· 

Jeu de Boulesnieuws uit Hellevoetsluis

De Hellevoetse Jeu de Boulesvereniging Jeu de Woeles heeft weer een mooie speelweek achter de rug. Zowel op woensdagmiddag als donderdagavond werd deze week gespeeld. 

 

De woensdagmiddagspelers begonnen aan de derde periode van de Wintercompetitie. Maar liefst 8 van de 32 spelers bleven de eerste ronde ongeslagen en wonnen alle drie de wedstrijden. Hierdoor gaan Maja Postma (ook al winnaar dames 1e periode), Rob Swaep (winnaar heren 2e periode), Ria Looy, Henny Swemmer, Cees Troost, Anneke Groenendijk, Frans Wiersma en Joke Verschuur aan de leiding van de 3e periode. Periodewinnaars Anneke Rietveld (dames 2e periode) en Jaap Looy (winnaar heren 1e periode) kwamen deze middag slecht uit de startblokkken van de 3e periode met slecht 1, respectievelijk 0 overwinningen. 

In het algemeen klassement gaat Rob Swaep met 25 overwinningen uit 30 wedstrijden fier aan de leiding. Hij wordt gevolgd door Jaap Looy (23 uyit 30) en Nico van Dijke (22 uit 29). Op de vierde plaats van de ranglijst de beste dame Maja Postma (21 uit 28).

 

Donderdagavond niet zo'n grote opkomst. De winter doet zich gelden. Deze groep was al toe aan de tweede ronde van de 3e periode in de wintercompetitie. De zestien kanjers die er wel waren, streden op volle kracht en speelden zich daardoor warm. Vier spelers bleven zonder nederlaag: Bas Bracenboer, Jaap Looy, Jan Wezemer en Rob van Leeuwen. In de 3e periode gaan Jaap Looy en Rob van Leeuwen ongeslagen aan de leiding (6 uit 6).  

In het algemeen klassement gaat Jaap Looy samen met Jean van Heddegem aan de leiding. Beide heren boekten 28 overwinningen uit 39 wedstrijden. Frank Klompenhouwer en Wendy van Yperen bezetten de gedeelde derde plaats met 22 uit 39).