· 

Van Amen Mix 1 toont veerkracht en behaalt doelstelling

Voor het Mix 1 Team van Van Amen Volleybal was de opdracht van woensdagavond simpel. Om achtervolger Benevia geen idee te geven dat ze VAT nog van plaats 1 kunnen verdringen, moest er met, liefst 4-0 van Astrea gewonnen worden.

 

Het team van Astrea 2 was echter met hele andere bedoelingen van Dordrecht naar Hellevoetsluis gekomen.  In een sfeervolle Morgenstont (voornamelijk door de oeh’s en ah’s en het gejuich bij ieder punt) Ontstond er een enerverende eerste set, die door de thuisploeg, met Robert,  Floris, Dirk, Sylvia, Myrthe en Diana met 25 - 20 gewonnen werd.

 

In set twee kwam Gert-Jan erin voor Floris en Leontine ging op diagonaal spelen, waardoor Dirk verhuisde naar de buitenpositie. Deze set verliep lekker en met vloeiende aanvallen en goede service druk werd het een afgetekende 25-9 voor het VAT Team. De goede blokkeringen en sterk verdedigend werk waren mede debet aan dit resultaat.

 

In set 3 kwam Floris terug voor Robert en mocht Diana een setje rusten. Door de relatief gemakkelijk gewonnen tweede set, sloop er bij de thuisploeg iets van gemakzucht in. De concentratie leek minder. Astrea gaf niet op, zette de knokken modus aan en ging met veel meer risico serveren.

 

Na 12 punten raakte de ongelukkige Dirk weer geblesseerd aan zijn duim. In dit geval een geluk bij een ongeluk, want de sterke Robert nam zijn plaats in. Toch bleef het nog even aanmodderen, waardoor het dappere Astrea zelfs op 10-20 kwam. Het scorebord keek het team vreemd aan en een vette nederlaag leek zich af te tekenen. De spanning nam toe en ook het team van Van Amen showde van tijd tot tijd zijn vechtersmentaliteit. Echter men leek niks op te schieten en dichter bijkomen leek nog ver weg. Bij 16-24, setpoint voor de Dordtenaren dus scoorde Myrthe het 17de punt. Side out en Robert kwam aan service. Hierdoor kropen de Hellevoeters dichterbij. Spannend!! 

Astrea kon niet anders dan een Time Out nemen en probeerde hiermee de sterk serverende Robert uit zijn spel te halen. Hij bleef echter kalm en scoorde meteen een ace. Men liep in tot 22-24 en even later werd het zelfs 24-24. Astrea probeerde nog één keer een Time Out, maar VAT rook bloed, was attent aan het net en trok met het nodige geluk alsnog set 3 naar zich toe 26-24. Wat een overwinning! 

 

De weerstand van Astrea was nu echt gebroken. Met Leontine en Dirk op de bank ging set 4 met 25 - 9 naar de thuisploeg. Kortom missie geslaagd. Set 3 is een goede leerschool voor de resterende wedstrijden. In het opzicht van de gemakzucht maar zeker ook in die van de vechtlust!

 

Programma van volgende week woensdag mix 2 thuis tegen Erasmus 10. Saillant detail voor deze wedstrijd is, dat normaal gesproken Harmen v.d. Kooij na jaren zijn rentree voor de vereniging maakt. Donderdag speelt mix 1 in Rotterdam tegen Erasmus 6.