· 

Helius begint goed aan het nieuwe jaar.

De mannen van handbalvereniging Helius hebben een duidelijke doelstelling voor dit nieuwe jaar. Na de troosteloze eerste zaalhelft staat men na de degradatie van vorig seizoen met een schamel puntje onderaan. Het voordeel is wel dat je dan alleen maar naar boven kunt kijken. Men wilde graag na de nieuwjaarsborrel in de kantine het jaar goed beginnen.

 

HMS/Achilles uit Utrecht was de tegenstander. Bij deze club troffen de ouderen nog een ex-teamgenoot aan in de persoon van Ryan Wilems. Helius moest het stellen zonder de geblesseerde Bas van den Heuvel en de zieke Jeremy Bekkers. Hierdoor kregen Egidius Jansen en Jasper Schurink ook speeltijd van coach Martijn Luijendijk.

 

Achilles scoorde de eerste goal, maar daarna was Helius scherper. Mede dankzij 2 fastbreak passes van Laurens Luijendijk die 2 maal Taco van der Kooij vond in de Break. Door goals van Tijmen Bestebreurtje liep Helius uit naar een 5-1 voorsprong. Achilles leek moeite te hebben met het Hars waarmee Helius gewend is te spelen, want ze gooiden veelvuldig slechte passes. Toch kwamen ze langzaam terug in de wedstrijd, omdat ze een aantal keer door de arbitrage geholpen werden. in korte tijd kregen ze 4 zeven-meter worpen toegekend. Aan de andere zijde liet het inconsequent fluitende koppel dat voor vergelijkbare overtredingen na. 

Gelukkig liet Helius de irritaties daarover deze keer niet de boventoon voeren. Ondanks een aantal treffers van opnieuw Bestebreurtje en van der Kooij was de aanval van Helius met weinig variatie, waardoor de Utrechtse defensie de aanval regelmatig wist te stoppen. Kort voor rust kwamen de gasten langszij.

 

De 2e helft besloot Martijn Luijendijk om te starten met Joel Spoor in het doel. Aanvankelijk startte Achilles beter aan de 2e helft en ze namen een 12-14 voorsprong, maar Helius was echt niet van plan om de wedstrijd zomaar dood te laten bloeden. Door treffers van Reinoud Bestebreurtje en Tom Hovenkamp die de 2e helft steeds nadrukkelijker aanwezig was, knokten ze zich opnieuw naar een voorsprong. Doordat ook Taco van der Kooij en Tijmen Bestebreurtje mee bleven scoren namen de Hellevoeters weer een voorsprong. Dit was mede te danken aan een aantal goede stops van Joel Spoor die het vertrouwen kreeg van Martijn, die besloot hem te laten staan. Hij stopte onder andere een zeven meter van de Utrechtse topscorer, en wist toen Helius door een tijdstraf zelfs in ondertal stond een Breakpass te gooien op Nick Hovenkamp. Met nog 2 minuten was de Hellevoetse voorsprong 3 goals en leek de overwinning naderbij te komen. Toch scoorden de gasten nog een keer. maar door opnieuw een beslissend blok te maken bleef de voorsprong van de Hellevoeters in tact en wisten ze in de slotminuut de bal rond te blijven spelen.

 

Hiermee kwam er eindelijk een zege voor de Hellevoeters, die natuurlijk gaan proberen dat een vervolg te geven en zich zo alsnog te gaan handhaven in de Hoofdklasse. Grootste winstpunt was echter de teamgeest die deze wedstrijd wel zichtbaar was, waar dat eerdere wedstrijden nog wel eens anders leek.

Volgende week treden de mannen aan bij het ervaren Hercules Heren 3 in de Haagse Boswijkhal en gaan ze natuurlijk op jacht naar een volgende zege.