· 

Slinkende kansen MIX 1 van Amen Volleybal?

Met respectievelijk 10 en 13 punten voorsprong op de nummer 2 en 3 Vovero en Benevia begon het mixed 1 team van Van Amen Volleybal op donderdagavoond om 21.15 op de Erasmuscampus aan de wedstrijd tegen het 6e team van de gelijknamige vereniging.

Vovero en Benevia hebben drie en vier wedstrijden minder gespeeld dan het ervaren team uit Hellevoetsluis en kunnen dus in verhouding zeer dicht in de buurt komen. 

Spelers van donderdagavond waren Diana, Dirk, Floris, Gert-Jan, Jeroen, Leontine, Myrthe en Sylvia.

 

In verband met de pijntjes in de knie besloot Dirk de wedstrijd als libero te spelen. 

De eerste set ging redelijk gelijk op, met wat meer lange rally’s en veel hachelijke momenten. Maar de geelzwarte brigade vocht en won, met Leontine op de bank, set 1 verdiend met 18 - 25.

 

Met Leontine erin en Myrthe, voor één set op de bank begon set 2. Erasmus knokte voor wat het waard was. Met jeugdig enthousiasme en het voordeel van gemiddeld meer dan 25 jaar jonger zijn. Maar VAT met een voortreffelijke Jeroen bleef overeind. Sterker nog regelmatig scorend was ook set 2 voor de Hellevoeters. Dit keer met 15 25.

 

Een gelijkspel was in ieder geval binnen. Op zoek naar meer speelde de textieldrukkersformatie een puike set 3. Diana op de bank zag dat het goed was. Het hele team scoorde, was attent bij tegenaanvallen en het spelplezier werd nog verhoogd door de eindstand 12 - 25 

 

En toen set 4. Leontine die de dag ervoor ook al gespeeld had ging weer naar de kant en de beginopstelling moest het karwei gaan klaren.

 

Maar was het de leeftijd? De veerkracht van de jonge ploeg van Erasmus? Of dat de helft van het team 24 uur eerder ook al een wedstrijd hadden gespeeld? In ieder geval werd Erasmus 6 de bovenliggende partij en men knokte voor een setwinst. De nr 8 van Erasmus kwam bij 7 - 6 aan de servicelijn en deze uitstekende reeks werd pas gebroken op 18 - 6. Kortom, problemen voor de koploper.

 

Maar met ervaring en wilskracht en ook wel wat geluk knokte Vat zich weer in de wedstrijd. Bij 23 voor Erasmus werd de stand gelijk getrokken. Spektakel gegarandeerd voor de laatste punten. Het terug knokken in de set c.q. wedstrijd lijkt wel een signatuur stempel van het team uit Hellevoet te worden en het is een kracht waar veel tegenstanders voor terug deinzen.

 

Omdat het de enige wedstrijd was, die nog bezig was, stroomden de toeschouwers toe.  

Er volgde 2 zeer lange rally’s met wisselende kansen. Maar objectief gesproken hadden de erasmianen het meeste recht op deze setwinst. Dat dit uiteindelijk gebeurde door 2 ongelukkige netballen was jammer gezien het niveau van de wedstrijd. Conclusie 3 punten erbij voor het Van Amen team. En een waarschuwing voor a.s. woensdag wanneer de return in de Morgenstont zal worden gespeeld.