· 

1e uitzending Radio Sport op Voorne Putten een feit.

Zaterdagmiddag 4 januari ging een grote wens van de Sport op Voorne Puttenredactie in vervulling: radio maken over de sport op Voorne Putten. In een bomvol programma kwam een gevarieerd aantal gasten naar de studio van LINQ Media in Spijkenisse om over de regionale sport te praten. 

Het programma opende met de wethouders Schop (Hellevoetsluis) en Hamerslag (Nissewaard). Daarna gingen redacteuren Marcel van den Nieuwendijk en Jack Holten in gesprek met de wethouders Hamerslag (Brielle) en De Jongh (Westvoorne). Het gemeentebeleid met betrekking tot de sport(accommodaties) werd door de vier wethouders toegelicht.

 

Trainer coach Peter Wubben (vv Spijkenisse) ging daarna in gesprek met redacteuren Peter van Herp en Marcel van den Nieuwendijk. Rolstoeltennister Donna Jansen had een goed gesprek met redacteur Patrick Buys. Wat een leuke, ambitieuze sportvrouw!

Na telefonisch contact met vv Hellevoetsluis-voorzitter Edwin Boogaard, ging Marcel in gesprek met korfbalman in hart en nieren: Nathan Doodkorte (KV T Capproen). Redacteur Jack Holten ontving vervolgens Ilse Boersma en Hanna van Vreeswijk (gemeente Nissewaard) om nader in te gaan op het Sportgala van Nissewaard (27 januari) en de Talentpool die de gemeente Nissewaard aan het oprichten is.  

De uitzending werd afgesloten met één van de genomineerden voor het Nissewaard Sportgala: Ries en Jan Gerssen. Rallyteam Gerssen is na een succesvol jaar genomineerd in de categorie Sportploeg van het jaar. Lees hier meer over het Nissewaard Sportgala.

 

De foto's zijn gemaakt door Marco Donkersloot.