· 

Zeiler Jair Maarsen genomineerd.

Zeiler Jair Maarsen is genomineerd voor het Sportgala Nissewaard dat 27 januari 2020 in Theater De Stoep plaats vindt. In de Categorie 

Aangepast Sporter van het Jaar 2019.

 

Jair was 11 januari 2020 bij Radio Sport op Voorne Putten in de uitzending voor een mooi interview. Een sympathieke sporter die tijdens het gala in zijn categorie de strijd aangaat met VV Zuidland G2 (Voetbal) en de G Atleten van AV Spark (Atletiek).

 

Jair is genomineerd omdat hij in 2019 mooie prestaties op het water behaald heeft. Zo won Jair brons bij de Special Olympics in Abu Dhabi. Voor atleten met een verstandelijke beperking. Jair zeilt bij het Zeilteam van de stichting Plons Rotterdam Kralingse plas. Hij zeilt samen met Willem van IJsseldijk (UP) en wordt gecoacht door Robert de Winter.

Het had weinig gescheeld of Jair en Willem hadden de zilveren medaille behaald. Het scheelde maar één puntje met de Amerikanen die zilver veroverden. Het goud was voor de ongenaakbare Belgen.

 

Jair is nog steeds apetrots. Het maakt hem nu niet meer uit dat hij geen zilver heeft behaald. Samen met begeleider en 'unified partner' Willem van IJsseldijk vaarde Maarsen zo'n twaalf wedstrijden voor de kust van Abu Dhabi. Dat was even schakelen, want Jair en Willem zijn gewend om te zeilen op de Kralingse Plas, op een meer dus, maar dit was op zee, met hoge golven en in een ander type boot. Gelukkig is Willem een zeer ervaren zeiler die Jaïr daar goed mee op weg heeft geholpen. Jaïr pikte het ook snel op, dus dat heeft verder niet tot belemmeringen geleid. Al sloeg de boot wel twee keer om. Snel was Jair echter snel weer in de boot.

Coach Robert de Winter. "Jair heeft in de hoogste categorie meegedaan én een medaille behaald, daar gaat het om."