· 

Darttoernooi TC de Kooistee groot succes

Op zondag 12 januari werd het jaarlijkse Dartstoernooi bij TC de Kooistee georganiseerd. 

 

Onder de bezielende leiding van Marcel van Vessem waren er zo'n zestien deelnemers, op de vroege zondagmorgen, afgekomen op dit toernooi. De echte tennisfreaks stonden er enigszins raar van te kijken en dachten opeens zelf op een nog groter deelnemersveld dan normaal tijdens de toss te kunnen rekenen. 

Marcel had kosten nog moeite bespaard en had samen met een aantal deelnemers de banen al in gereedheid gebracht. De poule indeling was gemaakt en op het eerste gezicht was de verhouding van de poules uitstekend. Onderling was men aan elkaar gewaagd. 

 

Onder het genot van een hapje en een drankje (laat dat maar aan de culinair onderlegde Marcel over) werd de poulefase afgesloten en kon er door sommigen worden uitgekeken naar een zogenaamde tussenronde. 

Tennis Runners TCK 

Inmiddels waren de Tennisrunners van de TC binnengestroomd en werden zij kort, maar aandachtig toeschouwer. Deze groep zet zich al jaren in voor de RopaRun, het ontzettend goede doel dat, met het geld dat wordt opgehaald, bedragen toekent aan instellingen, goede doelen of projecten die bijdragen aan de missie van de Ropa Run. De missie van Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het Leven. Kijkt u voor de informatie hieromtrent op de website van de RopaRun

 

Vanmorgen hadden deze kanjers, een grote voorbereiding op 30 mei, de dag waarop voor hen het avontuur weer begint. Vanuit Bremen in drie dagen naar Rotterdam. Wat een prestatie! Op zondag had men gekozen voor een run bike run in de vorm van een Rondje Voorne. Een kilometer rennen, dan 3 kilometer fietsen en opnieuw 1 kilometer lopen door weer en wind. Met een totaal afstand van 45 kilometer. Het kopje thee en of koffie was de runners dan ook zeer gegund. Kijk voor informatie rondom de Tennis Runners van de TCK op hun fb pagina. 

Terug naar het darts 

Na de tussenronde was de finale poule bekend. Ook om de 5 de t/m 8 ste plaats werd nog volop gestreden en de overige deelnemers lieten zich niet onbetuigd en streden voor elke pijl. 

 

Uiteindelijk speelden Marcel van Vessem en Tom Grizell een spannende finale, waarin Marcel te sterk bleek. Het uitgooien van de dubbels , het gehele toernooi de troef van Tom, lieten hem in deze finale in de steek. Desalniettemin was Tom ook zeer tevreden met de tweede prijs, ook al wil hij altijd meer.  

 

De enthousiaste oud voorzitter Ron Everaers had het zichtbaar naar zijn zin en melde enthousiast dat de club dit al een aantal jaren op deze manier doet. Leuk voor iedereen en natuurlijk ook een beetje voor de club. We moeten onderzoeken of het niet leuk is om dit bijvoorbeeld twee keer per jaar te gaan organiseren. Ik denk dat als hij het aan de deelnemers zou vragen, iedereen die vraag met een volmondig ja, zou beantwoorden! 

Stephan Hazebroek, de huidige voorzitter, kwam ook nog even langs en zag dat het goed was. 

Op de foto links, Marcel van Vessem, initiator, animator en organisator, die en passant met goed dartsspel de hoofdprijs wist te pakken. Op de foto rechts Ron Everaers met de prijs voor hoogste 'uitgooi' de 169. 

De enthousiaste deelnemers op vier aangelegde banen in de kantine van T.C. De Kooistee genoten van een dartje uit.

Milan Bras (links) koos mede op aanraden van zijn vader (want hij mag nog niet drinken) voor deze mooie fles. Rechts Tom Grizell die de tweede prijs krijgt uit handen van de winnaar.