeid. Zo staat NTVV toch mooi bij de bovenste ploegen en zie je FIOS ook meer punten pakken dan vorig jaar. Elke week zal je met het team scherp moeten zijn en moeten vechten voor de punten.

 

- Is er een duidelijke speelwijze voor de clubs van Flakkee. Is de tactiek te benoemen?

Bij de ene ploeg zit iets meer voetbal in dan bij de andere club, maar dat is niet het belangrijkste. Je team laten voetballen naar de aanwezige mogelijkheden, dat doet en probeert iedere club wel. Op Flakkee krijg je in ieder geval niets cadeau!

 

- VV Rockanje staat op een keurige tweede plaats, is dit volgens verwachting en op welke manier hebben jullie dit bereikt?

Wij zetten in op ontwikkeling. De stand is mooi, maar het kan na een tegenvallende wedstrijd zomaar anders zijn. Ik weet wel dat we een leergierige groep hebben, die openstaat voor allerlei ideeën van de technische staf. Daarnaast vind ik dat Rockanje, heel gemakkelijk, heel hard kan werken. Op dinsdag en donderdag is de trainingsopkomst hoog en ook dan traint de selectie goed en hard. Dat we op voetballend gebied nog wat stappen kunnen maken weten we, alleen onderweg naar het betere voetbal zijn we nu wel een tegenstander, die voor alle clubs in 4I lastig te bespelen is.

 

- Hebben jullie ergens iets laten liggen en zo ja tegen wie, maar ook waar hadden jullie meer of minder verdiend?

Ik houd elke wedstrijd bij hoeveel doelkansen beide ploegen krijgen. Op basis van de doelkansen hebben we misschien een enkel puntje te weinig, maar op het eind van de competitie sta je gewoon op de plek waar je hoort. Het lijkt een cliché, maar het is wel gewoon zo.

 

- Wie zie je als absolute titelkandidaat?

OHVV heeft de beste spelers, dus op basis daarvan zijn ze voor mij de favoriet.

 

- Wie zijn jullie sterkhouders? En welke spelers verrassen je dit jaar?

Wij hebben een ideale mix van belangrijke oudere jongens als Dennis Nijkamp, Sander de Ruijter, Dave Leurs en Rene van der Meijden. Daaromheen hebben wij veel jonge jongens die echt steeds beter en belangrijker voor ons worden, hier moeten we denken aan jongens als Menno Schruijer, Thomas, Looij, Jasper Vermeer, Noah Kompagne en Aron Ritman. Dat als sterkhouder Sven Groenenboom niet mag ontbreken is duidelijk. Sven werkt onregelmatig, maar de keren dat hij erbij is, zien we gelijk het verschil. Sven is een alleskunner, een krachtmens, maar vooral een heel goede voetballer!

 

- Zijn er jonge talenten?

In de vereniging is natuurlijk het supertalent Vince van der Pol, maar de hele selectie staat elke week weer versteld wat Jasper Vermeer allemaal kan. Als er een iemand symbool staat voor de ontwikkeling bij Rockanje is het Jasper wel.

 

- Waar ligt de kracht van het elftal?

De kracht van het elftal is dat ze nooit opgeven, hard werken en een echte groep zijn. Richard Venneker als assistent, Rob Rosman als verzorger en Kees Pothof als assistent scheidsrechter zijn ook belangrijk in het groepsgevoel. Zij voelen als geen ander aan wat het team nodig heeft.

 

- En de valkuil?

De vrijdagavond : )

 

- Wat is je verwachting voor de komende weken en voor de tweede helft van het seizoen?

Wij verwachten bij de eerste 5 te eindigen. Het zou mooi zijn als we dan een periodetitel behalen.

 

- De top staat nog vrij dicht bij elkaar, kunnen jullie gaan stunten?

Stunten betekent voor mij een opvallende uitslag. Wij kunnen van iedereen winnen, dus van een stunt zou ik dan niet spreken.

 

- Welke wedstrijden komen er aan? 

25 januari 2020 OFB – Rockanje

1 februari 2020 Rockanje Melissant 

 

- Wat verwacht je hiervan?

Wij gaan elke wedstrijd in met een plan om te winnen, willen we een rol van betekenis spelen, moeten we 6 punten halen uit deze twee wedstrijden.

 

- De wedstrijd tegen OHVV was best spannend, Mark van Os, ziet je graag aanvallender spelen, hier trap je natuurlijk niet in? ;-)

Wij speelden niet ons beste voetbal tegen OHVV, maar dat is ook de verdienste van de tegenstander. Wij hebben echt wel aanvallender gespeeld in andere wedstrijden, alleen tegen OHVV vonden we dat niet passen. We staan in de winterstop 2 punten achter op OHVV met evenveel doelpunten voor : )

 

- Wat is de lange termijn doelstelling voor VV Rockanje 1?

Eind van het seizoen stop ik bij v.v. Rockanje als hoofdtrainer. De selectie met bijna alleen maar jongens uit Rockanje heeft toekomst. De club heeft een nieuw bestuur en voor de accommodatie is nu door de gemeente geld vrij gemaakt.

Voor de volgende stappen denk ik echter dat een andere hoofdtrainer nodig is. Ik gun de vereniging en in het bijzonder de selectie dat de ontwikkeling blijft doorgaan.  

 

- Volgens mij heb je ook een drukke baan, hoe combineer je dit met het vele trainen en de wedstrijden?

Ik vind het heerlijk om op het trainingsveld te staan, na een dag voor de klas. Als je het goed plant en je vrouw natuurlijk meewerkt,  kun je het goed combineren.

 

- Mijn toekomst?

De trainerscarrousel draait op volle toeren. Ik kijk rustig wat er vrij komt en of het bij mij past.