· 

Van Amen Mix 2 rustig langs Erasmus

Met 5 man en 3 dames ging het Van Amen MIX 2 team de strijd aan met de studenten van Erasmus die in de onderste regionen verkeren van de H poule. 

Niet te onderschatten, maar op zich hoefde dit team geen struikelblok te zijn op weg naar het eventuele kampioenschap. 

Myrthe, Sylvia en Leontine, waren voorbereid om alle vier de sets te spelen en zo bleek later , deden ze dit zeer bekwaam. Sander wilde ook alles spelen en dat kwam in dit geval goed uit. Hij wilde en kon zo mooi wat extra op zijn aanval oefenen. 

Robert en Floris begonnen op de bank en Harmen (hij debuteerde na een aantal jaren weer in MIX 2) speelde samen met Sander op de middenpositie. Totaal niet onwennig en net alsof hij nooit weg was geweest, was Harmen bewust van zijn taak en hielp hij met meerdere aanvallen het team aan de benodigde punten. 

Dirk en Myrthe startten aan de buitenkant, Leontine en Sylvia als vaste koppel ook in de basis als blokker en spelverdeelster. 

Rustig spelend en met leuke rally’s  kwam de thuisspelende ploeg geen seconde in de problemen. Sander kon lekker aanvallen en na 20 minuten zat de eerste set er al op 25-15 

Set 2 voerde men tactische wisselingen door. Met Floris op de midden positie, Harmen op buiten werd het bijna een kopie van set 1. Erasmus kon wel aanvallen en deed ook hun best maar werd mede dankzij een mooie servicebeurt van Leontine, ook nu weer onder de 20 punten gehouden. 

25 - 14. 

In Set 3 mocht Harmen zijn welverdiende rust pakken en Dirk nam diens plaats weer in op buiten. Maar zoals zo vaak bij een 2 0 voorsprong werd de concentratie minder en bleef Erasmus in het spoor. Zelfs tot 22 - 19. Maar toen zette het team een tandje bij en werd het toch vrij simpel 25- 20. 

Omdat het Mix 2 team de nodige titelaspiraties heeft, wilde men op de woensdagavond in een gure Morgenstont eigenlijk geen set verliezen. Concentratie oppakken, vasthouden en uitspelen was het devies. 

In Set 4 kwam Robert in het veld voor Floris en Harmen weer terug voor Dirk. 

Ontspannen spelend met mooie smashes van Harmen en slim spel van Robert bleef VAT de bovenliggende partij. Zelfs 2 service fouten van de teruggekeerde Harmen, die overigens zeer attent als linksachter stond te verdedigen konden Erasmus niet helpen Het werd 25-18 en hiermee dus een uitstekende 4-0 zege voor de thuisploeg. 

De buit was binnen en op 12 februari kan het team aan de bal tegen de huidige nummer 3, Yum 2