· 

Rob Vuik met een goed gevoel naar GHVV'13

Vorige week werd bekend gemaakt dat Rob Vuik de nieuwe trainer van GHVV'13 wordt. SportopVoornePutten nam contact op met de ervaren trainer en vroeg hem naar zijn reden voor de overstap. 

 

Je verlaat OVV na 5 jaar, was de koek op?

Jazeker bij mij wel! Ik vind het in principe lang genoeg om 5 jaar bij één club te werken. Als er zich dan andere mogelijkheden voordoen, moet je hier zeker naar kijken. Ik was gecharmeerd van het feit dat OVV nog wel met mij door wilde gaan. 

 

Wat waren je hoogtepunten bij OVV Oostvoorne?

Heb je even? ;-) Dat zijn er nog al wat. 

In mijn eerste jaar werden we kampioen in de 2de Klasse zondag, het lijfsbehoud in de eerste klasse zondag en toen het Kampioenschap in de Vierde Klasse Zaterdag. 

 

Wat is wat jou betreft het dieptepunt? 

Die zijn er wat mij betreft niet. In ieder geval geen noemenswaardige. 

 

Wat zal je het meest gaan missen aan de club? 

Het klinkt misschien heel cliché, maar ik vind OVV Oostvoorne echt een warme club. De mensen daar zijn een hechte groep en ik heb er altijd prima kunnen werken. 

 

Wat vind je je grootste verdienste bij de club? 

Dat ik eigenlijk wel een hoop jonge 'eigen' spelers heb laten debuteren in het eerste en dat heeft vaak heel goed uitgepakt.  

 

Marcel Langeveld neemt het over, heb jij hem opgeleid? Heeft hij de kunst bij jou afgekeken? ;-) 

Nee ik heb hem niet opgeleid, Marcel staat dit seizoen voor de groep van het tweede elftal. De selectie, waaronder het tweede natuurlijk ook valt, heeft dezelfde speelwijze dus daar zal niets aan veranderen. Daarbij heeft iedere trainer zijn eigen visie en die zal Marcel natuurlijk ook hebben. Het is logisch als hij die volgend jaar wil verwezenlijken, maar de visie van de club is heilig. 

 

Wat is jouw voetbalvisie eigenlijk? Hoe speel je het liefst?

Ik speel het liefst 4-3-3 en dan vanuit de omschakeling naar voren.  

 

Wat zijn je doelstellingen voor de tweede seizoenshelft? OVV staat momenteel 7de in 3D met maar 1 punt achterstand op de nummer 4. 

We hopen op een prijsje in de vorm van bijvoorbeeld een periodetitel. De volgende wedstrijd op 25 januari is meteen een belangrijke. We spelen dan meteen tegen de nummer 6, DVO'32, dat net als ons 18 punten heeft, maar dan met een wedstrijd minder. Het staat allemaal dicht bij elkaar.

 

Je gaat nu naar GHVV'13, waarom heb je voor deze club gekozen? 

Eerlijk gezegd had ik ook de kans om naar een andere club te gaan. Het was moeilijk kiezen. Uiteindelijk is het GHVV'13 geworden.

 

Waarom koos je dan toch voor de club uit Geervliet/ Heenvliet?  

Ik werd gebeld door GHVV'13 met de vraag of ik niet wilde gaan solliciteren. Er zijn natuurlijk een aantal belangrijke redenen die spreken voor mijn keus. Ik woon natuurlijk in Geervliet, het is lekker dicht bij huis. Ik ben al redelijk bekend met de club omdat ik al eens eerder ( 2000 t/m 2011) trainer van PFC was en ik train de dames van GHVV'13 ook al. Ik blijf dat vooralsnog doen. 

 

Daarnaast komt er natuurlijk het geweldige nieuwe complex Guldeland?

Dat heeft natuurlijk ook meegespeeld. Ik verwacht minder afgelastingen en het is zeer fijn om met zulke omstandigheden en randvoorwaarden te kunnen werken. Het hoofdveld is van gras en als dat niet bespeelbaar is, kunnen we uitwijken naar kunstgras. Maar dit moet allemaal nog besproken worden.

 

Volgens mij, heb jij aangegeven, dat jij en het bestuur een stabiele derde klasser willen worden, wil je stiekem niet een beetje meer?

Haha haha, als trainer wil je natuurlijk altijd meer, maar het moet wel realistisch zijn. Ik streef gewoon naar het beste binnen de mogelijkheden die er zijn.  

 

Willen jullie voor GHVV nog spelers halen en nemen er nog afscheid?

We gaan dat binnenkort nog bespreken. 

 

Heb je naast het voetbal nog hobby's? 

Ik doe aan fitness.  

 

Hoe gaat het met broer Arjan bij Spijkenisse? 

Daar gaat het heel goed mee. Hij heeft het ontzettend naar zijn zin bij VV Spijkenisse als trainer coach van het tweede elftal.  

 

Deze vraag zal je al ontelbare keren gehad hebben, maar gaan jullie ooit nog wel eens samenwerken? 

Daar is nog niets over te zeggen, maar je weet maar nooit