· 

Demelsa Basie is klaar voor de voorjaarscompetitie.

Tafeltennisster Demelsa Basie van ttv De Sprint is klaar voor de voorjaarscompetitie in de Landelijke Derde Divsie van de Nederlandse tafeltennisbond. Zaterdag 11 januari vertelde ze in het Radio Sport op Voorne Puttenprogramma al ambitieus over de naderende competitie en het plezier dat ze bij ttv De Sprint in tafeltennis heeft, zondag won ze de verliezersronde van de C-licentieklasse tijdens de Zuid-Hollandse Kampioenschappen in Schiedam, dinsdag volgde daarop mooie winst bij de Clubkampioenschappen van haar vereniging door de eerste teamspelers achter zich te houden.

 

Zuid-Hollandse Kampioenschappen C-licentie.

Bij de Zuid-Hollandse Kampioenschappen in Schiedam waren er in de C-licentieklasse twee poules van 5 spelers. De nummers 1 en 2 van elke poule speelden tegen elkaar in de halve finale.

Demelsa had een lastige poule indeling waarbij alle spelers aan elkaar gewaagd waren. Zij trof Kelvin Heemstra, Djen Bakx, Tristan Benschop en Kento Nomura als tegenstanders.

 

De eerste wedstrijd was tegen Tristan Benschop waarin Demelsa op alle fronten werd afgetroefd. Ze verloor terecht met 3-0 van Tristan. De wedstrijd van Demelsa tegen Kelvin was al iets beter en resulteerde in een 3-1 overwinning voor Demelsa.

De derde tegenstander was Kento Nomura. Het werd een spannende wedstrijd. Kento heeft een bijzonder speltype waarbij hij met penhoudersgreep speelt. Demelsa had het hier zichtbaar moeilijk mee, maar knokte zich in de wedstrijd. Het was een wedstrijd met matchpoints voor beide spelers, maar Kento trok uiteindelijk aan het langste eind (3-2). De laatste wedstrijd van de poule was tegen Djen Bakx waarin duidelijk te zien was dat Djen een stuk vaster is dan Demelsa en de langere rally’s naar zich toe trok. Hij wist de wedstrijd dan ook met 3-1 te winnen. Demelsa werd hiermee vierde in haar poule en mocht in de verliezersronde proberen zich te revancheren.

 

In de verliezersronde speelde Demelsa tegen Anton Steijn. Demelsa speelde niet haar beste spel en verloor de 1e game. De laatste 3 games herpakte ze zich en de wedstrijd werd uiteindelijk met 3-1 gewonnen.

 

De wedstrijd in de halve finale van de verliezersronde was tegen de sterke derde divisie speler Koen van Velthoven. Demelsa en Koen zijn beide aanvallende spelers wat resulteerde in mooie rally’s. Demelsa won deze wedstrijd, enigszins gelukkig, met 3-1.

 

In de finale mocht Demelsa aantreden tegen Kento Nomura, waar zij eerder op de dag net van verloren had. Demelsa had veel meer grip op het spel van Kento en won afgetekend met 3-0 waarmee zij de verliezersronde won en uiteindelijk vijfde is geworden in de heren C licentie.

 

Clubkampioenschappen D-licentie.

Bij de clubkampioenschappen speelden de sterkste licentiespelers van ttv De Sprint bij elkaar in een poule. Enige uitzondering was Martin Lankair die nog geblesseerd is. De vijfkamp bestond uit de spelers Sacha Ykema, Demelsa Basie, Martijn Bekker, Wesley van den Hurk en Dennis Blok.

In de samengestelde meerkamp speelden alle spelers eenmaal tegen elkaar. Althans, dat ging niet helemaal op, want Dennis Blok haakte na twee wedstrijden tegen Sacha en Demelsa geblesseerd af.

 

Wesley speelde goed en aanvallend, maar moest in al zijn partijen het onderspit delven, met name tegen Martijn was het een spannende wedstrijd (3-2 voor Martijn) met veel mooie rally’s.

Martijn en Sacha maakte er op hun beurt ook een mooie wedstrijd van waarin Martijn 2-1 in games voorkwam, maar Sacha de wedstrijd toch met 3-2 naar zich toe wist te trekken.

Demelsa won op haar beurt van Martijn, wat betekende dat Sacha en Demelsa al hun wedstrijden hadden gewonnen.

De beslissing zou dus komen uit de confrontatie tussen Sacha en Demelsa. Demelsa begon de wedstrijd voortvarend en kwam met 2-0 in games voor. Sacha herstelde zich en won de derde game overtuigend. De laatste game speelde de vermoeidheid een grote rol, maar die game ging toch naar Demelsa waardoor zij de clubkampioen van de licentie klasse D is. De eindstand D-licentie Clubkampioenschappen De Sprint:

 

1. Demelsa Basie

2. Sacha Ykema

3. Martijn Bekker

4. Wesley vd Hurk

5. Dennis Blok