· 

Donna Jansen kijkt terug op 2019.

Rolstoeltennister Donna Jansen had een droom: de paralympische spelen van Tokyo halen. Pech wierp haar in 2019 terug, maar Donna heeft niets aan strijdlust verloren. Zaterdag komt ze 4 januari 2020 in de eerste Radiouitzending van Sport op Voorne Putten hier meer over vertellen. 

 

Donna Jansen: "Wat een jaar was 2019... Een jaar waarin de teleurstelling de overhand heeft. De kwalificatie voor Tokyo dit jaar liep totaal niet zoals ik wilde. Onder andere door een vervelende blessure. Maar het hele jaar liep al niet helemaal volgens plan. Een lastig begin op de tour in februari, een weekje in het ziekenhuis vanwege ziekte, een operatie in maart, een blessure, nog een operatie en nog steeds aan het revalideren. De bedoeling was om nu in de top 20 te staan van de wereld en niet binnenkort weer aan toernooien te beginnen als 60e van de wereld..."

  😅

En toch kijkt Donna heel positief terug op 2019. Donna: "Het voelt als het einde van 3,5 jaar werken naar een doel. Tokyo is niet meer haalbaar, maar er ik heb zo ontzettend veel mogen leren, meemaken en ervaren de afgelopen jaren! Daar kan ik alleen maar met een heel waardevolle blik op terug kijken. En dat doe ik dan ook. Helaas horen blessures ook bij het leven van een topsporter en ondanks dat dit voor mij de eerste keer is dat ik serieus geblesseerd ben geweest, voelt deze periode als heel leerzaam. Iets waar ik in 2020 op kan gaan voortbouwen, dit gevoel! En ik ben dan ook helemaal klaar om nog 1 olympische cyclus alles te geven dat ik heb! Paris 2024, i’m coming for you!"