· 

Profavontuur Kevin Inkelaar van start.

Het Abbenbroekse wielertalent Kevin Inkelaar is met een trainingskamp in Altea aan een profavontuur begonnen bij de ploeg Bahrain Merida. Na de eerste kennismaking eind november in London bij McLaren, ontmoet Kevin nu de hele ploeg in Spanje.

 

Recent bracht McLaren een persbericht uit dat het voor 50 procent eigenaar wordt van wielerteam Bahrain-Merida waartoe Kevin nu behoort. Het bedrijf achter de Formule 1-renstal heeft als doel om de top van de wielersport te bereiken. In een persbericht meldt het bedrijf dat racen, technologie en menselijke topprestaties de kernwaarden zijn van McLaren. Het bedrijf was al langer betrokken bij het wielrennen en zocht al een tijd naar de mogelijkheid dit uit te breiden. De samenwerking met de procycling wielerploeg Bahrain-Merida past perfect bij die doelstelling. De ploeg heeft volgens McLaren de juiste ambities en benadering van de toekomst. McLaren wil met de ploeg Bahrain Merida de beste ploeg ter wereld en een voorbeeld voor anderen worden. En dus een stevige concurrent van Ineos en Jumbo Visma. McLaren wil niet zeggen hoeveel geld er naar het wielerteam gaat, maar het wielerteam zal er financieel flink op vooruitgaan.

 

Wij hebben Kevin om een reactie gevraagd op zijn eerste kennismaking met de ploeg. We hopen hier spoedig over te kunnen publiceren. Maar hier kunt u nu al het interview teruglezen dat redacteur Jack Holten 30 november met dit wielertalent had.