· 

Tafeltennis Voorjaarscompetitie.

27 januari begint de voorjaarscompetitie in de afdeling West van de Nederlandse Tafeltennisbond. Waar zijn de vijf regionale teams ingedeeld? U leest het hier.

 

De tafeltennisbond gebruikt twee competities naast elkaar. De reguliere competitie met teams van drie spelers en tien wedstrijden per ontmoeting, en de duocompetitie met teams van twee of drie spelers en vijf wedstrijden per ontmoeting. 

Reguliere competitie.

De Sprint 2 komt ook in de voorjaarscompetitie uit in de 1e klasse. In poule C ontmoeten Rachid Ahmed, Nick Landman, Aad de Sousa en Dustin Eier Salamanders 4 (Wateringen), Docos 3 (Leiden), Alexandria'66 5 (Rotterdam), Papendrecht 2 (Papendrecht) en Play Fair 1 (Leimuiden). Lukt het de Brielse mannen om de promotie naar de Hoofdklasse weer af te dwingen?

 

De Repelaer 1 speelt na het kampioenschap in de najaarscompetitie dit voorjaar in de 2e klasse C. De Spijkenisser vereniging heeft vijf spelers op de teamlijst staan: Daniel Koppenol, Marcel van der Sterre, Danny van der Wal, Jeffrey Tempelman en Jakub Czarny. Drie van hen zullen per wedstrijd achter de tafel verschijnen. De tegenstanders zijn: Papendrecht 4 (Papendrecht), VVV 4 (Leidschendam), Tavenu 2 (Numansdorp), Het Centrum 2 (Rotterdam) en Dordrecht 3 (Dordrecht).

 

De vaste volgers missen in dit overzicht Hellevoets Effect 1. Dat klopt. De Hellevoetse vereniging heeft het team in de reguliere competitie terug getrokken. Door privé omstandigheden zijn twee van de vier spelers niet in staat deze voorjaarscompetitie in actie te komen. Daarom hebben Barry van Dijk en Joyce Ynzonides besloten als duoteam verder te gaan.

 

Ook mist u als kritisch lezer natuurlijk De Sprint 1. Maar dat team werd op indrukwekkende wijze kampioen in de najaarscompetitie (Hoofdklasse en winnaar Play Offs) en promoveert naar de Landelijke Derde Divisie. Daarin treffen Sacha Ykema, Martin Lankair, Martijn Bekker, Wesley van den Hurk en Demelsa Basie in Poule E Avanti 3 (Hazerswoude-Dorp), SVE 2 (Utrecht), Scylla 3 (Leiden), Tanaka 1 (Etten-Leur) en TTC Middelburg 1 (Middelburg). Aanstaande zaterdag 11 januari komen Sacha en Demelse naar de Sport op Voorne Putten Radiostudio om vooruit te blikken op deze competitie.

 

Duo competitie.

Alle vijf de regionale verenigingen zijn vertegenwoordigd in de duocompetitie.

 

Hoofdklassekampioen De Sprint 1 (Brielle) zal proberen opnieuw de titel in de wacht te slepen. Martijn Bekker moet in dat streven wel Demelsa Basie missen. Zij is overgestapt naar het eerste reguliere team. Maar in Dennis Wieringa heeft Martijn een uitstekende vervanger. Een ook Sacha Ykema kan bijspringen. Tegenstanders voor het Brielse duoteam in de Hoofdklasse A zijn Vriendenschaar 1 (Gouda), Scyedam 1 (Schiedam), Alexandria'66 2 (Rotterdam), Shot'65 1 (Zwijndrecht) en Papendrecht 1 (Papendrecht).

 

De Beer 1 (Rozenburg) speelt in de 2e klasse E tegen Vriendenschaar 2 (Gouda), Taverzo 4 (Zoetermeer), Reflex L 1 (Lisse), TOV 1 (Noordwijk aan Zee) en HTTV-070 1 (Den Haag). Of Edwin Jouvenaar en Arnold Sturkenboom blij zijn met deze indeling is maar de vraag. De tegenstanders spelen niet om de hoek en er zal op de doordeweekse avonden behoorlijk gereisd moeten worden.

 

De Repelaer uit Spijkenisse heeft twee teams in de 2e klasse: team 1 (2e klasse F) en team 2 (2e klasse G). Team 1 ontmoet Gorkum 1 (Gorinchem), Pingwins 2 (Den Haag), Trefpunt 2 (Krimpen aan de IJssel), Drivers 1 (Hardinxveld-Giessendam) en Tavenu 2 (Numansdorp). Wim Muit en John van der Draai zijn er helemaal klaar voor!

Team 2 is in de najaarscompetitie kampioen geworden in de 3e klasse en mag het nu een niveau hoger proberen. Johan Krohne, Danny van der Wal, Jeffrey Tempelman en Jakub Czarny treffen daarin SETT 2 (Den Haag), ATTC 2 (Alphen aan de Rijn), Pingwins 1 (Den Haag), Taverzo 5 (Zoetermeer) en S'70 (Woubrugge). 

 

Hellevoets Effect komt met twee teams uit in de 3e klasse. Het gedegradeerde team 1 (Onno Blok en Arno Ynzonides) speelt in Poule B tegen Alexandria'66 6 (Rotterdam), Korendijk 1 (Piershil), Gorkum 2 (Gorinchem), Boomgaardshoek 2 (Hoogvliet) en De Sprint 2 (Brielle). De verwachting is dat Onno en Arno voor het kampioenschap gaan. Team 2 komt met Joyce Ynzonides en Barry van Dijk uit in Poule C en treffen daarin Tavenu 3 (Numansdorp), TOGB 2 (Berkel en Rodenrijs), Boomgaardshoek 3 (Hoogvliet), Dordrecht 7 (Dordrecht) en TTVA 1 (Alblasserdam). We zijn benieuwd of Barry en Joyce snel hun draai in de duocompetitie vinden. 

 

Bernisse'80 1 (Abbenbroek) komt dit voorjaar uit in de 5e klasse D. Daan de Jonge, Jan Koorneef en Alexander Gunsch ontmoeten daarin Scyedam 6 (Scheidam), Twenty-one Up (Rotterdam), Alexandria'66 15 (Rotterdam), Sorry 7 (Oud-Beijerland) en Dordrecht 11 (Dordrecht).