· 

Luna de Kock op weg naar de Olympische Spelen?

Luna de Kock, 12 jaar, geboren in Spijkenisse en woonachtig in Hellevoetsluis, heeft prachtige sportdoelen gesteld. Haar grootste doel is om ooit richting Olympische Spelen te gaan! Stap voor stap werkt ze richting deze grote wens. Haar judoroots liggen bij Kimé Sports Hellevoetsluis, waar ze de liefde voor judo heeft meegekregen.

 

In haar prille judo carrière, heeft de jonge VWO Studente aan het Thorbecke Voortgezet Onderwijs Rotterdam/Capelle aan de IJssel (Topsport Talentschool -LOOT- waar de ontwikkeling van je sporttalent goed te combineren is met het behalen van je diploma) al veel prijzen binnen gesleept. Zo werd ze al Zuid Hollands Kampioen, pakte ze Brons op de Nederlands Kampioenschappen en won ze Zilver en Goud op US Open in Florida (zie foto). 

 

Luna traint momenteel bij De Korte Sportinstituut in Hoogvliet waar ook toppers als Juul Franssen, Marhinde Verkerk, Roy Meijer en Anicka van de Emden vandaan komen. Ook volgt ze trainingen bij het Regionaal Trainingscentrum (RTC) van de Judobond. Luna heeft de talentenstatus bij de Judobond. 

 

Luna heeft op korte termijn (2020) als doel om Nederlands kampioen in haar categorie te worden of op z’n minst op het podium te komen tijdens de Nederlands kampioenschappen. Op de lange termijn heeft zij als ultieme doel om mee te doen op de Olympische Spelen en daar een medaille te bemachtigen. 

 

Trainingsstage 

Afgelopen 4 dagen is voor de 17e keer in Hoogvliet een judo trainingsstage georganiseerd door vele vrijwillige ouders van het De Korte Sport- en Gezondsheidinstituut. Meer dan 650 judoka stonden afgelopen dagen op de judomat. Onder hen ook enkele gerenommeerde toppers. Het jaarlijks terugkerende evenement trok dit jaar 10 nationaliteiten aan. Tijdens de stage werd er in de middag speciaal voor jonge kinderen door Judo2Inspire ook een clinic georganiseerd. Hier kwamen 60 kinderen op af. Grootmeester 9e dan Chris de Korte verzorgde ook lerarentrainingen waarin hij zijn judokennis deelde met veel leraren. “Dit was weer een fantastische trainingsstage, vele sporters op de mat en jonge sporters die voor het eerst in een thuissituatie kennis maken met het begin van topsport!”, aldus Mark van der Ham die 17 jaar geleden begon met dit evenement.

 

De trainingsstage draaide allemaal om energie en inspiratie.

Onderstaand één foto die zo veelzeggend is, dat deze het mooist is om te plaatsen (Juul Franssen, Luna de Kock -rechts-, Liv Schoonen en Senna Guddens). Juul die al tot de wereldtop behoort en meedoet aan de Olympische Spelen 2020 in Tokyo samen met de jeugd die in haar voetsporen probeert te treden. 

 

SportopVoornePutten wenst Luna veel succes met haar doelstellingen en gaat dit jonge Judotalent natuurlijk voor u volgen!