· 

Volleybal van Amen stormt door in het nieuwe jaar

De eerste wedstrijd van het nieuwe jaar was er voor het Herenteam van Van Amen volleybal direct een wedstrijd tegen de getergde koploper Intermezzo dat op revanche uit was na de 4 - 0 nederlaag in Hellevoetsluis. Na het zoeken naar het juiste aantal spelers, reisde VAT af naar Middelharnis/Sommelsdijk, met exact 6 personen, dus heel blijven was een taak.

 

De eerste set was niet echt goed van de kant van de bezoekers die steeds achter een kleine achterstand aanhikten. In de slotfase werd het toch nog 20 gelijk. Door slechte passes en het onnauwkeurig afmaken werd het helaas toch set verlies, 25 - 22. 

Ook in set 2 kwamen de Hellevoeters niet echt in hun eigen spel. De eerder tentoon gespreide  vechtlust hield ze ook nu in het spoor van de eilandbewoners. Helaas werd het niet beloond 25-23. 

Twee nul achter, was al een tijd niet voorgekomen en met een dreigend verlies in deze wedstrijd werd er extra energie aangeboord en kwam er meer servicedruk. Een aantal goede smashes en vaak de winst in lange rally’s, betekende de logische 14 -25 winst. Een duidelijk signaal naar Intermezzo dat de wedstrijd nog niet gespeeld was. 

In set 4 werd de lijn doorgetrokken met sterke servicebeurten van Robert, Stan,  Sylvia, Jarno en Gert-Jan. Verdedigend zat het ook goed dicht en Intermezzo ging weer ten onder, dit keer met 14 -25. De thuisploeg revancheerde zich toch wel iets met deze 2-2 eindstand. 

Voor Van Amen Heren 1 blijft de  1e plaats lonken met slechts 4 punten achterstand op de nummer 1 met nog 2 wedstrijden in te halen. Alle kansen nog in eigen hand dus. 

Spelers waren vaste waarde Sylvia, Gert-Jan, Stan, Robert, Jarno en nestor Dirk.

 

Benauwde zege Mix 2 Team.

Met Diana en Stefan op de bank, begon van Amen Mix 2 op woensdagavond in Sporthal de Morgenstont aan de 1e set tegen koploper Hou stand 5. 

Het team heeft de afgelopen dag extra inspiratie opgedaan van de Oranje Vrouwen tijdens hun OKT. We zien veel lange rally’s en teveel onnodige fouten in de eerste set, waardoor deze met 19-25 naar de gasten uit Rotterdam gaat. 

Met Diana voor de grieperige Myrthe en Sander op de midden positie, ging van Amen op zoek naar winst in set 2. Maar de fouten van set 1 bleven in het spel zitten. Knokkend bleef de geel/zwarte brigade overeind en trok men set 2 met 25 - 20 over de streep. 

Set 3 werd nog zenuwslopender met Stefan voor Dirk op de buiten positie. Teveel servicefouten hield de tegenstander in de race en het was aan de veel scorende Floris te danken dat na de laatste 2 zenuwslopende rally’s een 25-23 stand op het bord stond. Op deze manier zou Hou Stand in ieder geval niet meer kunnen winnen. 

Het was zo'n avond waar er maar geen stijgende lijn in het spel kwam. Maar knokken deed het team wel. En dankzij die inzet bleef ook de setwinst in set 4 in Hellevoetsluis 25 - 22. 3 punten erbij en het behalen van de eerste plaats met nog 4 wedstrijden te gaan is het kampioenschap mogelijk. De spelers van vandaag waren Sylvia Diana Myrthe Leontine Floris Sander Stefan en Dirk.