· 

Dames BV Voorne blijven winnen

Dames BV Voorne blijven winnen 

De dames van Voorne speelden afgelopen zaterdag de eerste thuiswedstrijd van 2020. Tegenstander  was SBU, een jong, fanatiek studententeam uit Utrecht.  Voorne begon aan de wedstrijd in de wetenschap dat de medekoplopers op vrijdagavond tegen elkaar hadden gespeeld en concurrent Baros tegen een gevoelige thuisnederlaag was opgelopen tegen Klipperstars, de kampioen van vorig jaar. 

De wedstrijd

Zonder Minke Blok  startte Voorne de wedstrijd wederom met felle een man tot man verdediging. In de eerste helft lukte het Voorne echter niet om het verschil te maken. De afronding en rust in de aanval waren onvoldoende aanwezig en het snelle spel van SBU zorgde ervoor dat het een zware wedstrijd werd. De rust werd met bereikt met een stand van 23-16.

 

In de tweede helft kreeg Voorne meer vat op de snelle aanvallers van de tegenstander en werden de aanvallen slimmer en met meer rust uitgevoerd. SBU kwam er niet meer doorheen en bij Voorne begon het steeds beter te draaien.  Dit resulteerde in een 53-27 eindstand. Een degelijke overwinning voor de Brielse dames die het volgende week in Oud Beijerland mogen opnemen tegen nummer 4 BOB.