· 

Lesley Pattinama Kerkhove door naar volgende ronde

De omstandigheden zijn op z'n minst zeer vervelend te noemen. De spelers en speelsters hebben last van de vreemde lucht en rook, die er van de bosbranden rondom Melbourne hangt. Gisteren werd de training en hierdoor de wedstrijden op een later tijdstip aangevangen dan oorspronkelijk de bedoeling was. Het was zelfs zo erg, dat Dalila Jakupovic uit Slovenië op moest geven. Ze had teveel last van geïnhaleerde rook. Omstandigheden die door velen in, maar ook buiten de tenniswereld als niet normaal worden beschouwd en die de gemoederen nog lang bezig zullen houden.

Toch heeft het Lesley Pattinama Kerkhove uit Nissewaard niet tegen kunnen houden. Ze won haar eerste partij in de kwalificatie met 6-1 en 7-5 van de Spaanse Eva Guerrero Alvarez. In de tweede ronde ontmoet de 28 jarige speelster uit Spijkenisse de als 32 ste geplaatste Oostenrijkse Barbara Haas.