· 

Afgetekende overwinning in topper voor Volley Voorne Dames 1.

Afgelopen zaterdag trapten we de tweede seizoenshelft af in De Merel in Rockanje. Daar stond om 15:00 uur een zinderend spektakel op het programma. De wedstrijd tussen Volley Voorne D1 (de nummer 1) en Hou stand D1 (de nummer 2). Beiden op 48 punten bij de start.

Veel supporters waren van de partij, met spandoeken en geluidsinstallaties. Helaas kon Astrid niet mee spelen vanwege een blessure, dus mochten de middenspeelsters vandaag zelf achterin aan de bak.

 

De eerste set begonnen we sterk. De servicedruk lag hoog en aanvallend scoorden we goed. Toen Lianne aan het net stond, werd de geluidsinstallatie veelvuldig aangezet door de mooie killblocks. Volley Voorne liep uit toen Arlette een sprongserviceserie van 8 punten maakte. De eerste set werd binnengehaald met 25-15.

 

We bleven in de tweede set staan met dezelfde selectie. Het spelbeeld was vergelijkbaar met de eerste set. Halverwege werd Arlette gewisseld voor Lucinda. Na een paar punten zat ook Luus lekker in de wedstrijd en pakte ze haar puntjes mee. De tweede set werd gewonnen met 25-17.

 

Luus zat er lekker in en Arlette was niet fit, dus Lucinda bleef staan. Marianne kwam in het veld voor Rianne. Het spel werd gedurende de set iets wisselvalliger, maar gelukkig wisten we het tij steeds op tijd te keren. Dit kwam voornamelijk doordat de servicedruk wat omlaag ging, waardoor de tegenstander meer tot aanvallen kwam. Gelukkig wonnen we de beruchte derde set met 25-22.

 

Ondanks dat we al mega blij waren met de winst, wilden we heel graag voor de 5 punten gaan. Rianne kwam het veld weer in voor Linda. We moesten ons best doen om de focus te houden. De opdracht die we meekregen was om de druk op de tegenstander te houden. Dat lukte niet altijd. Gelukkig scoorden we op de juiste momenten belangrijke punten. Met z'n allen was het strijden voor elk punt. Uiteindelijk hebben we met een stand van 25-23 het onderste uit de kan weten te halen.

 

Een onverwachte 4-0 overwinning was reden om met elkaar te springen en te proosten. Met dank aan het publiek met trommels en al! Nu staan we aan kop met 53 punten, dus 5 punten voor op de nummer 2. Een heerlijk uitgangspunt voor de volgende thuiswedstrijd op 18 januari om 16:45 thuis in De Meander in Oostvoorne tegen MVC D1. We hopen jullie weer te zien en te horen op de tribune.