· 

SPIVO Dames 1 begint 2020 met verlies.

De dames van Spivo zijn niet goed aan 2020 begonnen, met een 3-1 nederlaag bij ODI. Spivo kwam de eerste twee sets totaal niet in haar spel. Na een ongelukkig verloren 3e set rechtte Spivo de rug en nam het, net als dat ODI een half jaar geleden in Den Oert deed, toch nog een puntje mee. Spivo gaat hard aan de slag om volgende week tegen Ledûb beter voor de dag te komen.

 

ODI pakte de afgelopen wedstrijden veel punten, maar ook Spivo won haar laatste twee wedstrijden. Met een half-zieke Anouk reisde Spivo af naar Brabant en na wat uitloop van de voorafgaande wedstrijd kon de strijd losbarsten. Maaike, Katja, Rachelle, Alicia, Sabine, Megan en Charlotte waren de starting-7 van Spivo. Het was ODI dat Spivo direct onder druk zette met de service. Spivo kwam direct terug tot 4-3, maar moest daarna weer een serie incasseren. ODI verdedigde sterk en ondanks dat Spivo af en toe wat blokpunten pakte, liep de achterstand snel op. Spivo kon maar zelden de juiste druk in aanval ontwikkelen en kwam op eigen service ook niet verder door de vele servicefouten. Spivo speelde onherkenbaar en het niveau zakte naar een bedenkelijk peil (25-15). 

De tweede set begon met twee loepzuivere passes van Charlotte en de stand liep aanvankelijk gelijk op. Na 4-4 kwam Spivo niet uit de rotatie en binnen no-time stond het 10-4. Natuurlijk deed Spivo ook dingen goed, maar foutloze series zaten er in deze fase niet bij. ODI was gretiger en straalde meer fitheid uit. Spivo deed wat het kon, maar kreeg geen grip op ODI in deze set (25-19).

In de derde set werd meer druk gezet en Spivo kwam op 2-4. Dankzij goede servicedruk van Sabine, werd Maaike in staat gesteld om Katja en Alicia in scoringspositie te brengen. Op 9-9 werd Spivo achterhaald door de thuisploeg en de voorsprong werd een achterstand. Lang bleef een gat van 3 á 4 punten staan, omdat beide teams veelvuldig fout serveerde. Katja plaatste een paar slimme scores en Spivo bleef in de buurt van ODI. Rachelle sloeg als invaller direct een mooie bal binnen en ook vanaf de servicelijn deed zij goed werk. Spivo kwam terug tot 24-24, ook dankzij een scorende Alicia. Vanaf dat moment deden een niet verdedigde tipbal en een ketser Spivo de das om (26-24). 

Het was Spivo duidelijk dat het zo’n dag was dat er maar weinig gaat zoals Spivo het wil. Iedereen pepte elkaar op om ervoor te zorgen dat ODI vandaag niet 5, maar slechts 3 punten, in zou lopen. ODI gaf drie wisselspelers de kans om in de basis te starten en daar wist Alicia wel raad mee. Sabine en Alicia maakten een goede series en waar de eerste drie sets de meeste eenvoudige rallyballen niet werden afgestraft, deed Spivo dat nu juist uitstekend. ODI maakte veel directe fouten en wisselde terug naar hun basisopstelling. Dat wierp zijn vruchten af want het gat, dat eerder in de set al 10 punten bedroeg, werd teruggebracht tot één punt. Net op tijd was Spivo weer bij de les en in een spannende fase wisten de Spijkenissers een voorsprong van twee punten vast te houden. Vanaf 19-22 kwam Sabine weer aan service en met drie droge klappen besliste zij de vierde set (19-25).

 

Op dagen als deze moet je de schade beperkt houden. Dat betekende in dit geval één puntje. Spivo zal weer aan de bak moeten om scherper en fitter voor de dag te komen. Gelukkig staat er zaterdag al weer een kans op eerherstel klaar, in de vorm van een uitwedstrijd tegen Ledûb. Thuis werd dat een 3-1 overwinning, we zullen zien wat de return ons gaat brengen.